To prawda że 90-tka 2.5 rozpędza się do sety tak samo wolno jak 2.0. Bo jak tak to niezły muł - prawie 10 sek. :/
To prawda że 90-tka 2.5 rozpędza się do sety tak samo wolno jak 2.0. Bo jak tak to niezły muł - prawie 10 sek. :/
2.5 V6 - 156KM
2.0 - 128KM ?
Jeśli V6 ma dłuższą skrzynię i bogatsze wyposażenie to faktycznie do setki może mieć tyle samo co 2.0..
//edit
http://www.alfa90register.info/page/...Specifications
Faktycznie przyspieszenie identyko.
PS. Właśnie się dowiedziałem, że w transaxlach były tez stosowane małe, 2-litrowe V6tki.Człowiek całe życie się uczy.
![]()
Kurde to trochę słabo. Chyba 75 3.0 byłaby lepsza...
Generalnie Alfa 90 to raczej nie jest wyścigówka - taka spokojniejsza i elegantsza wersja 75tki![]()
A co do 1.8 turbo to wcale nie powiedziałbym by był jakoś specjalnie mocny![]()
Inna sprawa to co właściwie omron8 kombinuje.![]()
Coś do kościoła by się przydało! A że lubię się wyspać i żeby się nie spóźnić to przy okazji coś co ma ochotę jechać![]()
90-tka jest paskudnijsza i ma fajowe diody i schowek kozak! Tylko żeby 2.5 przyspieszała tak samo jak 2.0! To kpina jakaś jest chyba
- - - Updated - - -
Podejrzewam że 2.5 w 90 nie jest jakoś specjalnie lżejsze od 3.0 w 7575 3.0 przez wagę silnika niema już tak idealnego rozkładu masy..
Dziś widziałem jak kolega w czerwonej gtv(6?) siał terror wśród przechodniów w Puławach! Pozdrawiam![]()
Aaaaa i jeszcze jedna b. ważna spraw! Czy w 75 i 90 jest więcej miejsca w środku niż w 155?
- - - Updated - - -
Tzn czy jest więcej miejsca dla kierowcy (w szerz i wzwyż) bo prawdę mówiąc 155 jest dla mnie za mała :/
omron8 jesteś z okolic Puław? Odezwij się do Mikelos -a. Niech pogada z Panem Markiem i w Nąłęczowie będziesz miał i 75tke i 90tke aby sobie wsiąść i zobaczyć różnice w aucie ( 90tka raczej niestety się nie porusza ).
Co do osiągów 75 to poza dieslami i turbo jeździłem cała resztą.
Fakt najfajniej się prowadzi 2.0 t.spark który defakto pali mniej niż 1.8 IE a ma osiągi takie jak 2.5 V6 ( takie odniosłem wrażenie ).
Jeśli chodzi o zdrowe 3.0 to uwierz mi że jest dużo szybsze od reszty ( testy drogowe wielu pism motoryzacyjnych potwierdzają 7.2 do setki ). Nawet porównując GTV6 z ori 2.5 do 3.0 to czuć sporą różnicę zwłaszcza w dole obrotów.
Ostatnio edytowane przez Stefan116 ; 14-07-2012 o 11:01
Tak sobie myślę że na niedziele to jakieś V6 by się przydało
Zrobię to wieczorem bo teraz muszę lecieć.Odezwij się do Mikelos -a
A Wy na co byście stawiali? Na 75 czy 90?