Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Temat: Czy w 156 1.6 jest wariator??

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Question

A co z resztą w porządku >? nie wiem ile za robociznę ale widocznie każdy sobie liczy jak chce ,w zależności od zakładu. Troche mnie dobiła ta pompa za 550 zł i robocizna 600 zł . Chyba mam prawo żadac jakiegos upustu albo bonusa w postaci np. żeby mi zrobili odgrzybianie i przegląd klimy z wymiana filtra za 50 zł/??? ogółem to u nich koszt 250 zł Ciekaw jestem czy dadzą się utargować. Macie jakieś doświadczenie>? Poradźcie coś koledzy alfomaniacy>?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kynium
    Mieszka w
    Żary/Grabik
    Auto
    Alfa 166 3.0 '02 AT + Toyota Corolla Verso '04 na ropa + jakiś tam kombiaczek (Focus 1.6TDCI '05)

Domyślnie

Człowieku proponuje zadzwonic do innego zakładu (serwisu) i spytać ile to wszystko bedzie kosztowalo. zaraz postaram sie ci zrobic zestawienie twoich czesci liczonych w InterCars bez rabatów i zobaczymy jakie sa roznice. ale cos czuje, ze jest to spore przegiecie
    Ostatnio edytowane przez Kynium ; 19-08-2010 o 16:52
    Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
    Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
    plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę

Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

ja się wypowiedziałem z tymi cenami bo tylko z tym miałem kontakt
    jadę wymieniać niedługo u siebie rozrząd i za kompletny z wariatorem, pompą itp
    do zapłaty mam mieć ok 1200 na porządnych częściach

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kynium
    Mieszka w
    Żary/Grabik
    Auto
    Alfa 166 3.0 '02 AT + Toyota Corolla Verso '04 na ropa + jakiś tam kombiaczek (Focus 1.6TDCI '05)

Domyślnie

to co na szybkiego udalo mi sie znalezc w IC

Tylko na tych częściach wychodzi minus 162 zł
    Widać, że niektóre części masz tańsze, ale wezmy pod uwage, że brałem markowe rzeczy oraz to, że są to ceny bez rabatów (np. właśnie czeka na mnie pasek rozrzadu contitecha - do zapłaty 60 zł brutto ).

Rozumiem, ze ta pozycja "pompa + przesyłka 550" to jakaś ppmpa do selespeeda. Ale i tak wydaje sie kosmos.
    ja pamietam, że za wszystkie graty do rozrzadu do 2.0TS placilem jakos 1100 zł +plus olej i robocizna, a u ciebie dochodzi selespeed i poducha i z robocizna wychodzi 3800? Gratów dużo ale bez przesady. Chyba, że taka jest szara rzeczywistość i u ciebie rzeczywiscie do wymiany jest wszystko co opisujesz.
    pozdro
    Ostatnio edytowane przez Kynium ; 19-08-2010 o 16:57
    Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
    Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
    plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę

Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Thumbs down

Różnica 162 zł to może nie katastrofa ale cała sumka mnie szokuje ,no bo cóż wyszły takie jajca jak pompka do selespeeda którą spalił przekaźnik podający złe napięcie musieli to wymienić i pompkę też tej drugiej omal tez nie spalił , dobrze że się skapneli jak to okreslił koleś, no poduszkę pod sprzęgłem tez wymienili styki itp spryskali chemią, miałem z tym selespeedem niezły bajzel ,a to za sprawą zrąbanej roboty przez poprzedniego WAŁKONIA!! który twierdził ze jest geniuszem i się zna na Alfie a on się uczył dopiero na niej. Także on spierdzielił dodatkowo mi to co Ci goście musieli naprawiać , teraz już podobno obroty nie falują biegi wchodzą płynnie bez problemów, ma tryb CITY bo nie miał i R wskakuje bez problemu bo tez nie zawsze wskakiwał,takie były problemy poza tym jak ktoś jest z TURKU takiego miasta w Wielkopolsce, to nie polecam tam serwisu pana mechanika który się zwie Zbigniew Szafoni bo uprzedzam wszystkich lojalnie i szczerze ,koleś może wam tylko rozwalić Alfę i jeszcze was skasuje jak w serwisie Ferrari/ Także omijać panowie szerokim łukiem!!!! Nie ma pojęcia o czym gada i próbował mi wmówić że nie mam silniczka krokowego w mojej Alfie. TO błąd największy w moim życiu ten gość i nigdy więcej nie zaprowadzę auta do takiego burdelu jak jego zakładzik. Powiedzcie mi czy mogę się jeszcze targować o tą robociznę za selespeeda bo pompka to podobno jedną w Polsce mieli i sciągneli (taaa!) ale mniejsza o to. Na czym mogę zmniejszyć cenę ??? (usługa już jest wykonana)