hehno pierwszy raz to robiłem i jakoś jak dla mnie inaczej się nie dało, chociaż nie wierzyłem że innego sposobu nie ma
![]()
Jak wy to robicie tak na przyszłość zapytam ?![]()
hehno pierwszy raz to robiłem i jakoś jak dla mnie inaczej się nie dało, chociaż nie wierzyłem że innego sposobu nie ma
![]()
Jak wy to robicie tak na przyszłość zapytam ?![]()
Ostatnio też musiałem wymienić sobie żarówki i najwięcej namordowałem się z postojówką.
łatwo idzie jak pociągniesz za kabelkia przy okazji wymiany - nową żarówencję przetrzyj spirytusem (ponoć się tak szybko nie przepala) ;]
A żeby postojówki nie paliły się zbyt często polecam ten post:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...postojowe.html
Zastosowałem to rozwiązanie jakis miesiąc temu i na razie spokój z nimi. Zobaczymy na jak długo![]()
Witam![]()
Mam takie pytanie przy gaszeniu samochodu czasami mam taką sytuacje jakby "rzucało" silnikiem, taka sytuacja występuje nie za często jednak mnie to zastanawia czy to normalne czy może jakaś poduszka się zużyła?
Mam do was jeszcze takie pytanko kumpel chce sprowadzić 147, jednak na stronce nie ma napisane nic o mocy silnika a nie może się skontaktować z właścicielem komisu
czy można stwierdzić ile kw na pewno nie ma, bo wiem że silniki 105 km i 115 km różnią się czymś tylko nie wiem czy da się to rozróżnić po silniku z obudową..?
http://img828.imageshack.us/img828/3618/beztytuukj.png
Pozdrawiam.
Najlepiej niech poda vin lub nr silnika. Z jakiego kraju ta alfa sprowadzona?
Co do rzucania silnikiem jak najbardziej może być to spowodowane przez którąś poduszkę, bądź drążek reakcyjny. Może nawet Ci szarpnąć jak gasisz przechylony samochód. Na pewno bym się tym narazie nie przejmował jeśli występuje w tak małym wymiarze.
Kraj Belgia, czeka cały czas na odpowiedź od koleszki bo pisał i dzwonił ale nie może jakoś nawiązać kontaktu z nim.
Na tą chwilę jest to sporadyczne, więc jak mówisz nie będę sobie na razie tym głowy zawracać, zajmę się tym jak zacznie się coś gorzej dziać.
Pozdrawiam i dzięki.
to może okazać się, że wersja 100konna.. gdzieś ktoś pisał, że na Belgie szły słabsze odmiany
witam, planuje zakup 147 z silnikiem 1.9 jtd w kwocie do 14tys.(+1,5tys. na naprawy) czy znajde w miare zadbane egzemplarze?