Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Temat: Jaki filtr oleju polecacie

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał Ninja Zobacz post
    Witam powrót do pytania? Jestem od niedawna posiadaczem Alfinki ) Chcę wymienić wszystkie, a zależy mi na oryginalnych filtrach chodzi o producenta do AR 156 1.9jtd 115KM. Z góry dziękuję
    Po co przepłacać za jakies oryginały, kup filtrona lub mana i tyle. A jak bardzo chcesz oryginały to w ASO

Ninja
    Gość

Domyślnie

Pytam o firmę bo mam rodzinę we Włoszech i chciałem się zorientować cenowo jak to wygląda. Może będzie się opłacać kupić tam. Ale i tak podjadę do ASO Zieloo007 a ty jakich używasz??? Są różne opinie ale nie ma żadnej konkretnej czy Mann, Filtron, Bosch, czy Ufi.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał Ninja Zobacz post
    Pytam o firmę bo mam rodzinę we Włoszech i chciałem się zorientować cenowo jak to wygląda. Może będzie się opłacać kupić tam. Ale i tak podjadę do ASO Zieloo007 a ty jakich używasz??? Są różne opinie ale nie ma żadnej konkretnej czy Mann, Filtron, Bosch, czy Ufi.
    ja filtrona tak z przyzwyczajenia http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

A ja w 1.8 TS uzywam tutela, a w 1.9 JTD ufi.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Chrzanu
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    156 1,9 JTD 8vFL 159 1.9JTD SW

Domyślnie

Ja też załozyłem teraz od biedy filtrona, ale mam zawieszenie trw ricambi originali taki OT dla tych ktorzy uwazaja, ze czesci nie z serwisu to zło
    Bo samochód to nie wszystko

drunmaster
    Gość

Domyślnie

Temat baaardzo stary, ale jakże burzliwy. Nie jestem użytkownikiem żadnej alfy bo dla mnie te auta to lipa, ale czytając posty w tym temacie uznałem że chyba się tu zarejestruję żeby wyrazić swoja opinię, otóż jedyne dobre filtry to purfluxy, cała reszta jest taka sama, a pisanie że filtron to lipa jest bynajmniej śmieszne bo nikt z Was nie podał faktycznych argumentów, nie rozciął filtrów i nie badał ich od środka, filtron to część amerykańskiej firmy WIX produkującej filtry więc nie sądzę żevby pozwalali sobie na taką fuszerkę a wybierając filtry innych firm nie wspomagacie polskiego rynku niestety, kierując się zasadą 'bo ktoś powiedział że...' na tej samej zasadzie mogę smiało stwierdzić że nigdy nie kupię alfy romeo bo to wielki kibel na kółkach i to nie sa mity bo słyszałem o autach tej marki same niepochlebne komentarze, co pewnie zaraz spotka się z oporem albo banem ze strony jakiegoś moderatora zakochanego w alfach, jak pisałem dynda mi to bo zarejstrowałem się tylko dla tego jednego postu. Żal Panowie czytać tych pierdół i kłótni jak z piaskownicy pozdraVWiam!

Użytkownik Embrion Avatar bartman44
    Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie

Witam
    czeka mnie wymiana oleju - ogólnie grubsza robota wymiana rozrządu i przy okazji olej AR1,6 TS . Wcześniej miałem Mobil 10w40 półsyntetyk mam przejechane 275tys. Mechanik proponuje valvoline10w60 półsyntetyk nie wypłucze mi silnika ?? Czy prawdziwa jest opinia że auta jak mają duży przebieg to można lać olej mineralny??
    pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Śmieszne są opinie ten jest najlepszy - prosze o jeden rzetelny argument. ten jest najlepszy bo..., natomiast to nie filtron ma wkłady od boscha tylko bosch od filtrona. podobnie jak głośniki Tonsilu są w np w techniksie tudzież w lepszych firmach z nazwy lepiej się sprzedających. I jeszcze jedno jest masa podróbek to jak myślicie ,skośnooki woli podrobić boscha i manna czy filtrona?. Chyba nie muszę odpowiadać
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 19-10-2011 o 19:09

Użytkownik Maniak resoraków Avatar strzelec
    Mieszka w
    SD
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4, Alfa Romeo 159 2.0 Mondeo Hybryd Vigniale

Domyślnie

Jaki numer ma filtr oleju Knechta do alfy 156 2.4JTD 150KM Sportwagon. bo z tego co widzę to są dwie opcje OC 458 albo OC 983.

ZBANOWANY Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Używam już od pół roku filtrów samochodowych od Spitra Gmbh i sobie chwalę. Filtry Trabold są opisane ze szczegółami na stronie www.trabold-polska.pl. Dobrze chronią silnik, ale też poprawiają osiągi. Czuć różnicę w samej jeździe, odkąd mam filtry auta zdecydowanie mniej palą, co już widzę na fakturach.