Z całym szacunkiem ale taką odpowiedzią możesz skwitować większość pytań dot ewentualnych usterek jakie pojawiły się na tym forum.
"Panowie nie działa mi to... Albo zaświeciła się kontrolka "...
Odpowiedź: oddaj auto do Aso. Oddaj auto do mechanika
To żadna pomoc.
Zadałem pytanie z nadzieją że ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem i podzieli się wiedzą czy to normalne, minie czy coś poważnego.
Napisałem też że byłem w aso z pytaniem.
Sęk w tym, że nie jestem przekonany. Nie wiem czy to usterka czy elementy docierania się podzespołów. Wolałbym się upewnić zanim zacznę szaleć w Aso.
To jest mój pierwszy nowy samochód i nie wiem jak się zachowują na dotarciu.
Nie mogę z każdą pierdółką latać to Aso bo przestaną traktować cie poważnie
Nie ma co szaleć , masz czas - skoro na razie nic się nie dzieje jeździj , może minie i nie będzie tematu , jeśli nie wtedy pojedz do aso a na razie zrób chociaż ze 2 tyś tak jak ci zresztą powiedzieli
@up.
Dzięki. Tak chyba zrobię choć nie będzie łatwo :-D. bo zamiast cieszyć się jazdą to będę się wsłuchiwał czy już przeszło. A że głośne to nie jest :-)
Żona na mnie patrzy jak na ufoka
Zbyt często mam schize.
We wtorek i tak będę w Aso na przyciemnianie szyb więc jeszcze się z nimi podzielę spostrzeżeniami
Ciesz się jazdą , śmigaj i się za bardzo nie wsłuchujna to masz jeszcze dużo czasu do końca gwary - czasem jakieś dziwne efekty same z czasem znikają i nawet nikt nie wie co to było
![]()
Czasem ma wrażenie że dzieci z piaskownicy się logują- przepraszam ale normalny jesteś czy jak? jak sobie wyobrażasz że ktoś po kilku Twoich słowach zdiagnozuje Ci taką usterkę? Szklanej kuli nikt tu nie ma - ludzie starają się pomóc to jeszcze skaczesz!!!
Po prostu jedź do ASO powiedz że coś szura i hałasuje w skrzyni i niech to zapiszą w systemie - zobaczysz, że nagle nie będzie odpowiedzi że masz z tym jeździć tylko zajmą się naprawą.
Jazda z takimi objawami skończy się tak że jak coś pierd... w najmniej oczekiwanym momencie, a potem gwarant się wypnie za to, że niezwłocznie nie zgłosiłeś usterki ( masz to zapisanie w gwarancji)- zgłoś żądaj papieru na zgłoszenie i masz dupochron.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)