Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Temat: Alfa Romeo GT

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał artur_ka Zobacz post
    Dla mnie GT i kierowca najlepiej czuje sie na kretych gorskich drogach, mowie CI, sama przyjemnosc z jazdy, auto idzie jak w szynach, nie przechyla sie, fotele dobrze trzymaja kierowce.
    Święte słowa Tego nie uwzględniłem, a góry też masz blisko, to zawsze możesz w weekend wyskoczyć poaltać

Reasumujac, zakupj mojej GT to najlepsze auto jakie moglem kupic w tej cenie i w tej klasie aut, jestem zadowolny na 100%. POlecam wyjazd do Niemiec albo zakup od forumowicza, bo w PL to mozna sie naciac na niezly szajs.
    jakbys jeszcze chcial cos wiedziec to daj znac, jak bede mogl to napewno pomoge
    W tej kwestii, ja akurat jestem za zakupem autka z Polski, bo zadbane w Niemczech (wliczając opłaty) będzie raczej droższe - przyjrzyj się temu ogłoszeniu - moim zdaniem jest, że tak powiem w terminologii kynologicznej, "wielce obiecujące" Aha-zaznaczam, że nie znam właścicielki, ani osobiście, ani przez znajomych, ale swoją Bellę kupiłem od osoby, która również nie żałowała kasy na Alfę i to od razu widać
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

kubazz
    Gość

Domyślnie

wielkie dzięki panowie za szybką odpowiedź, myślę że zostałem przekonany.. Jeszcze muszę trochę poczekać (kasa), ale pewnie niedługo będę Was męczył moimi poszukiwaniami odpowiedniego modelu

Co do kalkulacji - benzyna/diesel - miesięcznie robię 2000-2500 km.. Obawiam się, że tankowanie mnie zabije. Aczkolwiek faktycznie kręcenie obrotów jest uczuciem nie do opisania Co nie zmienia faktu, że charakterystyka dieselka też mi się podoba.. jechałem kolegi Grande Punto 1.9 JTDm (wersja 130KM) i bardzo spodobało mi się wyprzedzanie na czwartym biegu poczynając od 40km/h ;d w 1.4 16V 98KM który mam obecnie niestety tego nie zaznam ;d

Wiem, że pytanie dziwne (głupie?), ale naprawdę serwisowanie/przegląd tego diesela jest dużo droższy? Może jest jakiś alfaholik z Gliwic? ;d (apropos konsultacji dobrego serwisu)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa GT CZARNA :-)

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    W tej kwestii, ja akurat jestem za zakupem autka z Polski, bo zadbane w Niemczech (wliczając opłaty) będzie raczej droższe - przyjrzyj się temu ogłoszeniu - moim zdaniem jest, że tak powiem w terminologii kynologicznej, "wielce obiecujące" Aha-zaznaczam, że nie znam właścicielki, ani osobiście, ani przez znajomych, ale swoją Bellę kupiłem od osoby, która również nie żałowała kasy na Alfę i to od razu widać
    Fakt, zapomnialem o podatkach w Polsce, koszmar - ja w Czechach swoja belle zarejestrowalem, wszytkie oplaty, przeglad, rejestracja kosztowaly mnie okolo 650 zlotych a cala "procedura" zajela mi jeden dzien roboczy i auto mialo twardy dowod i blachy.
    Jezeli w PL od tylko od milosnika Alfy, handlarzy omijaj szerokim lukiem - w wiekszosci przypadkow auta po wypadkach i cofniete liczniki, ja i koledzy z forum sprawdzalismy kilka GT w PL, koniec koncow zakupilem auto w Niemczech

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał kubazz Zobacz post

Co do kalkulacji - benzyna/diesel - miesięcznie robię 2000-2500 km.. Obawiam się, że tankowanie mnie zabije.
    No to rzeczywiście "niestety" chyba będziesz musiał kupić kelkota Tylko nie przesadzaj z tym oszczędzaniem i nie kupuj taniego ON, bo do listy wydatków będziesz musiał doliczyć komplet wtrysków - nie tania impreza. A z innych wydatków, to w benzynie nie ma np. okresowej wymiany koła dwumasowego - chyba ok. 1000 zł - poprawcie mnie jak kosztuje więcej/mniej - a wymiana w zależności od tego jak ostro będziesz dawał w palnik. Dochodzi tez po jakimś czasie turbina (też zależnie od stylu jazdy i ogólnej dbałości) i może przez cięższy silnik częściej robi się przedni zawias (niewiem)?

