Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 98

Temat: Jakie dywaniki gumowe

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    gumowe i welurowe brudzą się tak samo, tylko gumowe łatwiej się czyści. bez urazy, ale podobnie jak kalosze. a jednak ludzie wybierają bardziej eleganckie obuwie.
    Oczywiście, jeśli wsiadasz do auta w garażu, wysiadasz w garażu i nie naniesiesz śniegu i błota, to przecież nikt Ci nie każe zakładać gumowych dywaników. Tak jak z rzeczonymi kaloszami - w pewnych okolicznościach się przydają. Każdemu...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    Oczywiście, jeśli wsiadasz do auta w garażu, wysiadasz w garażu i nie naniesiesz śniegu i błota, to przecież nikt Ci nie każe zakładać gumowych dywaników. Tak jak z rzeczonymi kaloszami - w pewnych okolicznościach się przydają. Każdemu...
    podjazd do garażu mam zrobiony dopiero od niecałych 2 miesięcy, wcześniej nie dało się dojechać a auto stało na wysypanej żwirkiem drodze dojazdowej do domu.nie miałem tak dobrze jak myślisz, ciągle wnosił mi się piasek i kamyczki z drogi. poza tym gdziekolwiek indziej parkuję to już w normalnych warunkach, czyli śnieg, kałuże itp., z grubsza warunki jakie ma każdy z nas. jakoś straszenie źle z tymi dywanikami welurowymi nie było, a wnętrze moim zdaniem prezentuje się lepiej.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    podjazd do garażu mam zrobiony dopiero od niecałych 2 miesięcy, wcześniej nie dało się dojechać a auto stało na wysypanej żwirkiem drodze dojazdowej do domu.nie miałem tak dobrze jak myślisz, ciągle wnosił mi się piasek i kamyczki z drogi. poza tym gdziekolwiek indziej parkuję to już w normalnych warunkach, czyli śnieg, kałuże itp., z grubsza warunki jakie ma każdy z nas. jakoś straszenie źle z tymi dywanikami welurowymi nie było, a wnętrze moim zdaniem prezentuje się lepiej.
    Oczywiście, że wnętrze prezentuje się lepiej, ja nie próbuję przekonywać, że nie ma różnicy. Kraków bez błota i błota pośniegowego też wygląda zdecydowanie lepiej, ale "you can't always get what you want" Pragmatyzm po prostu...

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

No nie przesadzjacie z tymi welurami.W zimę to przecież jedna mokra szmata za przeproszeniem,że nie wspomnę jaka jest wtedy wilgoć we wnetrzu auta.Welury sa super,ale nie na zimę czy jesień.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    No nie przesadzjacie z tymi welurami.W zimę to przecież jedna mokra szmata za przeproszeniem,że nie wspomnę jaka jest wtedy wilgoć we wnetrzu auta.Welury sa super,ale nie na zimę czy jesień.
    Klimatyzacja wszystko ładnie osusza. Gorzej moim zdaniem jest jak już zebrana woda na dywaniku gumowym dostanie się pod dywanik(np. wyleje się na zakręcie, to wtedy namaka pod dywanikiem nie schnie. Miałem z autem oryginalne gumowe dywaniki do 159 i wywaliłem po pierwszej zimie bo zaczynało śmierdzieć. Na szczęście dostałem też komplet nowych oryginalnych dywaników welurowych i on jak raz go założyłem, tak już został. Muszę co prawda wymienić już dywanik kierowcy, zdążył się poprzecierać trochę, ale prawie 4 lata dawał radę.

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Cytat Napisał mkenad Zobacz post
    A kupował ktoś z Was matę do bagażnika? Jeśli tak to będę wdzięczny za fotki, zawsze można zamówić w jednej paczce
    tomio, teraz doczytałem że Ty kupowałeś, możesz pstryknąć fotkę?
    Zrobiłem na szybko 3 fotki, mniej więcej tak to wygląda, generalnie ze spasowaniem szału nie ma, ale jak mi się jakiś płyn wyleje itp. to minuta roboty i znowu jest czysto. Mojemu sąsiadowi w tym roku wylała się przewożona w bagażniku farba do ścian i to z 10L wiaderka, niestety on takiej maty nie miał.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0090.jpg
Wyświetleń:	170
Rozmiar:	140.7 KB
ID:	116275Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0093.jpg
Wyświetleń:	221
Rozmiar:	144.8 KB
ID:	116276Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0094.jpg
Wyświetleń:	221
Rozmiar:	90.1 KB
ID:	116277

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

moja refleksja po przesledzeniu tego watku: wszystko zalezy od gustu, czy tez wrazliwosci estetcznej uzytkownika
    jezeli komus nie przeszkadzaja gumowe dywaniki to ze wzgledow praktycznych, nawet jezeli ani razu nie zdazylo mu sie zaparkowac w glebokim blocku posniegowym, prawdopodobnie je zalozy. Bo zawsze troche wygodniej.
    Z drugiej strony, jezeli ktos nie wyobraza sobie swojej Belli ze szpetnymi gumowcami to nawet pracujac na budowie bedzie mial welur.

jest tez trzecie rozwiazanie, powiedzmy kompromisowe: oryginalne dywaniki gumowe. Sa zima bardziej praktyczne od welurowych, a do tego, jak na gumowe, calkiem przyzwoicie wygladaja. Ja takie dywaniki wybralem i po 2 latach uzywania moge spokojnie powiedziec, ze sa ok. Co nie znaczy, ze z utesknieniem nie wyczekuje wiosny i powrotu do weluru
    Ostatnio edytowane przez Gary ; 12-12-2013 o 11:54 Powód: literowki

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał Gary Zobacz post
    jest tez trzecie rozwiazanie, powiedzmy kompromisowe: oryginalne dywaniki gumowe.
    I ta bramka została wybrana w moim przypadku.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Może ktoś coś ostatnio ciekawego kupował i może polecić bo idzie zima a po ostatniej z welurem finał był taki, że na wiosnę trzeba było kopić nowe welurowe Wiem, że oryginał byłby najlepszy ale cena to lekka przesada. Rozważam pomiędzy:
    http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-al...695691668.html
    a
    http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-al...713940030.html
    Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 24-10-2014 o 08:00

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Może ktoś coś ostatnio ciekawego kupował i może polecić bo idzie zima a po ostatniej z welurem finał byl taki,ze na wiosnę trzeba było kupic nowe welurowe Wiem, że oryginał byłby najlepszy ale cena to lekka przesada. Rozważam pomiędzy:
    http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-al...695691668.html
    a
    http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-al...713940030.html
    Dywaniki firmy Rezaw-Plast są dobrze dopasowane i trwałe.