Nazar !!! jo żech jesce nie widzioł twojego nowego autoka !! jo bych se zicnoł i se podziwioł coh żeś tam kupił i pewnie bys coś tam poklecił ło tym!!
Nazar !!! jo żech jesce nie widzioł twojego nowego autoka !! jo bych se zicnoł i se podziwioł coh żeś tam kupił i pewnie bys coś tam poklecił ło tym!!
Rustupl nie ma problemu . Możesz se posiedzieć a nawet dom ci się kopsnąć po miescie. A jak nie to w końcu się trafimy na spocie. Ale powiem tak . Auto wizualnie piękne ( zawsze marzyłem o nim i o Brerze ) ,środek super , ale trąci na kilometr Oplem . Kuzyn mechanik jak otworzył maskę rzucił " widać ,że Opel" . Śrubeczki pordzewiałe . Po prostu detale metalowe niskich jakośći . Jak oglądałem tą z Olkusza to wyglądała jakby z miesiąc w stawie stała - pas górny skorodowany , łąpy silnika skorodowane inne metalowe duperele skorodowane . W mojej na szczęscie jest tylko kilka śrubek z nalotem ale i tak to bije po oczach . Coś z tym zrobie ale fakt taki ,że to nie do końca Alfa i czuć tą taniosć detali z Opla. Jednak nie zmienia to we mnie nastawienia do tego auta. Ma ryj obłędny , jakby miał jeszcze V6 pod maską albo 2,4 JTDm to już więcej do szczęscia człowiekowi nie trzeba . No i jeden minus bo sobie przypomniałem to - fotele . W mojej byłej 156 SW fotele przednie mimo ,że materiałowe to jednak były wyprofilowane jak kubełkowe ( świetnie trzymały ) mimo ,że moja SW była zwykłą SW
a tu niby skóry i ładne ale same fotele skrojone jak w każdym innym aucie . Tu dopiero wersja TI robi robotę ale nie dam za felgi i fotele 15-18 tysi więcej bo mnie nie porypało . Jestem zadowolony ale kilka smaczków bym poprawił w fazie fabryki
. Ps . Dalej bardziej mi się podoba konsola przedliftowej 156 niż 159
![]()
Panowie może jakiś spot w weekend?
dzisiaj nie dam rady, ale jutro to zapraszam praktycznie cały dzień pod mój garaż, bo bella uziemiona na klockach stoi i przy niej dłubię.
przekladnie oddałem do regeneracji, porozkręcałem trochę rzeczy wymagąjących chociażby przeglądu, walcze z rdzą w nadkolach i kilka innych pierdół które mogę porobić jak auto stoi porozkręcane
Przyjaciele z Bytomia i nie tylko . Wczoraj przypadkiem trafiłem na miejsce na ewentualne spoty/grille i inne przejawy aktywności naszej społeczności . Ze względu ,że zamknięty jest na czas remontu wiadukt -Bytom/Szombierki jechałem sobie tyłem przez kopalnie Rozbark ( przelot z Chorzowskiej na Łagiewnicką ) i oczom mym ukazał się nie wiadomo po co i dla kogo wybudowany tam niedawno parking .
https://www.google.pl/maps/@50.34139...FgXWRMIaFw!2e0
W mapach - w street view jest dopiero w budowie ale obecnie jest ukończony . Nie widziałem tam ani marketu ani nic co mogło być powodem jego utworzenia ( może w planach dopiero ) w każdym razie jest gdzie się spotkać .
Ja chętnie znajdę czas np. w sobotę. Fajną miejscówką, ale to chyba tylko w tygodniu jest Pogoria IV, choć jednak dużo dużo dalej niż parking opisany powyżej przez Nazara. Więc ktoś jeszcze chętny?
Pogoria spoko tylko ,że przy takiej pogodzie w weekendy tam pewnie jest ludzi jak mrówek. Co do soboty i Bytomia to jak zwykle obadamy pogode i powiedzmy ,że do czwartku się określimy na jakiś mini spocik
![]()