odłączyłem przepływomierz i wywaliło check engine, asr vdc unavailable , same znikną kontrolki ?
po odłączeniu nadal szarpał :/
zalałem 98 również nic nei dało
będę musiał do jakiegoś speca podjechać
odłączyłem przepływomierz i wywaliło check engine, asr vdc unavailable , same znikną kontrolki ?
po odłączeniu nadal szarpał :/
zalałem 98 również nic nei dało
będę musiał do jakiegoś speca podjechać
Błąd zapisuje się w pamięci diagnostycznej, jeśli przestaje występować, nie powinien zapalać "check engine" - jeśli kontrolka się zaświeca, oznacza, że błąd jest aktywny.
Przepływomierz przeszedł dzisiaj gruntowne testy i wszystko jest z nim OK. Ktoś ma jakieś dalsze pomysły?(za chwilę faktycznie zacznę wierzyć w to, że ten typ tak ma...)
Taka może być charakterystyka pracy, w dużej mierze moc zależy od pracy zmiennych faz rozrządu, a to zależy od elektrozaworów. Pojawiają się lagi na elektrozaworze, nie otwiera się płynnie i moc pojawia się skokowo, ale to tylko takie moje gdybanie![]()
Ostatnio zaczelo mi bic zawieszenie z przodu wiec oddalem dzis belle do warsztatu i co sie okazalo? Poluzowane byly sruby amortyzatorow. Az mi sie goraco zrobilo jak to uslyszalem... A zeby bylo smiszniej przy zawiasie nic nie bylo robione wiec musial to stac sie samoistnie.
Witam,
No i stało się... AR 159 1.9 JTS stoi już u mnie na podjeździePytanie do właścicieli, czy rzeczywiście należy trzymać Selenii przy zmianie oleju z uwagi na jej nieznane, ponad zwyczajne właściwości ?
Pytanie z innej beczki - do jakich obrotów lubicie kręcić swoje belle ?
Przede wszystkim należy wymieniać olej częściej niż producent przewiduje. Ja kupiłem auto zalane Motulem, teraz wylądował Liqui Moly. Zanim trafiło do poprzedniego właściciela było ewidentnie zalewane Selenią z "książkowymi" interwałami, co zaowocowało potrzebą wymiany rozrządu
Obroty? Do takich, do jakich akurat trzebaZawsze powtarzam, że w tych silnikach cokolwiek zaczyna się dziać powyżej 3 tysięcy obrotów
![]()
Nie trzeba trzymać się Selenii. Tyle ze pilnuj poziomu i wymieniaj co roku. Selenia nie jest zla bo jest taniaJak chcesz żeby olej spelnial normy fiata to jeszcze Motul Ci zostaje. Jak chcesz pelen syntetyk a nie jakiś oszukiwany HC to dla odmiany 2 lub 3 inne jeszcze modele (Millers, Amsoil, Liqui Moly). Żeby nie było to ani Motul ani Selenia nie jest w 100% syntetykiem, ale technologia syntetyczna owszem
![]()
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...o_2_2_jts.html
Pieta, pół roku mija, gdzie Alfa?![]()