Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Temat: Czy Diesle tez są mocno awaryjne ?

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Po tej ewentualnej awarii ts ma spokój na znacznie wiecej niż diesel.
    Czyżby? To ja chyba żle ze swoim TSem trafiłam, bo po awarii i remoncie było jeszcze gorzej.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

dałaś auto jakimś ciotkom do naprawy?
    z alfami się dobrze żyje ale jest warunek: trzeba mieć sprawdzony warsztat.

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

No, z egr,dpf,turbo,klapami,kolektorem zasyfionym, dwumasa, podcisnieniem, vgt, sterowaniem vgt, wtryskami lejacymi i co tam jeszcze sie sypie w dieslach.
    Nie wciskajcie na sile ze jtd to super silnik, bo patrząc na forum to chyba jest z nim wiecej problemów niż ts-em. Tam tylko panewki i ew. Falowanie obrotów.
    Przy czym panewki raz na 200kkm i z bani, za pieniądze porównywalne z podstawowym serwisem diesla, znaczy turbo i dwumas. Po tej ewentualnej awarii ts ma spokój na znacznie wiecej niż diesel.
    Cokolwiek palisz, odstaw, bo nie robi Ci za dobrze na myślenie. Ja też sobie mogę napisać, że passaty to złom który się non-stop psuje, bo widać to po ilości tematów na forum VW.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie Czy Diesle tez są mocno awaryjne ?

Pale co chce. Pisze co chce. Diesel to kosztowne kłopoty.
    Spróbuj zaprzeczyć ze awarie przeze mnie wymienione to wymysł upalonego umysłu i sie nie zdarzają, a jeśli juz to kosztują pare groszy. Moze nawet średni interwał dałbys rade dopisać. Moze nawet z kosztami części i robocizny. Zrobi sie ciekawy post.
    Ostatnio edytowane przez Marcin_M ; 18-11-2013 o 07:50

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Tak samo jak zdarza się majonez pod korkiem, urwana poduszka, zjechane zęby w rozrządzie i wiele innych. Wszystko to kosztuje, a czego dowodzi? Co Cię tak na siłę boli w tych dieslach, że tworzysz argumenty z rzyci?

jersey
    Gość

Domyślnie

Bo to diesel, a nie benzyna więc trzeba się czepiać. Wiem, bo sam byłem niedawno po drugiej stronie mocy i miałem ubaw jak słyszałem ile kumple z pracy wydają na naprawę diesli. Ale z drugiej strony - ja grzebałem w 2.0 20v VIS w Bravo (a nawet w 1.4 12v Brava) dwa, albo i trzy razy częściej niż oni w TDI czy innych niemieckich wynalazkach.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Cytat Napisał KHOT Zobacz post
    Tak samo jak zdarza się majonez pod korkiem, urwana poduszka, zjechane zęby w rozrządzie i wiele innych. Wszystko to kosztuje, a czego dowodzi? Co Cię tak na siłę boli w tych dieslach, że tworzysz argumenty z rzyci?
    Z tego samego powodu co Ty. Nie widzisz tego?
    Przestańcie ludziom wodę z mózgu robic ze diesel to super pomysł. Taki sam jak ts, albo i gorszy. A poduszka pod silnikiem to akurat zły przykład.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Dragos
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Stara 156 1.9 8v

Domyślnie

Spróbuj zaprzeczyć ze awarie przeze mnie wymienione to wymysł upalonego umysłu i sie nie zdarzają
    Zdarzają się, ale nie wszystkie naraz. Wolę wymienić turbo i dwumas niż robić wał i panewki oraz srać się z wypadaniem zapłonów.

Cytat Napisał KHOT Zobacz post
    Co Cię tak na siłę boli w tych dieslach
    Pewnie to że palą 6l na stówę
    Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
    słychać alfę jak rdzewieje.

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Przestańcie ludziom wodę z mózgu robic ze diesel to super pomysł.
    Wujek 2.0 - przeczytałem w internecie, że ktoś opowiadał, jak kuzyn jego sąsiada dwumas zmieniał więc dzielę się swoją obszerną i udokumentowaną doświadczeniem wiedzą z innymi forumowiczami. Żenada chłopie poparta argumentami na poziomie "widziałem na forum dużo tematów = jestę specjalistą":
    Nie wciskajcie na sile ze jtd to super silnik, bo patrząc na forum to chyba jest z nim wiecej problemów niż ts-em.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

To teraz ja coś powiem
    Miałem Busso przez niecałe dwa lata machnąłem nim prawie 50 tysięcy.
    Teraz mam JTDka na sterydach od lipca walnąłem 20 tysięcy
    Warunki użytkowania w obu przypadkach są takie same, czyli 100+, a jak jest możliwość to ile fabryka pociągnie i koszty utrzymania są takie same lub zbliżone i nie mogę określić w którym wypadku jest drożej, te tutaj poruszone koszty turba, dwumasu itd. nie przydarzają się grupowo (raczej) i są rozłożone w czasie, zresztą możemy przytoczyć koszt rozrządu w Busso, który jest 4 razy droższy niż w JTDku dla równości.
    Jeżeli chodzi o paliwo olej i takie tam, to w kwestii spalania JTD wygrywa z czysta benzyną, z LPG już nie i gazownia będzie odrobinę tańsza. Filtry tu JTD dostaje po dupie, bo ma filtr paliwa który trzeba zmieniać co najmniej dwa razy na rok, każdy chrzani że koszt serwisowania LPG jest drogi, a podłączenie do kompa i laptop wychodzi tyle co filtr paliwa w JTD
    Trwałość T.Sów jest mi obca, ale są ludzie co maja po ponad 300 tysięcy bez wymiany panewek, Busso to czołg tak jak i 1.9 JTD- ogólna zasada jak wszędzie jak dbasz tak masz, ja mam farta bo kupuję samochody od ludzi co o silnik dbali w szczególności
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 18-11-2013 o 14:36