Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Domyślnie

Cytat Napisał czapel Zobacz post
    panowie jutro umówiłem się na jazdę próbną ta alfą. Wrzucam link, co uważacie?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-f-a...C31485667.html
    dzisiaj odbyłem jazdę. Mam pytanie jest to 1.8 w benzynie 140 KM, może faktycznie silnik d... nie urywa, ale mam pytanie czy jest potem szansa zczipowania silnika i czy w ogóle byłby sens się w to bawić??

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

w wawie od reki znanazlem 3 sztuki w carservisie: co prawda droższe a carservis to carservis wiec szalu nie ma ale mysle ze 2-3 tysie z każdej oferty można urwać

http://www.carserwis.pl/Samochody-uz...eo/(model)/159

- - - Updated - - -

dzisiaj odbyłem jazdę. Mam pytanie jest to 1.8 w benzynie 140 KM, może faktycznie silnik d... nie urywa, ale mam pytanie czy jest potem szansa zczipowania silnika i czy w ogóle byłby sens się w to bawić??
    Nie ma sensu nic chipowac w 1.8, to nie turbo diesel albo turbo benzyna

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Domyślnie

gość opuścił 1 tysiąc, samochód wszystko ok. Warto czy nie?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

hehe, u mnie tez opuscil trochę i co z tego wynikło http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...ts_wawa-2.html

Co masz na myśli ze wszystko ok ? widział ktoś kumaty to auto ? podlaczal pod kompa, badal miernikiem ? rozumiem ze do ASO nie można pojechać bo brak tablic pl ? Optymalnie by było zebys pojechal do ASO albo do Tomka_krk na dogłębne trzepanie. Sama sciezka diagnostyczna to nie wszystko ...?
    Ostatnio edytowane przez pieta ; 11-12-2013 o 16:04

Użytkownik Embrion
    Auto
    Golf IV 1.9 tdi 130km

Domyślnie

To ja sobie raczej odpuszczę to cacko Lepiej poczekam aż coś fajnego pojawi się w autka.pl. Z tego co widziałem w historii Wasze opinie o tym miejscu są pozytywne. Ja sam nie znam się wystarczająco na samochodach, żeby jechać i oglądać. Muszę liczyć na czyjąś pomoc i doświadczenie w tej materii.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    hehe, u mnie tez opuscil trochę i co z tego wynikło http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...ts_wawa-2.html

Co masz na myśli ze wszystko ok ? widział ktoś kumaty to auto ? podlaczal pod kompa, badal miernikiem ? rozumiem ze do ASO nie można pojechać bo brak tablic pl ? Optymalnie by było zebys pojechal do ASO albo do Tomka_krk na dogłębne trzepanie. Sama sciezka diagnostyczna to nie wszystko ...?
    sprawdzone w ASo, miernikiem też, zawieszenie dobrze przetrzepane, znajomy sprawdzał, km są ok. do wymiany ewentualnie rozrząd plus jescze coś zamiast tej obniżki. co uważacie? do jutra mam dac odpowiedź

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

Cytat Napisał mucieq Zobacz post
    To ja sobie raczej odpuszczę to cacko Lepiej poczekam aż coś fajnego pojawi się w autka.pl. Z tego co widziałem w historii Wasze opinie o tym miejscu są pozytywne. Ja sam nie znam się wystarczająco na samochodach, żeby jechać i oglądać. Muszę liczyć na czyjąś pomoc i doświadczenie w tej materii.
    Słusznie.

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

gość opuścił 1 tysiąc, samochód wszystko ok. Warto czy nie?
    Według kogo wszystko OK? Przeciągnąłeś przez ścieżkę diagnostyczną w ASO?

- - - Updated - - -

sprawdzone w ASo, miernikiem też, zawieszenie dobrze przetrzepane, znajomy sprawdzał, km są ok. do wymiany ewentualnie rozrząd plus jescze coś zamiast tej obniżki. co uważacie? do jutra mam dac odpowiedź
    Ale to już wchodzimy na mocno indywidualne kwestie. Jak dla mnie - nadal trochę za dużo jak na tę wersję wyposażenia...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    Według kogo wszystko OK? Przeciągnąłeś przez ścieżkę diagnostyczną w ASO?

- - - Updated - - -

Ale to już wchodzimy na mocno indywidualne kwestie. Jak dla mnie - nadal trochę za dużo jak na tę wersję wyposażenia...
    jak kolega pisze kwestie mocno indywidualne zaczynają się pojawiać plus za 1.8 jest taki ze to jedyny silnik benzynowy w 159 zdatny do zagazowania. Widac ze trochę biedne to auto ale bez promocji na VAT bo daja pelna fakturę. Sam musisz się przespać z ta mysla ... Jakies opony daja do tego auta ? Jak sa i letnie i zimowki to jakiś plus jest

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

czipowanie silnika to zmniejszenie jego żywotności. Pewnych spraw nie przeskoczysz. Potem takie auto ciężko sprzedać.