Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 121

Temat: Stelvio vs. Veloce

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Co do Spotify to możesz streamingować sobie z komórki bez problemu, ale faktycznie póki co nie ma apki w samym menu radia. Ma być jednak w lecie wsparcie dla Android Auto, wtedy rozumiem że odpalasz co chcesz bo masz kopie ekranu telefonu na ekranie w desce a obsługę robisz jakoś tym pokrętłem.

brak webasto jako opcji jest trochę dziwny w tej klasie auta. w następnym aucie też chce mieć (tak jak Q4 i automat).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Co do Spotify to możesz streamingować sobie z komórki bez problemu,
    W Giulietcie też mogę. Ale chciałbym mieć obsługę natywną z radia Alfy, łącznie z możliwością wizualizacji korków na bierząco. W Polsce TMC nie działa (mam w VAGu, i np w UK działa bez zarzutów). Najlepiej by było google maps.

Ma być jednak w lecie wsparcie dla Android Auto, wtedy rozumiem że odpalasz co chcesz bo masz kopie ekranu telefonu na ekranie w desce a obsługę robisz jakoś tym pokrętłem.
    Android jest jak Harman Kardon. Większość klientów pewnie będzie zadowolona Ja nie...

brak webasto jako opcji jest trochę dziwny w tej klasie auta.
    Tak, dokładnie. Webasto + pamięć ustawienia lusterek wraz z pamięcią ustawienia fotela to minimum. Mój nie premium VAG to ma...
    Personalizację pod kluczyk mogę darować...

Podejrzewam, że to by było za dużo dodatków dla fabryki, mogli by się pogubić. Pierwsza Giulietta jaką zamówiłem w 2011 roku została wycofana w produkcji, bo za dużo dodatków zamówiłem...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Cytat Napisał marti Zobacz post
    Wydaje tyle na ile mam ochotę, i jesteś ostatnią osobą która będzie zaglądać mi do portfela.
    A co do 230 tyś, to tyle kosztuje Stelvio First Edyszyn, w zaokrągleniu.

Szkoda, że Ty masz tak wąskie spojrzenie, i stawiasz zawsze Alfe na pierwszym miejscu.
    No ale taki urok famboy'a.

Kończę.

EOT z mojej strony.

Radosnych Świąt
    Gdyby Stelvio mialo takie same materialy i taka sama jakosc wykonczenia jak Macan to by kosztowalo tyle co Macan. Stelvio jest po prostu o jeden level nizej i dlatego jest duzo tanszy. Troche mi sie to wydaje glupie ze oczekujesz od samochodu ktory jest srednio 50-60 tys tanszy zeby mial takie same wlasciwosci/jakosc jak ten drozszy.

Troche mnie irytuje podejscie niektorych uzytkownikow tego forum. Nie podoba sie wam Stelvio, uwazacie ze to herezja ze Alfa sprzedaje Suva, ok, wasza sprawa. Ale dlaczego staracie sie na sile znieczecic innych do jej zakupu?

Zupelnie jak z nowym Fordem Raptorem. Bardzo lubie ten samochod i sledze go na Youtubie i serwisach motoryzacyjnych i ostatnio ogromny hejt sie podniosl bo wersja 2017 ma 3.5 V6 twin turbo a nie V8. Na szczescie hejterzy sa w mniejszosci bo na Raptora dluga kolejka jest... Mam nadzieje ze tak samo bedzie ze Stelvio i zycze temu autu jak najlepiej.
    Ostatnio edytowane przez Dymo ; 17-04-2017 o 12:41
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Cytat Napisał Dymo Zobacz post
    Gdyby Stelvio mialo takie same materialy i taka sama jakosc wykonczenia jak Macan to by kosztowalo tyle co Macan. Stelvio jest po prostu o jeden level nizej i dlatego jest duzo tanszy. Troche mi sie to wydaje glupie ze oczekujesz od samochodu ktory jest srednio 50-60 tys tanszy zeby mial takie same wlasciwosci/jakosc jak ten drozszy.

