Przestańcie mówić ze spam, bo ja mam prawdziwy problem. Swoją drogą takiej pomocy się nie spodziewałem, dzięki Panowie :/
Amortyzator to bezpieczenstwo,sam musisz wybrac ,wątpie by ktoś znał odpowiedz na Twoje pytanie.
Rozumiem używany amor do fiata 126p (swoją drogą moje pierwsze auto) ale do 159 ?? get a life man!!
Ostatnio edytowane przez rbt2005 ; 05-06-2010 o 22:43
Szczerze mówiąc mi ten pomysł też się średnio podoba, ale mam okres gorszy finansowo... a czasem trafiają się takim auta rozbite np z rozbitym tyłem, więc taki przedni amortyzator będzie okej...
Link dałem jako przykład, nie sugerujcie się nim tak bardzo. Miał prezentować np przykład gościa który skupuje rozbite samochody.
Alfa 159 jest moim pierwszym autem, jest to prezent od rodziców na urodziny. Tylko na prezencie się skończyło i naprawiać muszę sobie sam.
Na drogach dziurawych, np polnych nie słychać tego tak mocno. Nasila się podczas jazdy z większą prędkością i przy skręconych kołach. Np na parkingu gdy mam koła skręcone na maksa ten stukot jest najsilniejszy...
Szczerze mówiąc to nie mam pojecia co jest nie tak, czy amortyzator, czy tulej, czy może coś od wahacza. Nie znam się na tym. Oddałbym samochód do mechanika, ale w moim zakładzie gdzie zawsze auta z mojej rodziny były serwisowane zakładają oryginalne nowe części. Dlatego pytam się najpierw Was, może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać. Gdy sam kupie częśc zrobie to taniej niż zakup w serwisie...
Pozdrawiam
O żesz...
Dostać 159 w prezencie od rodziców?
NC
Człowieku, podjedź do pana juzia co ma warsztat, weź go na przejażdżkę to Ci powie co to jest.
A jak nie, to podskocz do byle jakiej stacji serwisowej np norauto i poproś o sprawdzenie. Zapłacisz 5 dych i będziesz wiedział co jest nie tak.
Jak my tutaj mamy pomóc skoro auta na oczy nie widzieliśmy?
I nie kupuj amorów używanych![]()
Amortyzatory używane?
Warto rozwalać i płacić za robociznę jak może się okazać, że te używane "nowe" amortyzatory wytrzymają tydzień i wróci się do punktu wyjścia?
Jak nie stać na samochód to jest tylko jedna zdrowa recepta- sprzedać.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
ok--drążki kierownicze wraz z osłonami zamontowanelemfordery--cena 275zł sztuka--jako tzw zestaw naprawczy--nie sam drążek-inna jazda, do do tej pory jezdziła jak stary kadett, teraz i cicho i prosto
a luzy miałem ze strach było prowadzić--oficjalnie dziękuję Tomkowi i Sławkowi z Bruzdowej za pomoc--powiem tylko , że 2 inne serwisy w Łodzi stwierdziły, to nie do naprawy..koniec cytatu..
Witam
W ostatnich dniach strasznie tłukło mi się cos w przednim zawieszeniu z lewej strony, gdy wjeżdzałem w dziurę lub np. po jezdzie na kostkach brukowych. Dziś pojechałem na stację diagnostyczną i jedyne co diagnosta odkrył niedobrego w zawieszeniu to pęknięcie na tylnej tulei dolnego lewego wahacza (przód). Reszta niby ok. Czy to może być przyczyną hałasu (głuche stuki). I pytanie czy tuleja występuje jako osobna część czy trzeba wymieniać cały wahacz :/ Kto miał podobne problemy... dodam ze 159 kombi z 2006 r. 157 tys. km przejechane