Strona 5 z 28 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 277

Temat: Co sądzicie o tych metodach wstawiania Ksenonów w miejsce zwykłych świateł?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Klejek
    Mieszka w
    Białobrzegi/Mińsk Mazowiecki
    Auto
    alfa romeo 159 1,9 JTDM 16V

Domyślnie

panowie...dzisiaj byłem w firmie specjalizujacej sie w "ksenonach" i dowiedziałem sie ciekawej rzeczy...otóż do zwykłych lamp da sie zamontowac ksenony bez żadnych cieć i temu podobnych...pan w tej firmie powiedział:"Można do Pana lamp zaadoptować fabryczne przetwornice tak jak sa w alfie.
    W lampie bez xenonu jest na to miejsce" co oznacza że zwykłe lampy da sie przerobic na lampy ksenonowe....i tym mnie zaskoczył i sam nie wiem co o tym myslec...

a co do spryskiwaczy...to wystarczy tylko jeden na światła mijania czy trzeba montować komplet?? jak określaja to przepisy??

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Klejek
    Mieszka w
    Białobrzegi/Mińsk Mazowiecki
    Auto
    alfa romeo 159 1,9 JTDM 16V

Domyślnie

ooo i wlasnie do mnie przed chwila dzwonili ze cena takiego zestawu na orginalnych czesciach plus montaż to koszt 900pln....

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16v '08

Domyślnie

Cytat Napisał sendiii Zobacz post
    Ja miałem zamontowane hid w poprzedniej 159. Elektroniczne przetwornice żeby nie było błędów przykręcone od spodu lampy jak oryginał. Spryskiwacze po jednym oryginalnym 2x 85zł na lampę do tego trójnik z alupexa 16-10zł i poppka od vv-70 zł. przewód igielitowy 10 zł ksenony 250 zł niczym się nie różnią od tych za 800 zł.Zbiornik ma gotowe miejsce pod pompkę i dodatkowo czujnik płynu 85 zł. ....
    Sendii, apropos czujnika płynu. Czy mógłbyś coś rozwinąc na temat jego montażu. Gdzie go włożyć w zbiornik, jest jakieś przewidziane miejsce? Jak go podłączyć do bodykompa i czy będzie go widział od razu? Pzdr
    Ostatnio edytowane przez Piter80 ; 11-01-2011 o 11:43

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    lubań
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 175 km

Domyślnie

Jest kółko które trzeba wyciąć. Czujnik pasuje tylko w jednej pozycji więc nie da się inaczej podłączyć a wtyczka wisi samotnie i czeka .Samo podłączenie robiłem na wyłączonej stacyjce. Komp sam wykrywa.Działa super.

M@T
    Gość

Domyślnie

Gdzie taki czujnik można kupić??

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    lubań
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 175 km

Domyślnie

akuki allegro lub w sklepie motoryzacyjnym. Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Soczewka nie gwarantuje nieoślepiania innych podobnie jak reflektor odbłyśnikowy nie zawsze musi oślepiać i warto poświęcić chwilę uwagi porządnemu ustawieniu świateł. Xenony stały sie rodzajem motoryzacyjnego fetyszu zakładanego na siłę bynajmniej nie ze względu na słabe światło zwykłych H-7 bo dla osoby z przeciętnym wzrokiem jest ono OK.
    No i kwestia ubezpieczenia-zakładając jakiekolwiek niehomologowane komponenty można zrezygnować z AC, ubezpieczyciele z przyjemnością wykorzystują to do spławienia klienta w razie szkody.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 12-01-2011 o 06:35

M@T
    Gość

Domyślnie

Z tymi ubezpieczycielami i rezygnacją z AC z powodu xenonów niehomologowanych to chyba jakaś legenda, bo ja sam jestem brokerem ubezpieczeniowym, codziennie widzę sporo szkód i nigdy się nie spotkałem z takim powodem odmowy wypłaty odszkodowania.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Różne Alfy... i nie tylko :)

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Soczewka nie gwarantuje nieoślepiania innych podobnie jak reflektor odbłyśnikowy nie zawsze musi oślepiać i warto poświęcić chwilę uwagi porządnemu ustawieniu świateł. Xenony stały sie rodzajem motoryzacyjnego fetyszu zakładanego na siłę bynajmniej nie ze względu na słabe światło zwykłych H-7 bo dla osoby z przeciętnym wzrokiem jest ono OK.
    No i kwestia ubezpieczenia-zakładając jakiekolwiek niehomologowane komponenty można zrezygnować z AC, ubezpieczyciele z przyjemnością wykorzystują to do spławienia klienta w razie szkody.
    Chyba nie chcesz powiedzieć, że zwykłe żarówki H7 świecą równie dobrze co ksenony?

A co do ubezpieczycieli, to też mi się wydaje legendą... to znaczy nie mówię, że nie jest to możliwe, bo na pewno tak, ale naprawdę musiałoby zaistnieć wspólnie co najmniej kilka czynników, żeby ubezpieczyciel odmówił wypłaty z AC z tego akurat powodu... przede wszystkim musiałby wiedzieć, że założyłeś niehomologowane żarówki, czy reflektory...
    Pozdrawiam Camil

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Masz taki zapis w warunkach AC czy wyssałeś sobie z palca..? Jeśli masz.. zacytuj dokładnie paragraf.. Ja nie znalazłem takiego zapisu w moim AC. Znasz kogokolwiek komu nie wypłacono AC przaz żarówki ?
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9