jeszcze pytane czujnik położenia wału jest gdzieś w okolicy skrzyni?? jak się do niego dostać?
jeszcze pytane czujnik położenia wału jest gdzieś w okolicy skrzyni?? jak się do niego dostać?
Jest pod rozrusznikiem.Dostęp od spodu.Spróbuj użyc wyszukiwarki, te tematy były obszernie omawiane.
Mam wielki problem ze swoją Bellą, 1.9 jtd 8v 1998r 105ps
Powiem tak: głośna praca silnika(klepanie) narastające podczas obciażeniu czyli podczas jazdy. do tego zapaliła mi sie kontolka wstrysku na wolnych obrotach lecz gdy jest ponad 3tys obrotów gaśnie oraz silniczek gra jak talala i nawet go nie słychać.
Dołącze sie do tematu marchewa zapalila mi sie ze 3 tygodnie temu podczas wiekszych mrozow swiecila sie przez "caly dzien" jazdy i nie bylo problemu z jazda czy moca auta i od tego czasu zaczely sie problemy z odpalaniem nastepnie po tygodniu po prezkroczeniu ok 3 tys obrotow ale nie zawsze zapala sie kontrolka wtrysku i bellunia gasnie. Na kompie wyszło ze jest za małe cis paliwa i mechanior stwierdzil ze do wymiany wtryski i pompa wtryskowa czy to prawda ?
Odnowie temat
Dziś ślicznotka po regeneracji rozwalonej turbiny odebrana od mechanika
Jeździ pieknie lecz zapala sie wtrysk dla mnie jest to dość dziwne bo zapala się przy różnej ilości obrotów raz przy 2500 raz przy 4000 i tylko w momencie dodawania gazu po zdjeciu nogi z pedału kontrolka gaśnie dodatkowo niekiedy przydymi lekko ale to dymienie może byc spowodowane resztkami oleju ze starej turbiny w wydechu bo dym jest biały.
Czy może mi ktoś powiedzieć co może byc przyczyną zapalającej sie marchwi.
Źle wyregulowana zmienna geometria turbiny - stad przeładowanie
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)