Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Temat: Osłony z Giulii Q

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Stelvio Veloce Ti 2021

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    nie zapomniano- to oszczędności.
    Fakt, bez tego jedzie i nawet skręca

Użytkownik Świeżak Avatar AxeD
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR Stelvio Veloce Ti 2021

Domyślnie

Cytat Napisał nervousman Zobacz post
    To w twoim ASO aż takie ciemnoty pracują? Jprdl jak czytam te tematy o giuliii/stelvio to nóż się w kieszeni otwiera. Ty masz znać numery i podać im na tacy? Od czego oni tam są? Niech zamawiają i biorą na klatę a nie miganie się, że coś może nie podejść.
    W ogóle technikalia w alfach to jakiś dramat, poczynając na katalogach części, gdzie każdy mówi co innego a kończąc na tym nieszczęsnym eperze który jest tak nieprzejrzysty jak tylko może być.
    W japsach jakoś z katalogu wszystko się zgadza, (nawet jak podbierasz części od Rovera np), a manuał jest w normalnym pdfie z odnośnikami, schematy elektryczne od a do z, a nie każdy moduł na innej stronie, gdzie ciężko znaleźć co ci trzeba..
    Ehh wstałem dziś chyba lewą nogą, ale po waszych wpisach koledzy mam wrażenie że sami stażyści pracują w salonach i w ASO.

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
    Do niedawna miałem Mazdę 6 z 2017 roku. Bardzo słaba instrukcja obsługi w wersji papierowej, w wersji pdf akceptowalna. Serwis ogólnie wiedział od razu numery cześci, bo te Mazdy miały swój zestaw usterek

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał nervousman Zobacz post
    To w twoim ASO aż takie ciemnoty pracują? Jprdl jak czytam te tematy o giuliii/stelvio to nóż się w kieszeni otwiera. Ty masz znać numery i podać im na tacy? Od czego oni tam są? Niech zamawiają i biorą na klatę a nie miganie się, że coś może nie podejść.
    W ogóle technikalia w alfach to jakiś dramat, poczynając na katalogach części, gdzie każdy mówi co innego a kończąc na tym nieszczęsnym eperze który jest tak nieprzejrzysty jak tylko może być.
    W japsach jakoś z katalogu wszystko się zgadza, (nawet jak podbierasz części od Rovera np), a manuał jest w normalnym pdfie z odnośnikami, schematy elektryczne od a do z, a nie każdy moduł na innej stronie, gdzie ciężko znaleźć co ci trzeba..
    Ehh wstałem dziś chyba lewą nogą, ale po waszych wpisach koledzy mam wrażenie że sami stażyści pracują w salonach i w ASO.

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
    Ja jak kupowałem Giulię, to poprosiłem o montaż akcesoryjnych nakładek na pedały - w katalogu akcesoriów jest napisane, że "pasuje do wersji Giulia, Super i Veloce" czy coś takiego. Więc do wersji Business nie chcieli mi zamontować... Musiałem zamówić na własną odpowiedzialność i montować poza ASO.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    SŁOPNICE
    Auto
    Giulia 2.0 280KM Q4 TI Veloce - była Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 200KM EGR i DPF off

Domyślnie

Cytat Napisał nowitek Zobacz post
    Czy ktoś może wie jak znaleźć takie osłony komory silnika do Stelvio? Wyglądają na oryginalne choć rzadko która to ma.
    Załącznik 272139
    Witam
    Czy ktoś może już wie jakie numery części mają te osłony do Stelvio QV ???

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

W eperze nie ma takich wiec moim zdaniem to jakaś produkcja ekspozycyjna itp.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    SŁOPNICE
    Auto
    Giulia 2.0 280KM Q4 TI Veloce - była Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 200KM EGR i DPF off

Domyślnie

No właśnie też nad tym się zastanawiam. Ale jak pamiętam kiedy oglądałem Stelvio jak wchodziło do sprzedaży QV, to wydaje mi się, że to całe wokół silnika było właśnie tak zabudowane. Ale ciężko to jakoś sprawdzić .
    Koledzy na forum, którzy posiadają Stelvio QV jakoś się nie wypowiadają czy to rzeczywiście w jakimś samochodzie u nich wystąpiło. Tylko 2 osoby napisały, że nie mają.
    Szukam nadal i może kiedyś coś się namierzy

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał slawek986 Zobacz post
    No właśnie też nad tym się zastanawiam. Ale jak pamiętam kiedy oglądałem Stelvio jak wchodziło do sprzedaży QV, to wydaje mi się, że to całe wokół silnika było właśnie tak zabudowane. Ale ciężko to jakoś sprawdzić .
    Koledzy na forum, którzy posiadają Stelvio QV jakoś się nie wypowiadają czy to rzeczywiście w jakimś samochodzie u nich wystąpiło. Tylko 2 osoby napisały, że nie mają.
    Szukam nadal i może kiedyś coś się namierzy
    Zabudowa jest do kupienia ale do giuli

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Osłony zamontowane, detal ale bardzo cieszy oko. Niestety osłony podrożały łącznie 3 elementy i zestaw zatrzasków kosztują 409,94 zł po rabacie.
    Ostatnio edytowane przez TILT ; 08-10-2022 o 13:41
    Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V