Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Temat: Kto może pokazać mi swoją 75?

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Wujo ma rację. Ja chciałem kupić 155 V6 koniecznie po lifcie i rosso 130 z książką serwisową i od pasjonata. Szukałem miesiąc i gdy na autoscout24.de trafiła się taka 1400 kilometrów od domu , to nie rozpisywałem się na forum, a auto stało u mnie 3 dni po ukazaniu się ogłoszenia. Jak ktoś chce kupić to nie pie..oli o tym czy ts czy v6. Każde auto do 5 tysięcy to wydatki i to niemałe jak się chce go do fajnego stanu doprowadzić, zwłaszcza stara Alfa, do której prawie części nie kupisz jak do golfa w byle sklepiku. Zgadzam się z Wujem, że ten ts z ogłoszenia wpadł w ręce ludzi, którzy się przeliczyli i myśleli że to igła...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta/GTV

Domyślnie

To fajnie, ale widzę, że rozmowa schodzi powoli w kierunku tradycyjnym dla tego forum, czyli 'odpuść sobie i kup golfa'. Ja chciałem sobie kupić koniecznie nowe, nieużywane i oryginalne Carello reflektory do Dedry. Szukałem wszędzie ponad rok i jak w końcu pojawiła się możliwość ściągnięcia takich z Turcji za naprawdę kupę hajsu (jak na lampy), to się nie pi......łem tylko wziąłem wszystkie sztuki jakie mieli. Tyle w temacie starych i średnio-starych Włochów, podejmowania decyzji itd.

Oczywiście zgadzam się, że ta 75 z ogłoszenia mogła trafić w ręce kogoś, kto źle ocenił swoje możliwości, aczkolwiek nikt nigdy nie powiedział, że raz kupiony samochód trzeba trzymać u siebie całe życie + nietrafione inwestycje lepiej sprzedać za pół ceny niż wrastać je w trawnik albo złomować. Natomiast nie zgadzam się z Tobą absolutnie w kwestii rozmów na forum. Ja lubię sobie popisać i poteoretyzować na forum, inni nie lubią. Jedni kupują samochód od razu, innym się nie spieszy.

Użytkownik Świeżak Avatar dreadsimon
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    75 1.8 IE 1991, 147 FL 2.0

Domyślnie

Nie zrozum źle kolegów, tu chodzi bardziej o to, że jeśli na poważnie się zastanawiasz, to żebyś przyszykował dwa worki monet + dużo wytrwałości.
    Zapytać zawsze warto. Ja jestem osobą która tego nie zrobiła i żałuje, zamiast podpytać o 75 na forum, to posłałem lawetę do Włoch po mocno nieidealne auto.
    Części: jest wszystko, ale wiele rzeczy tylko w GB/IT.
    Jeśli któryś z kolegów z forum będzie chciał sprzedać swoje zadbane cacko za kwotę 5-cyfrową to się nie zastanawiaj. 75 od Zendera polecam całym sercem, oglądałem, mam od niego kupe części i olbrzymie zaufanie do niego.
    A co do TSa vs V6 to w tym modelu podobno wybór wcale nie jest oczywisty. Nie jeździłem 6c, ale TS jest lepiej wyważony, lżejszy co częściowo wyrównuje różnicę w mocy. Zapewniam, że TS zapierdala aż miło i ma większe możliwości, niż przeciętny kierowca. 6c oczywiście ma sporo większa wartość kolekcjonerską, ale i koszty obsługi.
    Powodzenia ;-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał badrequest Zobacz post
    Tak, to są moje marzenia od długiego czasu, ale dopiero stosunkowo niedawno zacząłem zarabiać jakieś tam pieniądze, które mogą mi pozwolić na ich realizację. Nie boję się mniej lub bardziej ambitnych projektów, w trakcie jednego swapa już jestem.
    Natomiast na pewno nie będzie tak, że nie kupię sobie w ogóle jakiegoś fajnego wozidła. Po prostu nic na siłę ani na szybko, bo czasem po prostu się nie opłaca, nawet jak cena zakupu jest niska. A jeśli chodzi o 75 to w dalszym ciągu bardziej kusi mnie V6 niż TS - ot, kwestia brzmienia przede wszystkim.
    Moim zdaniem ta Alfa jest warta tej kasy, jeśli zależy Ci na dobrym stanie wizualnym - taniej i szybciej załatwi się silnik TS 8V niż owiewki do tego modelu albo boczki nie rozwiercone celem zapakowania "efektownych" głośników.
    Mechanicznie jeszcze nie ma większego problemu z ogarnięciem tematu.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Jak miałem pierwszą 155 2,0 16V to miałem okazję spróbować się z 75 2,0 . Byłem bardzo zdziwiony. Do setki równo, potem delikatna przewaga 16V. Kilka prób nie wskazało które auto jest szybsze, ale nie ma sensu gdybać czy V6 ,czy TS...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta/GTV

Domyślnie

Nie no, ja zdaję sobie sprawę, że TS też jest żwawy (niecałe 150 koni, ale też tylko nieco ponad 1100 kg wagi). V6 oczywiście droższe w eksploatacji, nieco szybsze, ale brzmieniowo V6 > TS, tutaj nikt mnie nie przekona do zmiany zdania

No i też celną uwagą jest to, że prościej o mechaniczne sprawy niż kosmetykę, w przypadku 75.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Stefan116
    Mieszka w
    Puławy - Pysznica
    Auto
    GT 1300 Junior 1974r.

Domyślnie

W jednym roczniku wychodziły Delty 2 w wersji 5drzwiowej z podłogą 155Q4. Jest u mnie taka do sprzedania z kompletnym układem napędowym z Delty Integralle. Czarna, kremowy zamsz, elektroniczne zawieszenie, 2.0 16V turbo, 4X4, oryginał HF. Cena praktycznie po kosztach gratów w nią wsadzonych ( mechanicznie igła) buda praktycznie gratis. Cena to trzykrotność ceny tej 75 której historię również znam. Jeśli jesteś poważnie zainteresowany to dzwoń. Numer mogę wysłać Ci na priv

Dodano po 10 minutes:

A ta 75 jest moim zdaniem warta tych pieniędzy.
    Przepraszam za post pod postem ale problemy z internetem.
    Jak jesteś poważnie zainteresowany Lancią to dzwoń bo ostatnio żadko tu zaglądam.
    Ostatnio edytowane przez Stefan116 ; 20-02-2015 o 11:32 Powód: Dodano

Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Stefan co to za Delta w Puławach???

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Dajcie linka do tej 75

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    164 3.0 24v Super,75 3.0 America,75 TS LE,Gtv 2.0 v6 TB, Spider 2.0 v6 TB,Spider 2.0TS

Domyślnie

Już jej nie ma na olx. Była w Radomiu za 4900zł. Może za jakiś czas znowu wystawi chyba że sprzedał.