Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Temat: [159] Czy to jest drogie auto? Przymiarka do zakupu.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

I płytę podwozia 159 ma od Opla.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał pampik Zobacz post
    chyba co vectra C ma do alfy.

Fiat dał oplowi JTDm a Opel fiatowi gówniane 1.8 mpi i jeszcze gorsze przeróbkę holdena w postaci 3.2 jts. I to chyba tyle.
    Płyta podwoziowa w 159 jest od vectry c, skrzynie biegów w wersjach z silnikami wysokoprężnymi są od opla, wszystkie silniki benzynowe z wyjątkiem TBi są od opla. Jak jest ze skrzyniami biegów w samochodach z silnikami benzynowymi nie wiem, ciekawostka jest taka że jeśli chodzi o fiata bravo to do wszystkich wersji pakowali wadliwe skrzynie oplowskie. Co więcej pochodzi od opla, nigdy nie chciało mi się szukać.

P.S. to było zadanie dla wszechwiedzącego, zepsuliście zabawę.
    Ostatnio edytowane przez abezus ; 29-04-2014 o 06:57

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

zadalem ci inne pytanie, abezus. Co moja alfa ma z opla?
    Nie ma: silnika, skrzyni biegów. Po co więc to wymieniasz?
    Ma wyłącznie płytę podłogową, modyfikowaną jednakże nieco. Co do płyty podlogowej, wskazać ci niezliczone auta, roznych marek, które dzielą się tymi samymi płytami podłogowymi?
    W dzisiejszej motoryzacji rollsy i tego typu auta mają własne, całkowicie niepowtarzalne rozwiązania. Inni nieustannie się czymś dzielą.

Dodano po 2 minutes:

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    M

Jeśli chodzi o Opla to poszukaj trochę, znajdziesz informację co Twoja alfa ma wspólnego z vectrą c.

.
    Nie ma jak rzeczowe trzymanie się swoich argumentów. Dwa już obaliłem: silnik i skrzynię. Coś jeszcze dodasz z vectry?

Dodano po 2 minutes:

Jeśli chodzi o LPG nie podejmuje tematu, porozmawiaj z GrześkiemK, Piotrixem. Może oni będą w stanie przekazać Ci jakąś wiedzę dotyczącą samochodów zasilanych LPG. .
    Dlaczego wobec tego, abezus, 100 procent użytkowników aut nie jezdzi na gazie? skoro gaz taki tani a auto sprawuje się i jezdzi tak samo, jak na benzynie czy ropie? Dlaczego abezus? odpowiedz na to pytanie. Przeciez to logiczne. Po co ropa, skoro auto z LPG jest takie "samo"?
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 29-04-2014 o 22:57 Powód: Dodano

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Dlaczego wobec tego, abezus, 100 procent użytkowników aut nie jezdzi na gazie? skoro gaz taki tani a auto sprawuje się i jezdzi tak samo, jak na benzynie czy ropie? Dlaczego abezus? odpowiedz na to pytanie. Przeciez to logiczne. Po co ropa, skoro auto z LPG jest takie "samo"?
    Bo:
    - instalację LPG trzeba umieć dobrać i zamontować poprawnie (tego nie potrafi 1/3 gazowników)
    - instalacja LPG zajmuje mimo wszystko odrobinę miejsca w bagażniku (butla) - które czasem jest bardzo cenne
    - instalację LPG trzeba umieć poprawnie wyregulować (tego też sporo gazowników nie potrafi)
    - bezpośredni wtrysk benzyny na dzień dzisiejszy wyklucza możliwość montażu rozsądnej instalacji gazowej
    - uprzedzenia robia swoje i pełno jest osób, które "gaz tylko do kuchenki"
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Bo:
    - instalację LPG trzeba umieć dobrać i zamontować poprawnie (tego nie potrafi 1/3 gazowników)
    - instalacja LPG zajmuje mimo wszystko odrobinę miejsca w bagażniku (butla) - które czasem jest bardzo cenne
    - instalację LPG trzeba umieć poprawnie wyregulować (tego też sporo gazowników nie potrafi)
    - bezpośredni wtrysk benzyny na dzień dzisiejszy wyklucza możliwość montażu rozsądnej instalacji gazowej
    - uprzedzenia robia swoje i pełno jest osób, które "gaz tylko do kuchenki"
    Nic dodać nic ująć. Największymi przeciwnikami LPG są ci którzy albo nie mieli wcale, albo zakładali w najgorszym warsztacie na najtańszych komponentach bo przecież LPG ma być tanie. Później jeden z drugim narzeka że LPG to zło. Jeździłem samochodami źle wyregulowanymi i faktycznie jest tragedia, bywają jakieś śmieszne akcje typu falowanie obrotów, ubytki mocy, no różne wynalazki. Natomiast miałem w swoim posiadaniu przez jakiś czas audi 2.4v6 z lpg który jeździł dokładnie tak samo na LPG jak na benzynie. Jedyna różnica to tak jak Tomek napisał mniej miejsca w bagażniku no i jeszcze tankowanie co 300 km, co też nie każdemu pasuje.
    Jeśli chodzi o tą płytę podłogową to jednak jest z opla i tyle w temacie. Nie ważne czy modyfikowana czy nie, jest z opla. Nigdzie nie powiedziałem że to źle. Mi to nie przeszkadza. Powiem więcej sam gdyby mnie było stać kupiłbym sobie 159 TBi, jednak staram się ukazać jak KRS jesteś zaślepiony marką i za niedługo szedł byś na wojnę w imieniu alfa romeo. Trochę luzu, dystansu, to tylko samochód. Ja potrafię powiedzieć, że jeżdżę szmeltzwagenem który prawie pamięta czasy NFN i NRD, mam to głęboko w poważaniu bo to tylko samochód, trochę blachy i plastiku. Nie oceniem nikogo przez pryzmat tego czy na tym zlepku blacy i plastiku jest logo VW, BMW Audi czy mercedesa bo co to za różnica? Żadna.

