W czwartek dopiero poszla, mechanior wczesniej czasu nie mial. Wymienil sprzeglo, podobno sie uspokoilo. Ja nie mialem czasu, wiec dziewczyna odstawila i odebrala auto. Zjem sniadanie to pewno po fajki pojade, to zdam relacje jak chodzi.
Wiec tak, sprzeglo nowe, prawdopodobnie docisk rowniez. Sprzeglo wczesniej chodzilo ciezko, lapalo roznie - czasem przy 2/3 wcisniecia, czasem przy podlodze nie do konca rozsprzeglajac. Biegi wchodzily ciezko a pedal nie wracal calkowicie do gornego polozenia, tylko zostawal czasem 2-3cm od gory, a czasem z 5cm nad podloga. Do tego to potworne szarpanie na polsprzegle. Teraz chodzi leciutko, biegi wskakuja jak trzeba, pedal lapie w polowie i chodzi w pelnym zakresie. Zabawa wyszla na 1300 z robota. Sprzeglo na pewno valeo, a co jeszcze zalozyl to sie dowiem bo musze po fakture zajechac. Dla przypomnienia, to 1,9 8v w 156 2004r.
Tak ze nowe sprzeglo jest, teraz ic zwielebic, zrobic dolot i auto gotowe do wirusowania![]()
Dlaczego temat w 166?
Co do auta to podejrzewałem docisk
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Temat w 166 dlatego ze wyskoczyl mi w tapatalku jako sugerowany a akurat mi sie takie objawy pojawily. A konstrukcja sprzegla mysle ze az tak sie nie rozni, zasada zostaje ta sama.
Dokładnie
Wyjaśniło się coś? Obstawiałbym pękniętą tarcze sprzęgła... u kolegi Pawlusa przypalenie mogło ją trochę podkleić.
--------------------------------------------------
GARAŻ FORT MOKOTÓW Warszawa
--------------------------------------------------
Zapraszamy wieczorami i w weekendy
Najlepiej dzwonić po 18.
facebook: https://www.facebook.com/garazfm/
Paweł
pawel.kelpinski@gmail.com
tel. 600 513 727
Benek
ben2_21@tlen.pl
tel. 791 376 152