Myślę, że pablogarage zrobi to dobrze.
Myślę, że pablogarage zrobi to dobrze.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
A ja mam inna propozycje. Jak ktos z okolic Krakowa ma sprawny DPF, ktory pasuje do 2.4 JTDm 210 koni i chce go wyciac, to oferuje zamiane za pusta "puszke". W ten sposob oboje zaoszczedzimy troche kasy.
Czasami jezdze tam gdzie sprawdzaja obecnosc DPF.
U mnie po usunięciu DPF alfaobd pokazuje 1000% zapchania filtra i odo nalicza km od ostatniego wypalania... zastanawiam się czy coś jest skopane w programie, czy może tak być... Jakie macie wskazania po usunięciu DPF?
Rozumiem, że sprawdzają fizycznie czy jest puszka.
- - - Updated - - -
W sterownikach EDC16C39 Fiata nie da się dosłownie wyłączyć DPF-a. Stosuje się emulację w oprogramowaniu. Tak ustawia się pewne wartości aby do wypalania nigdy nie doszło. Dla tego czasami pokazują się dziwne wartości. Jeśli jest to zrobione właściwie, to problemu nie ma. Jeśli jest to zrobione niewłaściwie, to poznasz to po chmurze dymu za tobą. Najgorsze jest gdy operacja na oprogramowaniu jest przeprowadzona jakimś automatem. Niestety wycinają one też całą grupę kodów błędów z tablicy DTC i nie zawsze trafiają sobie w mapy nasyceń, temperatur itp. To zależy od szczęściaPozostaje tylko obserwować jak zachowuje się samochód.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Jak na razie nie ma jakichś problemów, katalizator zostawiłem i nie odczuwam głośniejszej pracy silnika, auto nie dymi spalanie trochę spadło... tylko nalicza kilometry od ostatniego wypalania dpf i zastanawiam się czy z automatu po jakimś przebiegu od ostatniego wypalania komputer nie wymusi wypalania.
@sdero Co do "chmury dymu" to miałeś na myśli dymienie cały czas czy tylko podczas niepotrzebnego wypalania?
Nie cały czas. Tylko podczas prób wypalania.
witam a ja mam pytanie czy wszystkie AR 159 1.9 miały DPF
Tak wszystkie miały dpf