Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 118

Temat: alfa bez DPF

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Cubus00 Zobacz post
    no to ja bardzo przepraszam ,ze namieszalem ,ale i tak mam do owego alfisti ,ogromny szacunek, pewnie nie pamieta dlaczego .Nie wazne czy ten DPF istnieje czy nie istnieje fabrycznie , temat mial byc czysto edukacyjny a wyszlo jak zwykle
    Dla niektórych może to być ważne, bo wiadomo co czasem może wynikać z posiadania DPF'a. Więc temat, jak najbardziej potrzebny. Tylko, że widzisz, jakie "kwiatki" wyszły

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Np. Ja i myślę, że nie tylko ja, dowiedzieliśmy się, że wychodziły też 159 bez dpf'u. Czego wcześniej nie wiedziałem, bo wszędzie na forum pisano, że jest o koniec kropka.

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Gdzie Ty tam takie bzdury wyczytałeś? Masz super zdolność do nadinterpretacji ale żadnych konkretów oprócz 3 szczegółów estetycznych nie potrafisz podać. Za to jadem siejesz aż miło...

Szerszeń pracował na swoją bdb opinię długie lata. Za to Ty kilkoma postami dajesz popis klasyki gatunku. Jakiego? Każdy sobie już dopowie...
    Jezu, ja sieję jadem????
    A kto napisał "gość prawie mnie zjadł" , "daj namiar na tego "znafcę" czy Cyt. " Jestem Alfistą - miałem ich grubo powyżej 50 sztuk"

Jedyny problem ze mną jest taki, że odważyłem się waszą ikonę skrytykować. Zastosował opis "buca" i to jest prawda....skutkująca tym że auta od października sprzedać nie może.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał quba Zobacz post
    Jezu, ja sieję jadem????
    A kto napisał "gość prawie mnie zjadł" , "daj namiar na tego "znafcę" czy Cyt. " Jestem Alfistą - miałem ich grubo powyżej 50 sztuk"

Jedyny problem ze mną jest taki, że odważyłem się waszą ikonę skrytykować. Zastosował opis "buca" i to jest prawda....skutkująca tym że auta od października sprzedać nie może.

To nie ikona. Ale dzięki takim alfistom trafiają do ludzi alfy sprawdzone na ile się da a jeszcze ile pomaga, to inna sprawa...
    Najpierw zasięgnij języka o kim piszesz a potem zastanów się, zanim popełnisz następnego posta.
    Zastosował opis eliminujący marzycieli i czeka na konkretnych kupców.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

[QUOTE=quba;1746640]Jezu, ja sieję jadem????

ja napisałem ,ze prawie mnie zjadl , ale wytrzasam sie nad nim, zadalem tylko pytanie ,bo nie wiem wszystkiego ,jak ty
    a skoro juz wiadomo czyj to "bolid" to wiem, ze sprzedający wie co mowi a ja potrafie sie pogodzic z moja nie wiedzą

