Hej,
Przeczytałeś w ogóle co tutaj już wcześniej w tym temacie napisano ? Widzę ze chcesz wyważać otwarte drzwi, ewentualnie uczyć się na własnych błędach. Jak chcesz, your money your problem. Ale i tak powodzenia życzę. Będzie Ci potrzebne
P.S1 Zebatki z zamiennikowych zestawow do opla nie pasuja to 2.2 jts, zresztą już koledzy Ci o tym napisali
P.S2 Jaki midland ? Taki 5w40 ? http://www.midland.pl/attachments/03...07-04-2008.pdf toz to nawet HC nie jest. Nigga pliz. Naprawdę szkoda silnika. Wtrysk bezpośredni to inna bajka niż zwykle benzyniaki. Miałeś kiedyś auto z GDI ? Ale jak już pisałem zrobisz jak chcesz. God speed and good luck to you![]()
Przecież ja nie pisałem nic o 5w40!? poza tym żadna marka nie ma wyłączności na olej,Midland ma baaardzo rozbudowaną paletę,sprawdz proszę.Jeśli chodzi o koła,to sprostowanie-wymieniam łańcuch,koła,ślizgi i napinacze tył(tam gdzie wałki balansowe),rozrząd po spięciu na blokadzie stan idealny,więc jednak wymieniany był tylko rozrząd-przód.Poza tym zamówiłem w ASO elektrozawory(330zł/szt),bo widać że stare są bardzo i dla pewności wymienię.
pójdzie Synqron 0w40/5w40 lub Avanza 5w40
Ostatnio edytowane przez marcel111 ; 03-12-2014 o 16:47
jak już pisałem zrobisz jak chcesz. Cos kojarzę ze jakiegoś c3 mieli w ofercieProszę jedynie się o wpisanie się do wątka olejowego o jts w stylu: "wlalem midlanda, auto nie wybuchlo, itp.
Poza tym kolejna relacja z reanimacji jts fajna
![]()
Pieta przesadzasz![]()
no z olejem. Nie taki JTS jak go malują. problemy z łańcuchem wynikają moim zdaniem z interwałów jakie Alfa założyła dla wymiany oleju. Trzeba po prostu zadbać i będzie jeździć, a w tym przypadku jak główny łańcuch był wymieniany i wystarczy wymienić kompletny łańcuch pomocniczy to koszt nie będzie duży.