Pytam o firmę bo mam rodzinę we Włoszech i chciałem się zorientować cenowo jak to wygląda. Może będzie się opłacać kupić tam. Ale i tak podjadę do ASOZieloo007 a ty jakich używasz??? Są różne opinie ale nie ma żadnej konkretnej czy Mann, Filtron, Bosch, czy Ufi.
ja filtrona tak z przyzwyczajenia http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
A ja w 1.8 TS uzywam tutela, a w 1.9 JTD ufi.
Ja też załozyłem teraz od biedy filtrona, ale mam zawieszenie trw ricambi originalitaki OT dla tych ktorzy uwazaja, ze czesci nie z serwisu to zło
![]()
Bo samochód to nie wszystko
Temat baaardzo stary, ale jakże burzliwy. Nie jestem użytkownikiem żadnej alfy bo dla mnie te auta to lipa, ale czytając posty w tym temacie uznałem że chyba się tu zarejestruję żeby wyrazić swoja opinię, otóż jedyne dobre filtry to purfluxy, cała reszta jest taka sama, a pisanie że filtron to lipa jest bynajmniej śmieszne bo nikt z Was nie podał faktycznych argumentów, nie rozciął filtrów i nie badał ich od środka, filtron to część amerykańskiej firmy WIX produkującej filtry więc nie sądzę żevby pozwalali sobie na taką fuszerkę a wybierając filtry innych firm nie wspomagacie polskiego rynku niestety, kierując się zasadą 'bo ktoś powiedział że...' na tej samej zasadzie mogę smiało stwierdzić że nigdy nie kupię alfy romeo bo to wielki kibel na kółkach i to nie sa mity bo słyszałem o autach tej marki same niepochlebne komentarze, co pewnie zaraz spotka się z oporem albo banem ze strony jakiegoś moderatora zakochanego w alfach, jak pisałem dynda mi to bo zarejstrowałem się tylko dla tego jednego postu. Żal Panowie czytać tych pierdół i kłótni jak z piaskownicypozdraVWiam!
Witam
czeka mnie wymiana oleju - ogólnie grubsza robota wymiana rozrządu i przy okazji olej AR1,6 TS . Wcześniej miałem Mobil 10w40 półsyntetyk mam przejechane 275tys. Mechanik proponuje valvoline10w60 półsyntetyk nie wypłucze mi silnika ?? Czy prawdziwa jest opinia że auta jak mają duży przebieg to można lać olej mineralny??
pozdrawiam
Śmieszne są opinie ten jest najlepszy - prosze o jeden rzetelny argument. ten jest najlepszy bo..., natomiast to nie filtron ma wkłady od boscha tylko bosch od filtrona. podobnie jak głośniki Tonsilu są w np w techniksie tudzież w lepszych firmach z nazwy lepiej się sprzedających. I jeszcze jedno jest masa podróbek to jak myślicie ,skośnooki woli podrobić boscha i manna czy filtrona?. Chyba nie muszę odpowiadać
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 19-10-2011 o 19:09
Jaki numer ma filtr oleju Knechta do alfy 156 2.4JTD 150KM Sportwagon. bo z tego co widzę to są dwie opcje OC 458 albo OC 983.
Używam już od pół roku filtrów samochodowych od Spitra Gmbh i sobie chwalę. Filtry Trabold są opisane ze szczegółami na stronie www.trabold-polska.pl. Dobrze chronią silnik, ale też poprawiają osiągi. Czuć różnicę w samej jeździe, odkąd mam filtry auta zdecydowanie mniej palą, co już widzę na fakturach.