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Ja tam w opisie ogłoszenia nie widzę tego "opisu buca", pewnie lepiej jakby napisał, że Niemiec płakał jak sprzedawał.
    Prawdę napisał, bo w Płocku czy w Gnieźnie to faktycznie są same perełki
    Nie rozumiem, dlaczego jak jest jakiś porządny sprzedawca, to zawsze się się trafią ludzie, którzy go chcą na siłę wrzucić do jednego worka z tymi sprzedawcami od "perełek", zwłaszcza jak się nawet jego auta na żywo nie widziało.
    AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Fakty:
    - auto zostało zakupione przez pierwszego właściciela (Włocha) w Italii, wydane fizycznie przez salon w okolicach Frankfurtu, może stąd brak FAP, nie wiem;
    - wszystkie znane mi fakty wskazują na to, że nie ma filtra, zwracał na to uwagę również sprzedający;
    - blue&me również jest, podobnie poducha kolanowa;
    - zakupiłem od właściciela za pośrednictwem komisu, również włoskiego, ale w DE, auto ma więc niemieckie papiery i włoskie pochodzenie;
    - cena zakupu była grubo powyżej średniej ceny sprzedaży (często po opłatach!) rodzynów z Płocka i Gniezna więc o czym w ogóle dyskusja dotycząca ceny;
    - autem zajechałem po drodze do Darka, żeby spojrzał okiem fachowca - jedyny mankament, już tak mocno się czepiając to górny prawy wahacz, mieliśmy go nawet wymienić, ale zabrakło czasu, praktycznie zawsze zajeżdżam do Darka lub QBY, bo lubię wiedzieć, co mam w ręku, lubię szczególnie defetystyczne opinie QBY :-)
    - konsolę chciałem wymienić, zajechałem nawet do carenzo, ale nie miał takich, których stan mi odpowiadał;
    - xeno też mi się nie podobają, pisałem o tym nawet w ogłoszeniu, gdy było ono na AH, ale są i już, komuś nie będą odpowiadały, to sobie zdemontuje;
    - swoją opinię o rodzynach opieram również na sprawdzaniu aut w komisach dla Alfaholików, ostatnio mniej, bo wprowadziłem kaucję dla zawracaczy dupy i to jest masakra, totalna masakra - 90% bolidów, które sprawdzałem to totalny szrot lub lewizna - generalnie jeżeli cena jest niższa lub równa temu, co jest na mobilu, to nie warto nawet marnować transferu na oglądanie zdjęć, jak to mawia bociek;
    - "zjedzenie", polegało na odpowiedzi, "czy się dowartościowałeś?";
    - wśród debilnych zapytań jakie dostałem była na przykład propozycja, żebym zrzucił kolektor i sprawdził klapy oraz zdjął EGR;
    - sprzedaję również swoją Thesis i po prostu mam dość gołodupców, którzy kupując aktualnie najtańszą, sprawną, jeżdżącą limuzyne tej marki oczekuje stanu salonowego, o wywodach, że przebieg jest za duży (330kkm), to już nawet nie wspomnę;
    - ogłoszenie jest konkretne, może trochę oschłe, ale takie ma być - generalnie wszystki auta, które przechodziły przez moje ręce były brane przez pierwszego oglądającego;
    - jeżeli jest tu ktoś, kogo oszukałem proszę go wskazać, bo ja mogę wskazać takich, którzy wpłacili mi zaliczkę (rekordzista 70 tys. zł) i dostali dokładnie to, na co się umawialiśmy;
    - miałem grubo powyżej 50 AR ze wszystkimi współczesnymi jednostkami, za wyjątkiem 2.0TB - liczę tylko takie, którymi jeździłem minimum miesiąc - mam więc pojęcie jak i gdzie zużywa się AR oraz jak powinna jeździć; bardzo daleko mi do poziomu Maćka, QBY, czy Darka, ale jakieś pojęcie mam.

I nazwij mnie k... jeszcze raz bucem!
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wwwlewy
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 2.0 JTDm 2009r.