Troche mnie irytuje podejscie niektorych uzytkownikow tego forum. Nie podoba sie wam Stelvio, uwazacie ze to herezja ze Alfa sprzedaje Suva, ok, wasza sprawa. Ale dlaczego staracie sie na sile znieczecic innych do jej zakupu?
    Ja niczego od Stelvio nie oczekuje, bo wiem że to klasa niżej niż Macan.
    Problem w tym, że wielu "wyznafców" stawia Stelvio w pierwszej linii z Macan, próbują przekonywać że to auto na wskroś lepsze pod każdym względem.

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

Stelvio lepsze może nie, ale na pewno dużo ładniejsze. Macan stylistycznie to taki vw z przodem od porsche...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Cytat Napisał marti Zobacz post
    Ja niczego od Stelvio nie oczekuje, bo wiem że to klasa niżej niż Macan.
    Problem w tym, że wielu "wyznafców" stawia Stelvio w pierwszej linii z Macan, próbują przekonywać że to auto na wskroś lepsze pod każdym względem.
    Moim zdaniem Stelvio jest tansza alternatywa dla Macana. Stylistycznie ladniejszy (moim zdaniem), osiagami dorownuje, jakoscia, materialami i wyposazeniem jest klase nizej i tyle.

Osobiscie to bym Macana czy Cayenne nie kupil bo mi one kojarza sie z nowobogackimi bucami bez gustu, co chca innym zaimponowac... Ale nikogo od kupna Macana nie odwodze...
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Intruz Zobacz post
    Stelvio lepsze może nie, ale na pewno dużo ładniejsze. Macan stylistycznie to taki vw z przodem od porsche...
    No tak...a Stelvio to taki Fiat z przodem od Alfy Giulii...
    Masło maślane.
    [emoji3]

Może o tym co rysują i co się sprzedaję nie dyskutujemy. Wątek o podobieństwach "wyjątkowej" Giulii do Bmw 3, Lexusa, i innych już był[emoji14]

Pozdrawiam

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Intruz Zobacz post
    Macan stylistycznie to taki vw z przodem od porsche...
    Już chyba ustaliliśmy, że de gustibus non est disputandum?
    Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że Stelvio to taki Fiat z przodem od Alfy... bez obrazy, ale porównanie równie z dupy jak twoje

Porównań Stelvio do Macan jest mnóstwo na YT choćby, a ja tak jak i marti nie porównuję tych modeli, tylko reaguję na te porównania, które są IMO bez sensu właśnie.

[MENTION=30987]marti[/MENTION] uprzedziłeś mnie
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

To może zacznijcie się trzymać tematu tego wątku, albo załóżcie osobny "Stelvio vs. Macan", a nie róbcie tu kolejnego śmietnika o wszystkim.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

Chciałbym tylko aby ktoś (twardy elektorat Alfy) pomyślał nad jednym.
    Alfa wypuściła Giulie. Ok. Miał być szok stylistyczny, wyszło poprawne auto, wiele razy porównywane stylistycznie do Bmw 3 i Lexa.
    No cóż.
    Może ktoś w końcu w firmie zrozumiał, że "ładna miska jeść nie da" i zaczęto wzorować sie na czymś co się sprzedaje. A sprzedaje się niemiecka konkurencja. Sorry.
    Z Stelvio jest podobnie. Tutaj nie ma miejsca na eksperymenty. Alfa to nie Lex, że po 90% projektowania LFA, i wydaniu bajońskich kwot, robią od nowa, bo ktoś miał kaprys zmienić materiały.
    Tutaj musi być "strzał". Inaczej Alfe będziecie oglądać w muzem.
    Reputacja Alfy była do tej pory słaba. Kojarzyła się wiadomo z czym.
    Wiadomo też z czym kojarzy sie Porsche i jakie wyniki sprzedaży ma.
    Więc nie ważne czy ladniejsze czy nie, liczą się słupki. Niestety.
    A Macan pokazuje, że nie ważne jaki by nie był klient to kupi. Bo to Porsche, a Porsche to jakość materiałów i prestiż. Nie ładna miska