podjazd do garażu mam zrobiony dopiero od niecałych 2 miesięcy, wcześniej nie dało się dojechać a auto stało na wysypanej żwirkiem drodze dojazdowej do domu.nie miałem tak dobrze jak myślisz, ciągle wnosił mi się piasek i kamyczki z drogi. poza tym gdziekolwiek indziej parkuję to już w normalnych warunkach, czyli śnieg, kałuże itp., z grubsza warunki jakie ma każdy z nas. jakoś straszenie źle z tymi dywanikami welurowymi nie było, a wnętrze moim zdaniem prezentuje się lepiej.
No nie przesadzjacie z tymi welurami.W zimę to przecież jedna mokra szmata za przeproszeniem,że nie wspomnę jaka jest wtedy wilgoć we wnetrzu auta.Welury sa super,ale nie na zimę czy jesień.
Klimatyzacja wszystko ładnie osusza. Gorzej moim zdaniem jest jak już zebrana woda na dywaniku gumowym dostanie się pod dywanik(np. wyleje się na zakręcie, to wtedy namaka pod dywanikiem nie schnie. Miałem z autem oryginalne gumowe dywaniki do 159 i wywaliłem po pierwszej zimie bo zaczynało śmierdzieć. Na szczęście dostałem też komplet nowych oryginalnych dywaników welurowych i on jak raz go założyłem, tak już został. Muszę co prawda wymienić już dywanik kierowcy, zdążył się poprzecierać trochę, ale prawie 4 lata dawał radę.
Zrobiłem na szybko 3 fotki, mniej więcej tak to wygląda, generalnie ze spasowaniem szału nie ma, ale jak mi się jakiś płyn wyleje itp. to minuta roboty i znowu jest czysto. Mojemu sąsiadowi w tym roku wylała się przewożona w bagażniku farba do ścian i to z 10L wiaderka, niestety on takiej maty nie miał.
![]()
moja refleksja po przesledzeniu tego watku: wszystko zalezy od gustu, czy tez wrazliwosci estetcznej uzytkownika
jezeli komus nie przeszkadzaja gumowe dywaniki to ze wzgledow praktycznych, nawet jezeli ani razu nie zdazylo mu sie zaparkowac w glebokim blocku posniegowym, prawdopodobnie je zalozy. Bo zawsze troche wygodniej.
Z drugiej strony, jezeli ktos nie wyobraza sobie swojej Belli ze szpetnymi gumowcami to nawet pracujac na budowie bedzie mial welur.
jest tez trzecie rozwiazanie, powiedzmy kompromisowe: oryginalne dywaniki gumowe. Sa zima bardziej praktyczne od welurowych, a do tego, jak na gumowe, calkiem przyzwoicie wygladaja. Ja takie dywaniki wybralem i po 2 latach uzywania moge spokojnie powiedziec, ze sa ok. Co nie znaczy, ze z utesknieniem nie wyczekuje wiosny i powrotu do weluru![]()
Ostatnio edytowane przez Gary ; 12-12-2013 o 11:54 Powód: literowki
Może ktoś coś ostatnio ciekawego kupował i może polecić bo idzie zima a po ostatniej z welurem finał był taki, że na wiosnę trzeba było kopić nowe weluroweWiem, że oryginał byłby najlepszy ale cena to lekka przesada. Rozważam pomiędzy:
http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-al...695691668.html
a
http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-al...713940030.html
Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 24-10-2014 o 08:00