Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Temat: GT co w nich lubicie a co was wkurza:))

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał bobby Zobacz post
    Generalnie to auto dla kogoś kto zgodzi się przedłożyć pewne walory użytkowe nad przyjemność z jazdy. Jeśli ktoś szuka auta do długich nudnych, cichych podróży to na pewno znajdzie coś bardziej odpowiedniego.
    Powiem Ci ze jak podrozuje na trasie Holandia-Polska 1100 km to auto sprawdza sie w długich trasach. Przyklad z niedawna na swieta jechalem w 4 osoby kazdy torby i prezenty.. po pol godzinnym kabarecie dalo sie zamknac bagaznik i nawet przy takim obladowaniu na tym 6 biegu zawsze masz moc. Na Chorwacje w wakacje jechalem 16,5 godzinny mialem dosyc tarsy ale zmeczenia jazda w Alfie nie odczulem

Tak wiec wiaodmo istnieja landary pokroju 166 ktore sa wygodniejsze i wieksze ale pomimo pozorow jednak to GT sprawdza sie na dlugich trasach bez problemu

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

Dla mnie minusami jest / są:
    1) Słabe światła ksenonowe
    2) Skrzypiący skórzany podłokietnik wraz z plastikami z okolic bagażnika
    3) Gromadząca się woda pod klapką z wlewem paliwa - uciążliwe zwłaszcza po myciu kiedy samochód cały wytarty i wylatuje mi stamtąd woda
    4) Łuszcząca się guma na plastikach
    5) System automatycznych wycieraczek chodzący często po suchej szybie albo zapier...jący jak dziki osioł
    6) Wlew do zbiornika na płyn do spryskiwaczy + spryskiwacze reflektorów zużywające jednorazowo chyba 1 l płynu
    7) Rozłożenie masy pomiędzy przednią a tylną osią ( mam Jtd )
    8) Głośność na trasie
    9) Za mały otwór w tylnym podłokietniku przez który nie przejdzie deska
    10) brak cup holdera przy rozłożonym podłokietniku
    11) brak potencjometra w ogrzewaniu siedzeń
    12) nieaktualne mapy do Navi i brak MP3
    13) uciążliwa wymiana żarówek postojowych w lampach z ksenonem
    14) często niedomagające zawieszenie
    15) słabe BOSE z tweeterami w nogach
    16) krótka 1-ka w skrzyni biegów

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał bobby Zobacz post
    Minusy:
    - mały rozstaw osi - auto jest dość nerwowe na prostych i trzeba być mocno skupionym jadąc 150 km/h
    - trudno pokonuje się ciasne zakręty w prawo - lusterko uniemożliwia spojrzenie za zakręt (dotyczy osób o wzroście 185+ cm)
    - przez okna bez-ramkowe w aucie jest powyżej 120 km/h dość głośno
    - konstrukcja i materiały są delikatne - psują się rzeczy, które w innych autach potrafią sprawnie działać przez 20 lat
    - dość duży promień skrętu - przy parkowaniu czasem trzeba zrobić z siebie idiotę.
    - silnik hałasuje (mam jtdm), ale ma swoje plusy (patrz niżej)
    - trudno się wysiada i wsiada (ogółem auto dla młodych i sprawnych ludzi)

Plusy:
    + oryginalna i elegancka stylistyka
    + neutralne zestrojenie zawieszenia (nie płuży przodem, ładnie pokonuje zakręty)
    + przełożenie przekładni kierowniczej - pozwala szybko zamienić ruch kierownicy na skręt kół - dla skoncentrowanego kierowcy to zaleta, choć na długich prostych to czasem też trochę męczy (i może być na minus).
    + silnik choć hałaśliwy to ma bardzo ładną elastyczność, szybką odpowiedź na naciśnięcie pedału gazu, przyzwoite 110 KW.
    + przełożenia skrzyni (mam silnik jtdm) na szóstym biegu minimalna prędkość to ok 100 km/h - można jechać za miastem 100 km/h i palić mniej niż jadąc na piątce 90 km/h. Jak policja zapyta dlaczego jedziesz 120 zamiast 90 to mówisz że oszczędzasz paliwo ;-)
    + ogólnie pojęta przyjemność z jazdy
    + trudno się wysiada i wsiada (trzeba pozostawać młodym i sprawnym ;-) , lepsze niż "personal trainer" )
    + okna bez-ramkowe wyglądają bosko
    + chociaż to coupe* to ma całkiem spory i ustawny bagażnik
    + sterowanie nawiewem - to jedna z rzeczy która najbardziej przypadła mi do gustu - ustawiam temperaturę a alfa wie, że póki się silnik nie nagrzeje to ma mi nie dmuchać na nogi tylko na szybę, później się sama przełącza. Super sprawa.

