Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 133

Temat: Małe tablice rejstracyjne - kontra nasz policja

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia 2.0 RWD MY'20

Domyślnie

Cytat Napisał woockush Zobacz post
    Problemem z przednią tablicą w Giulii, oprócz kwestii estetycznych, jest zakłócanie czujników parkowania. Dwurzędowa na pewno zasłaniałaby czujnik parkowania w kratce.
    ale ja nie pisalem o Giulii tylko o Lancerze kolega sie pytal czy mial prawo zalozyc pomniejszona. W Giulii normalne tablice spokojnie, wiadomo przednia troche szpeci, przydalaby sie opcja homologowanej naklejki w formie tablicy jak jest w niektorych krajach, moze sie kiedys doczekamy, poki co mozna w razie czego wyjac z ramki, dogiac i przykleic odpowiednia tasma dwustronna

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Herhor Zobacz post
    [MENTION=34131]Dareek[/MENTION] gdzie dostane taka tablice ?
    od tego gościa https://allegro.pl/uzytkownik/docar1...d-uni-1-5-1218

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Gelo Zobacz post
    Ciekawi mnie co w sytuacji, kiedy ktoś z małą lub niedopuszczoną do ruchu tablicą rej. będzie uczestniczył w zdarzeniu drogowym? Czy wtedy ubezpieczyciel z racji tego, ze auto w takim stanie nie powinno zostać dopuszczone do ruchu drogowego, może się wypiąć na wypłatę odszkodowania?
    bez przesady, musieliby udowodnić że miało to wpływ na powstanie czy skutki zdarzenia
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał method Zobacz post
    ale ja nie pisalem o Giulii tylko o Lancerze kolega sie pytal czy mial prawo zalozyc pomniejszona. W Giulii normalne tablice spokojnie, wiadomo przednia troche szpeci, przydalaby sie opcja homologowanej naklejki w formie tablicy jak jest w niektorych krajach, moze sie kiedys doczekamy, poki co mozna w razie czego wyjac z ramki, dogiac i przykleic odpowiednia tasma dwustronna
    no i uważasz że taka gimnastyka jest normalna? po drugie nie wolno w jakikolwiek sposób wyginać tablicy rejestracyjnej.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Gelo Zobacz post
    Ciekawi mnie co w sytuacji, kiedy ktoś z małą lub niedopuszczoną do ruchu tablicą rej. będzie uczestniczył w zdarzeniu drogowym? Czy wtedy ubezpieczyciel z racji tego, ze auto w takim stanie nie powinno zostać dopuszczone do ruchu drogowego, może się wypiąć na wypłatę odszkodowania?
    tak najpierw zgwałcą na komendzie, potem zamkną w dyby na 10 lat - mam prośbę nie bajdurzmy już.

Użytkownik Rowerzysta Avatar woockush
    Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Albo tak jak u zachodnich sąsiadów, że ustawowo określony jest maksymalny dopuszczalny rozmiar tablicy i jeśli numer rejestracyjny jest krótszy to tablica może być węższa.
    Na przykład:

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia 2.0 RWD MY'20

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    no i uważasz że taka gimnastyka jest normalna? po drugie nie wolno w jakikolwiek sposób wyginać tablicy rejestracyjnej.
    jak najbardziej, nie mozna wyginac w sposob utrudniajacy jej odczytanie, delikatne dogiecie do linii zderzaka nie spowoduje ze bedzie ona mniej czytelna, z tego co pamietam chyba [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] ma taki manewr zastosowany

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

nie pisze o tym kto tak ma, ale czy wolno - oczywiście ze nie

- - - Updated - - -

Cytat Napisał woockush Zobacz post
    Albo tak jak u zachodnich sąsiadów, że ustawowo określony jest maksymalny dopuszczalny rozmiar tablicy i jeśli numer rejestracyjny jest krótszy to tablica może być węższa.
    Na przykład:

o tym pisałem wczoraj - można można ale nie u nas

- - - Updated - - -

tu masz przykład 3 rozmiarów tablic- pl, włoski , szwajcarski
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20201208_200629.jpg
Wyświetleń:	26
Rozmiar:	62.5 KB
ID:	274907

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

przednia jest po kształcie zderzaka, minimalny łuk i mam wielu naśladowców, z resztą sam odgapiłem od kolegów z forum 159/Giulietta.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.0 280KM

Domyślnie

U siebie zamontowałem ramki Alti Giri i od razu tablica wydaje się mniejsza. Wszystko legalne a wygląda na prawdę ok. Więc po co kombinować

Użytkownik Rowerzysta Avatar woockush
    Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    tu masz przykład 3 rozmiarów tablic- pl, włoski , szwajcarski
    O przedniej szwajcarskiej to nawet nie marzę

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia