Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 90

Temat: Zakup 156 2.4 JTD - kilka aukcji do oceny

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

O przepraszam, pan miszcz świata będzie na teraz nauczał jakimi rzęchami za parę rubli jeździmy. Faktycznie wstyd i pozostaje się tylko kajać nad Panem Sukcesu w mdłym francuskim AGD który zawitał w nasze skromne progi oświecić nas.

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał rynkov Zobacz post
    Dla mnie trochę dziwne są wasze wypowiedzi. Wszyscy niby,kochają swoje alfinki ale jak przychodzi co do czego to każdy narzeka :> Interesuje mnie czy jako 10 letnie auto jest warte zakupu?
    można kochać , ale trzeba być realistą ,

warto kupić , ale najlepiej sprowadzone , bo nie zdążyło zacząć gnić od polskiej soli na drogach
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał KHOT Zobacz post
    O przepraszam, pan miszcz świata będzie na teraz nauczał jakimi rzęchami za parę rubli jeździmy. Faktycznie wstyd i pozostaje się tylko kajać nad Panem Sukcesu w mdłym francuskim AGD który zawitał w nasze skromne progi oświecić nas.

naucz sie czytać ze zrozumieniem

Użytkownik Alfa i Omega Avatar creaf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 SW

Domyślnie

Trochę spamu wleciało w ten temat...

Ja przynajmniej chciałem Ci uzmysłowić że nie kupisz tego auta za 13k w stanie który nie będzie wymagał jakiś napraw, to już od konkretnego egzemplarza zależy.

A co do 156 FL to moim zdaniem to świetna propozycja jako 10 letnie auto. Popatrz na ceny konkurencji z tych roczników, porównaj wyposażenie i wychodzi że coby się z alfa nie działo to za różnicę w cenie zakupu to śmiało porobisz, a przecież tamte auta też będę się zużywać! Nie psuje się tylko i wyłącznie Passeratti B5 FL Highline, każdy właściciel Ci to powie Wydaje mi się również że AR jest szansa kupić z mniejszym przebiegiem.
    Była: 156 1.9JTD SP3

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał molten Zobacz post
    naucz sie czytać ze zrozumieniem
    Naucz się nie odzywać jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie bo nic do tej pory nie wniosłeś do tematu ani w żaden sposób nie pomogłeś autorowi.

"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Nie warto kupować 2,4 jak nie masz zamiaru bawić się w tunning.
    Za nie dużą kasę można sobie zrobić autko o całkiem przyjemnych osiągach co nie zrujnuje portfela.

Za nim w ogóle się zabierzesz za kupowanie alfy to warto mieć ogarniętego mechanika co na hasła 156 nie dostaje drgawek

2,4 ma kilka nie przyjemnych przypadłości i drogich w naprawach. Poszukaj sobie i zastanów się czy warto w to się pchać. Do normalnej jazdy IMHO warto brać 1,9.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Moim zdaniem 2.4 w 156 nie ma kompletnie sensu. Jest to motor dla ludzi którzy patrzą powierzchownie tylko na cyferki i na moc. Ten slinik jest dużo droższy w serwisowaniu, ma większe spalanie, większą masę przez co samochód gorzej trzyma się w zakrętach. Przerost formy nad treścią jednym słowem. 1.9 16v wystarcza do tego samochodu z nawiązką, a jeśli komuś zrobi się mało zawsze można zrobić program na te 170 koni i w dalszym ciągu mieć samochód z lżejszym przodem, który przy ostrej jeździe na łuku nie będzie nam uciekał. 2.4 to motor typowo na autostrady, wrzucasz 6, 180 na budziku i jedziesz sobie w ciszy i spokoju.
    Jeśli chodzi o kwestie korozji potwierdzam słowa sedici, tu nie chodzi o zabezpieczanie, po prostu samochód ma wady fabryczne i koroduje dużo bardziej niż cokolwiek z tamtych roczników.
    Ostatnio edytowane przez abezus ; 15-03-2014 o 11:03

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

dwa ostatnie posty posty podsumowały wszystko, co ja wcześniej zasugerowalem

Naucz się nie odzywać jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie bo nic do tej pory nie wniosłeś do tematu ani w żaden sposób nie pomogłeś autorowi.

zaiste, prawdziwy z Ciebie gołąb na szachownicy

Użytkownik Embrion
    Auto
    156 1.9 mjet

Domyślnie

A Ty w czym pomogłeś?Parę osób,w tym "molten" wyraźnie dają Ci do zrozumienia ze nie zawsze wysoka cena=super stan,i na odwrót,a Ty uparty jak koza próbujesz dyskusji bez argumenotw

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Przez 5 lat miałem 1.9jtd w 156 i teraz po tych wszystkich latach bezawaryjnej jazdy tym motorem szukam 2.4 z tym, że w 166. W 156 1.9jtd to już troche "ciężkawy" motor, a 2.4 to już istny kloc, aczkolwiek jak ktoś dużo jeżdzi po drogach szybkiego ruchu to tylko 2.4. Do miasta i od czasu do czasu na trase w zupełności wystarczy dobry 1.9jtd, który w mieście nie pije więcej jak 7,5l a na trasie spokojnie te 5,5l utrzymuje.
    Za to z całą pewnością 2.4 ma znacznie lepsze waloru słuchowe niż 1.9.