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Fakty:
    - auto zostało zakupione przez pierwszego właściciela (Włocha) w Italii, wydane fizycznie przez salon w okolicach Frankfurtu, może stąd brak FAP, nie wiem;
    - wszystkie znane mi fakty wskazują na to, że nie ma filtra, zwracał na to uwagę również sprzedający;
    - blue&me również jest, podobnie poducha kolanowa;
    - zakupiłem od właściciela za pośrednictwem komisu, również włoskiego, ale w DE, auto ma więc niemieckie papiery i włoskie pochodzenie;
    - cena zakupu była grubo powyżej średniej ceny sprzedaży (często po opłatach!) rodzynów z Płocka i Gniezna więc o czym w ogóle dyskusja dotycząca ceny;
    - autem zajechałem po drodze do Darka, żeby spojrzał okiem fachowca - jedyny mankament, już tak mocno się czepiając to górny prawy wahacz, mieliśmy go nawet wymienić, ale zabrakło czasu, praktycznie zawsze zajeżdżam do Darka lub QBY, bo lubię wiedzieć, co mam w ręku, lubię szczególnie defetystyczne opinie QBY :-)
    - konsolę chciałem wymienić, zajechałem nawet do carenzo, ale nie miał takich, których stan mi odpowiadał;
    - xeno też mi się nie podobają, pisałem o tym nawet w ogłoszeniu, gdy było ono na AH, ale są i już, komuś nie będą odpowiadały, to sobie zdemontuje;
    - swoją opinię o rodzynach opieram również na sprawdzaniu aut w komisach dla Alfaholików, ostatnio mniej, bo wprowadziłem kaucję dla zawracaczy dupy i to jest masakra, totalna masakra - 90% bolidów, które sprawdzałem to totalny szrot lub lewizna - generalnie jeżeli cena jest niższa lub równa temu, co jest na mobilu, to nie warto nawet marnować transferu na oglądanie zdjęć, jak to mawia bociek;
    - "zjedzenie", polegało na odpowiedzi, "czy się dowartościowałeś?";
    - wśród debilnych zapytań jakie dostałem była na przykład propozycja, żebym zrzucił kolektor i sprawdził klapy oraz zdjął EGR;
    - sprzedaję również swoją Thesis i po prostu mam dość gołodupców, którzy kupując aktualnie najtańszą, sprawną, jeżdżącą limuzyne tej marki oczekuje stanu salonowego, o wywodach, że przebieg jest za duży (330kkm), to już nawet nie wspomnę;
    - ogłoszenie jest konkretne, może trochę oschłe, ale takie ma być - generalnie wszystki auta, które przechodziły przez moje ręce były brane przez pierwszego oglądającego;
    - jeżeli jest tu ktoś, kogo oszukałem proszę go wskazać, bo ja mogę wskazać takich, którzy wpłacili mi zaliczkę (rekordzista 70 tys. zł) i dostali dokładnie to, na co się umawialiśmy;
    - miałem grubo powyżej 50 AR ze wszystkimi współczesnymi jednostkami, za wyjątkiem 2.0TB - liczę tylko takie, którymi jeździłem minimum miesiąc - mam więc pojęcie jak i gdzie zużywa się AR oraz jak powinna jeździć; bardzo daleko mi do poziomu Maćka, QBY, czy Darka, ale jakieś pojęcie mam.

I nazwij mnie k... jeszcze raz bucem!
    Przycisk "Lubię to". Bardzo proszę o przycisk "Lubię to". Konkret i tyle.

Użytkownik Rowerzysta Avatar dareknewry
    Auto
    '08 159 Ti 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

quba sie zna na ludziach i handlarzach bo mial juz cztery 159 2.4 w ciagu roku!

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał tomio Zobacz post
    Ja tam w opisie ogłoszenia nie widzę tego "opisu buca", pewnie lepiej jakby napisał, że Niemiec płakał jak sprzedawał.
    Prawdę napisał, bo w Płocku czy w Gnieźnie to faktycznie są same perełki
    Nie rozumiem, dlaczego jak jest jakiś porządny sprzedawca, to zawsze się się trafią ludzie, którzy go chcą na siłę wrzucić do jednego worka z tymi sprzedawcami od "perełek", zwłaszcza jak się nawet jego auta na żywo nie widziało.

Robisz to samo wrzucając wszystkich z Gniezna do jednego worka.Widziales wszystkie auta z Gniezna?

Niemam nic do kolegi Szerszenia(zrobiliśmy kiedyś nawet wspolny interes) ale sadze ,ze gdyby to ogłoszenie nie było jego to byłyby inne gadki szmatki.

A co do DPF to nadal nie kumam,przecież Italia to z mojej wiedzy Europa,a przecież napisano ,ze na Europe musiały mieć filtr.

I rozumiem ,ze niektóre pytania kupujących irytują ale nie każdy to Alfa i Omega .Może po prostu zadają pytania które polecono im zadać na tymze forum.

- - - Updated - - -

Miałem jedna Alfe z Gniezna i nic jej nie dolegało.A miałbym drugą ,tyle ,ze handlarz nie był pazerny i jak sie umówił z jednym klientem to czekał az się zjawi i było po Alfie.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia