Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Temat: [156] Napęd na 4 koła w 156-stce

Użytkownik Znawca Avatar r-sokol
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.

Domyślnie

Dajmy na to, że uda wam się jakoś skleić skrzynię z 1,9 jtd z silnikiem v6 - tylko którędy wypuścicie rurę od tylnego kolektora wydechowego - przez kabinę? Alternator wymieniałem ostatnio w V6 - tylko dziada z babą brakuje w tym miejscu - cała reszta już tam jest.
    Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

Osłonę trzeba by jeszcze podciągnąć na zbiornik bo on jest równie nisko. Jeżeli taka modyfikacja miałaby miejsce licz się z tym, że tłumik środkowy i kat też będą niżej by zrobić miejsce na wał. Zbiornik jest przed mostem ponad wałem. Most mocowany jest do podłogi, zmieścić się zmieści ale trzeba wiercić i nie wiem czy nie trzeba by jeszcze wzmocnić budy w miejscu mocowania. Obniżenie takiej Alfy żeby móc jeździć bez obawy o rozerwanie zbiornika i zostawienie wydechu i dyfra na studzience to jeszcze więcej zabawy.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Bartol
    Mieszka w
    pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

http://www.ilpistone.com/staff/homer...x4/1474x43.jpg skoro w 147 jtd da sie wcisnac to tymbardziej w 156 tylko ze troche nisko to siedzi

Użytkownik Ogier Avatar poguś
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 jtd

Domyślnie

nie sądzę aby cross był specjalnie wzmacniany w tamtym miejscu..
    tłumik środowy - out i tylko katalizator upchany. Brakuje mi zdjęcia podwozia crossa, zrobionego z dołu i na równi z podłogą od tylnych drzwi do tyłu, z przodu do tyłu i z tyłu do przodu. Oczywiście cały ten wątek jest czysto teoretyczny i dużo tutaj gdybania; ponieważ nie widziałem żadnej oferty rozbitego crossa w dobrej cenie

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Ale koza z tej 147 się zrobiła
    Wg. mnie setup 4x4 ma sens tylko na tor i wtedy można kłaść ją do woli. Innaczej albo wychodzi jak ta 147 albo będziemy tarli o wszystko i wszędzie...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał poguś Zobacz post
    nie sądzę aby cross był specjalnie wzmacniany w tamtym miejscu..
    tłumik środowy - out i tylko katalizator upchany. Brakuje mi zdjęcia podwozia crossa, zrobionego z dołu i na równi z podłogą od tylnych drzwi do tyłu, z przodu do tyłu i z tyłu do przodu. Oczywiście cały ten wątek jest czysto teoretyczny i dużo tutaj gdybania; ponieważ nie widziałem żadnej oferty rozbitego crossa w dobrej cenie
    od orku nic nie było ciekawego w dobrych pieniądzach
    co do skrzyni to skrzynia w V6 i JTD ma taką samą obudowę tylko inne przełożenie.
    Jeżeli już to robić to nie upychać na chama tylko trzeba powycinać podłogę i poszerzyć tunel tak aby wydech szedł obok wału. Zbiornik do bagażnika a seryjny wyrzucić. Wal skrócić lub dorobić na wymiar.
    Taki mod porządnie zrobiony to lekki wydatek 40tys zł a i tak ciężko będzie się zamknąć w tej kwocie.

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 jtd

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    od orku nic nie było ciekawego w dobrych pieniądzach
    co do skrzyni to skrzynia w V6 i JTD ma taką samą obudowę tylko inne przełożenie.
    Jeżeli już to robić to nie upychać na chama tylko trzeba powycinać podłogę i poszerzyć tunel tak aby wydech szedł obok wału. Zbiornik do bagażnika a seryjny wyrzucić. Wal skrócić lub dorobić na wymiar.
    Taki mod porządnie zrobiony to lekki wydatek 40tys zł a i tak ciężko będzie się zamknąć w tej kwocie.
    I tu najgorsze jest trzeźwe spojrzenie na luźny temat Ale jeżeli już patrzymy trzeźwo to czemu nie przerobić sanek na dyfer z bmw/subaru? bądź zaadoptować inny tylny most z mocowaniem, aby nie było cięcia podłogi, zbiornik - zakładam zrobienia w bagażniku bądź jakiś customowy dopasowany.

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

cięcie podłogi i tak będzie i tak.
    przegrzebałem temat od a do z.
    Mod do zrobienia bez większych problemów ale co z tego jak to zabiera trochę mocy. Żeby to "jakoś" jeździło to trzeba było by mieć jakieś ~230km 450NM a tego już skrzynia może nie wytrzymać.

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 jtd

Domyślnie

to z tego będzie, że alfa to piękny samochód z jednym brakiem, przez co jest zwykłym dupowozem - brakiem tylnego napędu. Szczególnie, że przy takim swapie nie chodzi o upalanie do setki < 6 sekund Tylko o frajdę z idealnego samochodu.
    // trochę koloryzuję

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

właśnie o to chodzi przy takim swapie.
    150KM w Q4 wcale nie zachwyca.