wypal plytke z predkoscia odczytu 8X i zobacz
wypal plytke z predkoscia odczytu 8X i zobacz
może koledze poskutkuje, mi nie skutkowało, jedyne co działało to jak wypalałem muzykę na specjalnych płytach SONY Audio dedykowanych specjalnie do nagrywania muzyki ale ciężko było o takie płyty i one też więcej kosztowały. po przeczyszczeniu lasera rodzaj płyty na jakiej nagrywam nie ma znaczenia, wszystko hula więc mimo wszystko proponowałbym przeczyścić ten laser![]()
Hej, też miałem identyczny problem. Próbowałem rożnych sposobów i znalazłem właściwy. Radio oryginalne w alfie czyta bez problemu płyty EMTEC (nagrywam prędkością x8). Wcześniej próbowałem Philips i miałem ERROR CD.
Wyczyśćcie sobie laser, wtedy nawet Omegi pójdą![]()
tak, oczywiście. U niektórych czyszczenie lasera załatwi sprawę a u innych laser już padł (pada, swoje lata ma to i paść może)
u mnie zależało to tylko i wyłącznie od płyty na jednych co chwile się zacina na innych nie ma najmniejszego problemu![]()
u mnie nie odczytalo NIC nagranego ashampoo, xpburner i milionem innych aplikacji na laptopie. Zadzialalo za to:
Nero 11
Predkosc x12 (nie dalo sie ustawic wolniej)
Plyta esperanza
Seamless link [on]
i te dzialaja bez zarzutu
Dokładnie tak jak mówią Maru i Makaronek, w dużej mierze zależny to od płyty CD, nie zawsze najdroższe - znaczy najlepszePodałem rozwiązanie które u mnie się sprawdziło i nie musiałem czyścić lasera
i jest GIT !!
U mnie działają tylko płyty Verbatim nagrywane prędkością 10x, żadna inna nie działa.