No tutaj też z tyłu strzela przy zmianie, ale tak lekko. Jak oglądałem innego Crossa to tam waliło że ło...
Amorki zamówiłem, 530 jeden udało mi się dorwać.
Czy Remond podpory/dyfer to rzecz kosztowna?
No tutaj też z tyłu strzela przy zmianie, ale tak lekko. Jak oglądałem innego Crossa to tam waliło że ło...
Amorki zamówiłem, 530 jeden udało mi się dorwać.
Czy Remond podpory/dyfer to rzecz kosztowna?
Miałem Crossa przez 3,5 roku i wymieniłem w nim chyba wszystko co charakterystycznie dla niego ulega awarii ale dyfra żadnego nie musiałem ruszać. Natomiast koszt podpory srodkowej wału to w moim przypadku około 700 zł bez przerabiania wału na rozbieralny. Podpora tylnego dyfra to sprawa dość złożona. Masz 2 opcje do wyboru: 1 - kupić w serwisie za około 1100 zł o ile dobrze pamiętam, 2 - pokombinować z tulejami z hondy civic - jest taki temat na forum, poszukaj a znajdziesz. Koszt 2 -go rozwiązania to w moim przypadku coś około 100 zł także wiesz już co wybraćJakby co, to mam podporę tylnego dyfra na sprzedaż - niestety musiałbyś wymienić wspomniane tuleje ale zaletą jest to, że czas jaki auto spędzi w warsztacie ograniczysz tylko do wymiany a więc około 2 godzin.
To jeszcze nie strzela jakos strasznie i nie jest uporczywe. Ale nadejdzie taki czas ze i mnie to spotka zeby to wymienic. Mam kontakt do firmy ktora "regeneruje" te podpory, za 2 okolo 1000 i robia to na tych polibuszach, wiec wydaje sie to takze sensownym rozwiazaniem. Teraz to ja musze zimowki kupic sensowne [emoji14]
Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
Odświeżę trochę temat bo sam szukam takiego auta. Alfami jeżdżę od kilkunastu lat (z czego 2-litrową 156 wspominam chyba najlepiej) więc kwestie awaryjności, nietrwałego zawieszenia itp mnie nie ruszają, a po tym jak w rodzinie pojawił się samochód z Torsenem na pokładzie to zachorowałem na swoją osobówkę z 4x4. Powiedzcie mi proszę jak ma się sprawa z oponami. Fabrycznie Crosswagon wychodził na wielosezonowych. Jest sens kontynuować ten zabieg czy jednak pójść w wersję lato/zima? Jeśli zrealizuję zakup CW to chciałbym podnieść jego moc i jakoś mam obawy czy opony całoroczne dadzą radę w szybkich zakrętach? Testy nowych wielosezonówek typu Goodyear Vector 4seasons są naprawdę dobre ale wolałbym usłyszeć zdanie użytkowników.
A ja zapytam,czy moze jest ktos na forum,kto by zamienil swoja 159 na crosswagona ?
Co do opon wielosezonowych,to jest to ciezki temat do roztrzygniecia. Opinie sa bardzo rozne.
To i ja się podepne... Rozmowa sprzed 2 lat, więc myślę, że warto odświerzyć.
Ostatnio wsiadłem w Alfę Crossa' znajomego i się zakochałem...
Wracając jednak do tematu:
1. Jak aktualnie prezentuje się napęd, co bywa jego bolączką waszym zdaniem
2. Czy jest coś szczególnego na co zwrócić uwagę w trakcie oględzin
3. i oczywiście co zakwalifikowalibyście do "pakietu startowego" dla tego auta
4. ponad to ciekaw jestem jak wyglądają koszta wymiany podpory wału?
Czytam o tej "głośności" i sam będę testował w ciągu 2tygodni to auto na dłuższych trasach, nie mniej czy istnieje możliwość jakiegoś wygłuszenia wnętrza, czy to po prostu szum jak w autach klasy średniej? (dotychczas kursowałem w większości dłubanymi sportowymi coupe klasy średniej i tam było głośnawo, zastanawiam się czy mówimy o tym samym)...
Z góry dziękuję za jakiekolwiek uwagi/podpowiedzi...
Ostatnio edytowane przez beowolf.world ; 23-02-2018 o 12:01