Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Temat: 75-ka na allegro...

Użytkownik Świeżak Avatar arljazz
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Giulietta 1.4TB 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał majk Zobacz post
    Za 100 zł są twoje z oponami (2 zimówki). Ty twoją chyba nie chcesz zimą jeździć - jeżeli tak to nie wiesz co chcesz zrobić, jeżeli wiesz to jesteś letko szalony .
    Hmm
    Trochę nie rozumiem.
    Mówisz konkretnie o moim egzemplarzu - coś z nim nie tak czego jeszcze nie zauważyłem, czy ogólnie o 75?
    Jeśli to drugie to jakiś czas temu miałem taką samą 75 TS i służyła mi jako wtedy mój jedyny samochód również zimą. Teraz to będzie pewnie kilka wypadów pojeździć bokami po świeżym śniegu.

Aaaa, za taką cenę je biorę - tylko zostaje kwestia dostarczenia.
    Pozdrawiam
    Arljazz
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Alfa Romeo Giulietta 1.4TB 120KM
    Mercedes C43 AMG
    ex. Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive, 75 TS Czerwona i Czarna Limited Edition
    ex. Lancia Ypsilon 1.3 JTDM, Lybra SW 2.4JTD, Phedra 2.0 JTD
    ex. Fiat Punto HGT, Marea Weekend 2.0 20V

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał arljazz Zobacz post
    Hmm
    Trochę nie rozumiem.
    Mówisz konkretnie o moim egzemplarzu - coś z nim nie tak czego jeszcze nie zauważyłem, czy ogólnie o 75?
    Jeśli to drugie to jakiś czas temu miałem taką samą 75 TS i służyła mi jako wtedy mój jedyny samochód również zimą. Teraz to będzie pewnie kilka wypadów pojeździć bokami po świeżym śniegu.

Aaaa, za taką cenę je biorę - tylko zostaje kwestia dostarczenia.
    Myślę, że koledze chodziło o skłonność 75 do wszechobecnego rdzewienia od spodu. Przewróciłem swoją na bok w poniedziałek i to co tam zastałem - makabra. Wszędzie na rantach blach, łączeniach jest rdza pod konserwacją. Miejscami były dziury. Wszystko jest do opanowania, ale 75 zdecydowanie nie jest skonstruowana na nasz klimat i zimowe solenie dróg.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Świeżak Avatar arljazz
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Giulietta 1.4TB 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    Myślę, że koledze chodziło o skłonność 75 do wszechobecnego rdzewienia od spodu. Przewróciłem swoją na bok w poniedziałek i to co tam zastałem - makabra. Wszędzie na rantach blach, łączeniach jest rdza pod konserwacją. Miejscami były dziury. Wszystko jest do opanowania, ale 75 zdecydowanie nie jest skonstruowana na nasz klimat i zimowe solenie dróg.
    Wiesz w 20-letnim samochodzie i to włoskim myślę że to norma. W mojej nie wygląda to źle. Na zime zamknę ją w garażu, ale chciałbym kilka razy wyskoczyć na śnieg.
    Pozdrawiam
    Arljazz
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Alfa Romeo Giulietta 1.4TB 120KM
    Mercedes C43 AMG
    ex. Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive, 75 TS Czerwona i Czarna Limited Edition
    ex. Lancia Ypsilon 1.3 JTDM, Lybra SW 2.4JTD, Phedra 2.0 JTD
    ex. Fiat Punto HGT, Marea Weekend 2.0 20V

ViP Maniak resoraków Avatar majk
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    ALFY

Domyślnie

Sól + woda + mróz to jest śmierć dla takiego samochodu. JA zdecydowałem się w tym roku 1 stycznia wyjechać na drogę i widać to gołym okiem na zawieszeniu. Bardziej chodziło mi o specyfikę prowadzenia tego typu pojazdu, moja 75 na mokrej i śliskiej nawierzchni nie wybacza błędów. Odjęcie zbytnie gazu lub brak zdecydowanej kontry prowadzi do ataku na krawężniki. Jazda dla zabawy jest ok bo ćwiczy pewne umiejętności, ale poruszanie się codzienne zimą w warunkach polskich nierównych dróg jest męczące i niebezpieczne,
    Ostatnio edytowane przez majk ; 14-09-2009 o 21:18