Ale dwie na raz by się przepaliły? Wymieniał ktoś już je ? Macie jakieś zdjęcia ?
Ale dwie na raz by się przepaliły? Wymieniał ktoś już je ? Macie jakieś zdjęcia ?
Nie znalazłem a przejrzałem praktycznie wszystko. Można prosić o linka ?
Wyciągasz przycisk, żeby rozebrać go na drobne elementy musisz go rozlutować (na dole sa luty konkretnie dwa) następnie wyciągasz plastikową podstawę , odlowujesz diodę, podmieniasz ją na inną i to wszystko. Przycisk ma dwie diody, jedna to podświetlenie załączane razem z światłami pozycyjnymi, druga pomarańczowa to dioda pracy.
Możliwe ze spalily się dwie ?
Szanse są zawsze. Chociaż bardziej stawiam na przycisk,pewnie gdzieś nie łączy na styku, rozbierz, popraw luty i sprawdź. Być może przycisk zalany był i diody szlag trafił.
Dziwny zbieg okoliczności. Fotele działają a dwa przyciski nie działają
Jeszcze jedno pytanie. Jak go wyciągasz ? Podważasz czy ściągasz plastikowe elementy fotela , rączkę do regulacji itp itd
Ostatnio edytowane przez rynkov ; 17-02-2015 o 12:13
Btw, możemy jednak wrócić do mojego tematu również? Czy to że nie pokazuje nic na przycisku przy sprawdzaniu na mierniku to oznacza, że cała mata do wymiany czy raczej tylko coś z kablami lub jakimś przekaźnikiem?
Nie bardzo wiem w jaki sposób mierzyłeś... Jeżeli mata byłaby spalona to przycisk działałby normalnie, normalnie załączał maty (świecił się) jedynie maty by się nie grzały. Opisz dokładnie w jaki sposób i gdzie mierzyłeś. oczywiście,mam nadzieje,że kostkę miałeś wpiętą w przycisk (wiem to oczywistość,no ale..)