Fakt, zapomnialem o podatkach w Polsce, koszmar - ja w Czechach swoja belle zarejestrowalem, wszytkie oplaty, przeglad, rejestracja kosztowaly mnie okolo 650 zlotych a cala "procedura" zajela mi jeden dzien roboczy i auto mialo twardy dowod i blachy.
    Jezeli w PL od tylko od milosnika Alfy, handlarzy omijaj szerokim lukiem - w wiekszosci przypadkow auta po wypadkach i cofniete liczniki, ja i koledzy z forum sprawdzalismy kilka GT w PL, koniec koncow zakupilem auto w Niemczech
    Nasze podatki to już nawet nie złodziejstwo, tylko grabież w biały dzień Weź sobie sprowadź GT V6... porażka. A co do polskich użytkowników, to chyba koniecznie nie musi być fan, ale osoba kumająca i dbająca o samochody oraz wystarczająco majętna, żeby "dopieszczać" (na takiego wyglądał poprzedni właściciel mojej Belli - wymienił nawet cały zderzak po jakiejś obcierce (reszta lakierowanych częsci na 100% oryginalne - sprawdzane przez gościa od ubezpieczeń miernikiem elektronicznym, a także ograniczniki drzwi, bo skrzypiały ).
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

kubazz
    Gość

Domyślnie

Co do egzemplarzy w Polsce to faktycznie pewnie będę miał problem.. chyba za duże wymagania.. szczerze to trochę się obawiam przebiegów ponad 100000, ale chyba przesadzam? ;d
    Czarny/srebrny/czerwony lakier, czarna skóra, jakby się dało to z ksenonami, oczywiście bezwypadkową, zadbaną.. za 45tys. to tylko w erze..

Do Częstochowy mam blisko, podobno sprowadzają na zamówienie.. ale pewnie za 15 tys więcej.

Co do aktualnych ofert zainteresowała mnie ta:
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11160596
    jest to więcej niż chciałbym wydać, bo 50 800 + opłaty. Ale 17 000 przebiegu i rocznik 2007 brzmi zachęcająco.. Z tym, że wątpię żeby oferta utrzymała się do czasu moich zakupów..
    Czy GT miało jakieś modyfikacje przez te lata wprowadzane? W sensie, czy taka z 2004 będzie posiadała jakieś inne rozwiązania niż np. 2007?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa GT CZARNA :-)

Domyślnie

Cytat Napisał kubazz Zobacz post
    Co do egzemplarzy w Polsce to faktycznie pewnie będę miał problem.. chyba za duże wymagania.. szczerze to trochę się obawiam przebiegów ponad 100000, ale chyba przesadzam? ;d
    Czy GT miało jakieś modyfikacje przez te lata wprowadzane? W sensie, czy taka z 2004 będzie posiadała jakieś inne rozwiązania niż np. 2007?
    Zdecydowanie przesadzasz na dieselka 100000 to tyle co nic, oczywiscie jezeli auto bylo zadbane i wlasciwie serwisowane, zwroc uwage z jakiego kraju pochodzi, ile w PL jezdzilo ( zwieszenie :-) ). Ja swoja kupilem jak miala 142000, mechanicznie auto bez zarzutu, silnik, zawieszenie, niestety lakier ma na przodzie zniszczony, pelno malych odpryskow ale to norma jak auto jezdzi na Zachodzie europy.
    Druga sprawa, nie napalaj sie na pierwsza GT jaka zobaczysz w ogloszeniu, daj sobie czas, zobacz kilka egzemplarzy a potem dopiero decyzja. Mojej strzaly szukalem prawie 6 tygodni, tez rozwazalem zakup w superalfa ale maja tam niezle strzaly cenowe i w dodatku roznie to z nimi bywa. Przeszukaj forum a napewno znajdziesz informacje na temat superalfy.

Wlasnie mi sie przypomnialo, wymienialem tez piaste z tylu, koszt 300 zeta za piaste.
    pozdro
    Ostatnio edytowane przez artur_ka ; 14-01-2010 o 13:54

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Ja również miałem kiedyś dylemat czy kupić GT czy 156 po FL. Wybrałem GT. Kupiłem ją w lipcu 2008 w SuperAlfie, tak jak jeden kolega powyżej, do tej pory nic nie wymieniałem. Z tego co widzę po zimie czekają mnie wahacze przód, ograniczniki drzwi i być może sprzęgło z dwumasem. Wydatek pewnie spory. Ale jestem z samochodu bardzo zadowolony. Poprzednio miałem 156 przed FL i szczerze mówiąc mimo, że byłem z niej zadowolony, to jednak GT bije ją na głowę komfortem jazdy. I tak jak napisali koledzy wyżej- bagażnik jest o wiele większy no i te składane fotele- na plus.

Spalanie pomiędzy 6-7 litrów. W mieście mnie nie męczy Wręcz przeciwnie- wygodne, skórzane siedzenia, latem klima, nagłośnienie bose- i każde korki są jakby milsze

Jeżdżę na felfach 18-stkach. Przez ten okres jedną delikatnie skrzywiłem, ale to tak naprawdę bardzo delikatnie i to głównie przez moją nieuwagę. Polecam w każdym razie ten rozmiar i oponki 225/40. Samochód od razu lepiej się prezentuje.

vin
    Gość

Domyślnie Alfa GT

Witam,
    szukam fajnej Alfy GT, znalazłem 2 egzemplarze, które mieszczą się w moim budżecie i na pierwszy rzut oka wyglądają nienajgorzej:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-45-000-km-skora-klima-asr-C12463970.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-okazja-alfa-gt-2-0-jts-C13055370.html
    oba mają kompletną dokumentację itp., ale specjalistą nie jestem więc byłbym wdzięczny za opinie, a może ktoś się już tymi autkami interesował?
    z góry dzięki!
    pzdr

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia