Dzięki wielkie za podpowiedzi
Pozdrawiam.
JA polecam Bosha Eco czyli tego najtańszego. Mój ojciec miał te wycieraczki w renault thalia przez 5 lat nie miał smug. Miałem valeo - to szajs.
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
Tez nie polecam Valeo. Po 1 miesiacu uzytkowania na szybie pozostaja smugi.
no to jak to wkoncu valeo czy bosh bo musze kupic juz dzis... ktore szybciej sie zuzywaja ???
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
No wszystko ok, tylko pytał ktoś o długości piór, a nie było odpowiedziJa u siebie moge wymienić same pióra, tylko nie wiem jakiej długości są, na pewno jedno dłuższe(od kierowcy) a jedno krótsze(od pasażera)
Czy podana długość 550mm i 480mm w ktorejs wypowiedzi to na pewno ta?
Alfę kupujesz sercem, nie głową
Podziele się swoimi wrażeniami z AR 155, gdzie oryginalnie montowane były jednoczęściowe wycieraczki. Alfe nabyłem chyba jeszcze z oryginalnymi ramionami, które niestety już były sfatygowane i niedociskały gumy do szyby w sposób wystarczający.
Nabyłem ramiona dostępne na alledrogo z wymiennymi piórami. I niestety po założeniu niedość, że wycieraczka od strony kierowcy zaczęła skakać po szybie wydając z siebie niesamowite jęki, to jeszcze ustawienie spryskiwaczy od strony pasażera, tak aby płyn leciał na szybę ... przednią a nie tylną, stało się trudne.
Postanowiłem przechytrzyć producenta wycieraczek i pod mocowanie silniczka dałem dodatkowe podkładki, tak aby wycieraczka kierowcy przestała kicać po szybie. To się udało, z tymże teraz problem z ustawieniem spryskiwaczy pojawił się także po drugiej stronie.
Zakup płaskich piór też nic nie dał, bo mocowanie piór do ramienia jest na takiej samej wysokości co w zwykłych piórach.
Na następną zimę chyba przejdę na oryginalne ... kształty.
Pozdrawiam