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Nic dodać nic ująć. Największymi przeciwnikami LPG są ci którzy albo nie mieli wcale, albo zakładali w najgorszym warsztacie na najtańszych komponentach bo przecież LPG ma być tanie. Później jeden z drugim narzeka że LPG to zło. Jeździłem samochodami źle wyregulowanymi i faktycznie jest tragedia, bywają jakieś śmieszne akcje typu falowanie obrotów, ubytki mocy, no różne wynalazki. Natomiast miałem w swoim posiadaniu przez jakiś czas audi 2.4v6 z lpg który jeździł dokładnie tak samo na LPG jak na benzynie. Jedyna różnica to tak jak Tomek napisał mniej miejsca w bagażniku no i jeszcze tankowanie co 300 km, co też nie każdemu pasuje.
    Jeśli chodzi o tą płytę podłogową to jednak jest z opla i tyle w temacie. Nie ważne czy modyfikowana czy nie, jest z opla. Nigdzie nie powiedziałem że to źle. Mi to nie przeszkadza. Powiem więcej sam gdyby mnie było stać kupiłbym sobie 159 TBi, jednak staram się ukazać jak KRS jesteś zaślepiony marką i za niedługo szedł byś na wojnę w imieniu alfa romeo. Trochę luzu, dystansu, to tylko samochód. Ja potrafię powiedzieć, że jeżdżę szmeltzwagenem który prawie pamięta czasy NFN i NRD, mam to głęboko w poważaniu bo to tylko samochód, trochę blachy i plastiku. Nie oceniem nikogo przez pryzmat tego czy na tym zlepku blacy i plastiku jest logo VW, BMW Audi czy mercedesa bo co to za różnica? Żadna.
    Dodałbym do tego tylko tyle, że dla wielu na tym forum, samochód (logo, tu: alfa romeo) to środek farmaceutyczny na leczenie ukrytych kompleksów. Bo przecież alfa to jest coś niesamowitego i tak bardzo lepszego od konkurencji. Taaaa... Szkoda tylko, że alfa stanęła w miejscu kilka lat temu i tak jak kiedyś na forum większość samochodów to były 156 i 147, tak teraz zaczyna być ze 159, a następcy modelu ani widu, ani słychu. I najbardziej boli, że - niemal każda ma 'JTD' pod maską, jak na 'cuore sportivo' przystało ;-)
    Ostatnio edytowane przez bimsky ; 30-04-2014 o 08:26
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar klusiobos
    Mieszka w
    Sandomierz/Krk
    Auto
    AR 156 0'1 115KM SW była/ Jest: ALFA 159 1.9 JTS SW 0'6

Domyślnie

Trzeba liczyć jeszcze na taką ewentualność przy Lpg

http://m.cda.pl/video/12415645/Ekspl...-w-samochodzie

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

a ja od siebie dodam tyle że jak miałem BMW i przepalałem nim 15 L benzyny i nie było mnie stać na dalsza jego eksploatację to go po prostu sprzedałem. Nie stać Cię - to nie kupuj. Tyle w temacie gazu.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

klusiobos właśnie tu jest temat druciarstwa, założysz instalacje u miecia w garażu to różne rzeczy będą się działy, ekstremalnie może dojść do wybuchu jak będzie nieszczelność. Pampik każdy ma prawo robić jak chce, przynajmniej tak mi się wydaje. Ja mówię wprost, mnie by nie było stać na utrzymanie obecnego diesla. Te samochody mają tyle pułapek że głowa mała. Utrzymanie benzyny z LPG jest owiele tańsze. Spytaj marka230482, on ma 159 JTD i 166 3.0v6 z LPG. Więc moim zdaniem Każdy ma prawo jeździć na takim paliwie jakie preferuje a kwestii utrzymania nie ma co poruszać.

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

nie wjedzie pan do garazu podziemnego mając w aucie instalacje LPG, tak wynika z przepisów. To też powód, dla którego wielu nie instaluje LPG. Owszem, przepisy można łamać ale to akurat takie polskie podejscie. W europie jest inaczej i tam zmierzać należy.