Wczoraj powrót z imprezy , odpalenie auta o 2 w nocy , praca silnika tak jak trzeba , reakcja na pedał gazu natychmiastowa , praktycznie kazdej nocy gdy odpalam silnik po dłuzszej przerwie pracuje dobrze , to chyba cos z temperatura i wilgotnoscią powietrza zwiazane musi być . Jeszcze jakis czujnik oprócz przepływki moze być na to uczulony ?
czy gdzies zasysa mi ciepłe powietrze ?
No i mam winowajce, wyjecie i włożenie wtyczki od czujnika temperatury tego w termostacie i poprawiła sie praca silnika, chodzi jak powinien , ustały wibracje, bede jeszcze sprawdzał wiazke idącą od czujnika bo wtyczka wydaje sie dobra. Az dziwne ze komp nie pokazywał błedu i normalną temperature wody . Wie ktoś gdzie te przewody sie łaczą lub moze być ich newralgiczny punkt ? One ida bezposrednio do kompa ?
Nikt nic nie napisze ? Nie chcę na darmo kupować nowego przepływomierza ,
Jest temat o wkładkach przepływomierzy, ogólnie na forum znajdziesz te dane. Nie mam TS-a więc nie podam CI prawidłowych wartości. Użyj googlowej szukajki forum - powinieneś coś znaleźć.
Witam.
Mam kilka błędów w 3.0 V6.
Auto bez dodania gazu delikatnie drży. Czasami przy stałej prędkości obroty falują ~200 obr/min.
Wymienione świece,samochód jeździ na lpg.
Jak myślicie do wymiany będzie przepływka?
Jakie dokładnie sondy musiałbym zakupic?
Zdjęcia
Ostatnio edytowane przez xander122 ; 28-12-2016 o 07:36
Te sondy to dwie na raz się pojawiły?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Czy na raz to nie wiem bo nie ma tam daty.
Pewne jest to ze dwa razy podłączałem się pod PC i błędy o sondach i składzie mieszanki były