*tak naprawdę to hatchback udający coupe

Generalnie to auto dla kogoś kto zgodzi się przedłożyć pewne walory użytkowe nad przyjemność z jazdy. Jeśli ktoś szuka auta do długich nudnych, cichych podróży to na pewno znajdzie coś bardziej odpowiedniego.
    180 na zimowych i felgi ze 156 i stabilnosc jest,kolego a na jakich felgach jezdzisz?a na 18 przyklejona6bieg to ja ponad 120 dopiero wrzucam ,alfy mają dobre materiały moze alfa miec 400tys przejechane jak zadbana i dałbys ze 150tys po wnętrzu )

Użytkownik Świeżak Avatar Bandicoot
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO GT 1.9JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Iwan87 Zobacz post
    3) Gromadząca się woda pod klapką z wlewem paliwa - uciążliwe zwłaszcza po myciu kiedy samochód cały wytarty i wylatuje mi stamtąd woda
    Nie masz czasem zatkanego odpływu? U mnie był cały zalepiony jakąś tłustą substancją. Wystarczyło przetkać i problem stojącej przy wlewie wody praktycznie zniknął.

Użytkownik Znawca Avatar salatin
    Mieszka w
    ALBA
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.155 2.0 16V 97.

Domyślnie

To teraz napiszcie czy kupilibyscie to auto majac dziecko
    Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
    166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
    155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4

164 3.0 V6 12v- Byla
    155 1.7 TS- Byla
    159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
    Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
    https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał GRZECHUL87 Zobacz post
    Nie masz czasem zatkanego odpływu? U mnie był cały zalepiony jakąś tłustą substancją. Wystarczyło przetkać i problem stojącej przy wlewie wody praktycznie zniknął.
    az sprawdze bo tez tak mam i zast.sie czemu niema odpływu a w 156 odpływ był)

Cytat Napisał salatin Zobacz post
    tak kupiłbym,bocian woził dziecko w gt

Użytkownik Świeżak Avatar Bandicoot
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO GT 1.9JTD

Domyślnie

To chyba zależy jak duże dziecko...kilkukrotnie przewoziłem kuzynkę z rocznym synkiem i muszę przyznać, że nie jest wygodnie upychać na tylnej kanapie kobietę z dzieckiem Nie chciałbym też wkładać tam samego dzieciaka celem przytwierdzenia do fotelika-trzeba by się trochę namanewrować między fotelem a słupkiem B.
    Ale jak dziecko jest większe i samo wsiada/wysiada to teoretycznie nie powinno to być tak uciążliwe.
    Odpowiadając jednak na twoje pytanie: nie kupiłbym GT w celu wożenia dzieciaka...do tego auta dzieci po prostu nie pasują Poza kierowcą w środku powinna się znajdować tylko piękna blondynka. Najlepiej w krótkiej, czarnej lub czerwonej sukience
    Ostatnio edytowane przez Bandicoot ; 07-02-2015 o 23:26

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

gdzie ten odpływ jest ?

Dodano po 2 minutes:

Poza kierowcą w środku powinna się znajdować tylko piękna blondynka. Najlepiej w krótkiej, czarnej lub czerwonej sukience
    A ja myślę, że opalona szatynka z ciemnymi kasztanowymi włosami w czarnej opiętej sukience i czerwonych szpilkach też by się nadała
    Ostatnio edytowane przez Iwan87 ; 07-02-2015 o 23:54 Powód: Dodano

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał salatin Zobacz post
    Nie. Za 2-3 miesiące będę wystawiał swoją, bo właśnie dziecko w drodze.

Auto kupowałem z myślą, że jak nie teraz, to na takie sportowe coupe będę mógł sobie pewnie pozwolić później najszybciej koło 50-tki - jak już dzieci wylecą z chaty. Już Ci mówię co jest przesłankami przeciw. Po pierwsze brak drzwi z tyłu, bagażnik owszem - zmieści wózek, ale co z resztą bagaży? Nie jest jakiś mega ustawny, bo plastikowe boczki mocno ograniczają pakowność wyższych rzeczy (coś za coś - wygląd vs. funkcjonalność). Bagażników dachowych nie ma, a przynajmniej takowych nie widziałem (zresztą to nie jest dobre rozwiązanie permanentne). Ogólnie tylna kanapa jest dość szczątkowa (co przekłada się na większy bagażnik i komfort z przodu) - nie wyobrażam sobie np. wieźć z tyłu żonę z dzieckiem na trasie > 200km. To jest auto dla dwóch osób plus ewentualnie sporadyczne przewozy ludzi z tyłu. Na wakacje się tym nie zabierzesz całą rodziną, chyba, że umiesz się spakować ze wszystkim do dwóch walizek

Dodano po 3 minutes:

Cytat Napisał Iwan87 Zobacz post
    9) Za mały otwór w tylnym podłokietniku przez który nie przejdzie deska

16) krótka 1-ka w skrzyni biegów
    9) no bo to jest tunel na narty
    16) no bo pewnie piszesz o dieslu?
    Ostatnio edytowane przez khad ; 08-02-2015 o 00:23 Powód: Dodano

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Planuje dziecko na ten rok, nie kupuje i nie zmieniam samochodu isofix to super sprawa

Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy