Kurcze, Panowie nie sądziłem że zakup Alfy 159 SW z dieslem w Q4 i Ti to będzie taki problem![]()
Na naszym rynku nic nie ma a jak coś jest to nie Ti albo jak była to kolor bordo albo miedź, żadnej czarnej, czerwonej, białej czy też nawet granatowej.
W Niemcowie to niektórzy pogłupieli z cenami i liczą sobie z te Alfy jak za zborze.
Normalnie jak poszukiwanie Złotego Runa![]()
W 2.4 zapomnij o niskim spalaniu zwlaszcza w miescie. Ja w swojej, majac 18" kola, jezdzac po Krakowie potrafie dobic do 13L/100km. Niestety w Krk to sie stoi w korkach a nie jezdzi. Na autostradzie potrafi zejsc do 7L przy 140km/h ale ja glownie "jezdze" po miescie.
3.2 Jts w miescie i w korkach to spokojnie i 18 spali. Niestety AR 159 to ciezkie auto i ciagle ruszanie i rozpedzanie samochodu powoduje wir w baku.
Ostatnio edytowane przez porterneon ; 21-07-2016 o 03:43
Po pierwsze to nie Niemcy poglupieli z cenami tylko patrzysz przez nasz zepsuty rynek, gdzie handlarze sciagaja najtansze parchy i sprzedaja jako perełki po doktorze co to do kosciola tylko jezdzil i to tylko w wieksze swieta bo malo wierzący byl...
A druga sprawa taka dziewiątka w miedzianym kolorze jest milion razy ladniejsza niz czarna![]()
ciezko cos znalezc nawet w calej Europie jak sie szuka jakiejś specyficznej konfiguracji. ja szukalem tbi sw distinctive lub ti ale nie chciałem ani czarnej ani bialej, a glownie takie były. dodatkowo nie chcialem skor czarnych ani jasnych welurow i mial byc xenon i przebieg do 100kkm. po 2 miesiacach sie troche poddalem i zaczalem tez brac pod uwage bez xenonow jak również 3.2JTS, kupiłem w końcu TBI pol roku temu po kolejnych 2 miesiacach szukania, we Wloszech z 50tys przebiegu 2010r. xenon, cale instalacje, spryski, pdc przod i b&m dorabialem, felgi 18 dokupilem. tanio nie bylo, ze sprowadzeniem ok 55tys,reszta dodatkow, opony zima/lato, 18 felgi+malowanie ich + malowanie ori 17" + mechanika (rozrządy, filtry, oleje, klimy, odgrzybiania i masa innych drobiazgów), drobne poprawki lakiernicze to dodatkowo cos po 20tys mysle do dzisiaj. jakbym chcial sprzedac to nie wiem czy dostałbym to co sprowadzenie mnie kosztowało, nie wspominając już o późniejszych wydatkach, bo wg wyceniarek do autocasco to mój samochód był wart niecałe 40tys zaraz jak go sprowadziłem... Ciekawe że ja byłem skłonny wydać ok 75tys, ale jak właśnie elgritone napisał, wyceny wg zepsutego rynku, uczciwe egzemplarze (choc wiadomo używki, nie idealne) kosztują swoje.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 21-07-2016 o 23:26
Handlarze ściągają w większości to co polskie roszczeniowe społeczeństwo chce kupić czyli: "najtańsze parchy" ładnie obfotografowane i odpowiednio opisane KONIEC KROPKA.
Siedzę w tym kilkanaście lat i z roku na rok jest coraz gorzej, a powinno być odwrotnie.
BTW. Rynek samochodów używanych to nie salon samochodowych jak się szuka pod kolor z odpowiednim wypasem w super stanie i jeszcze TANIEJ NIŻ w Niemczech no to życzę powodzenia.
Były:
159 1.9 JTDM 2006
156 2.4JTD 2002
Jeśli chodziło o TBI, to w Niemczech (właściwie szukałem też Włochy/Austria/Szwajcaria/Belgia/Holandia/Luksemburg) głównie były czarne, dużo też białych, takich nie chciałem, innych jak na lekarstwo. Ti niestety rzadkość - mały fragment zamawianych Alf, głównie distinctive albo progression ze sportpackiem były dostępne. Q4 w dieslu to tylko 2.4, jak jeszcze SW to max 1-2 procent całej produkcji 159, jak dodasz do tego Ti, to myśle żę do dziś na całym świecie nie jeździ tego więcej jak tysiąc szt (z ogółu 280tys wyprodukowanych 159 wszelkiej maści, ale trzeba pamiętać ze 25% już rozbita/zajechana/rozłożona na części, a kolejnych 50% byś już nie chciał ze względu na przebieg/stan/kierownicę po złej stronie itp).
Ciężko będzie znaleźć, sugeruję się zastanowić co faktycznie chcesz a co jesteś w stanie odpuścić (a np później dołożyć, jak ja xenon czy 18" felgi).
Pytanie, jaki to jest miedziany kolor - ja takiego nie kojarzę.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 21-07-2016 o 23:40