Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 104

Temat: Dlaczego Alfa generalnie nie cieszy się dobrą renomą?

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał voivod
    posprząta :wink:
    Portfel na stacji benzynowej....

<joke>
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Rudolf
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał voivod
    Ja mam taką tylko ja głowa nie boli nie za drogo kosztuje a w dodatku ugotuje i posprząta
    niech zgadne, czyta forum :wink: :mrgreen:

voivod
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Portfel na stacji benzynowej....
    Cytat Napisał Rudolf
    niech zgadne, czyta forum
    Zazdrościcie i tyle :mrgreen:
    No tylko ja ją nie tylko sercem ale i głową. 8)

Kuban
    Gość

Domyślnie

Ale sie rozpisaliście. O to mi chodziło !!!

september
    Gość

Domyślnie

Szkopy psują sie jeden po drugim. Całe warsztaty nimi zapchne. Zrobiłem AR 20 tyś km . Nic nie siadlo . W tym 4 tyś po ukraińskich drogach i dalej jest ok. Z mitami trzeba walczyć. Części do niemieckich pancerfaustuf robią gdzieś na arktyce.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar PawełQV
    Mieszka w
    Łódź-San Francisco
    Auto
    Alfa Romeo 164 QV '91

Domyślnie

tak zgadzam się september-em ja jak tylko mam czas i możliwości to walczę z mitami szczególnie w kanale Ostatnio skutecznie wypędziłem mit o uszkodzonym wydechu
    ale jak widzę jakie struclowate holzwageny na kanał zaciągają -ehh, ale to też nie miłośnicy a zwykli użytkownicy
    PawełQV
    AR 164'91 QV

Scrat
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kuban
    Oprócz alfoholików Alfa lubiana nie jest. Ten samochód to dla ludzi SHIT. Wszystko się w nim psuje, drogie części itd. Wiem bo odczuwam to na własnej skórze(moje subiektywne zdanie)
    I czym sie tu przejmować?
    Alfa jest niedoceniona ale to plus dla niej, to jeszcze zwiękrza jej atrakcyjność. Co z tego, że jakiś Helmut vonTrabant twierdzi że Alfa to shit skoro jak ją widzi to sie ślini Ile znacie przypadków antymakaronów, którym wystarczy tylko jedna przejażdżka i już wiedzą czym jest Alfa Nagłe olśnienie :?: :mrgreen:

ps Mam akurat dobry przykład po tacie, który rękami i nogami od Alfy sie bronił, Mercem jeździ i niby ok. Ale jednak nie, bo przejechał sie moją 166...
    i chyba na wiosnę pojawi sie 4ta Alfa w rodzinie :mrgreen:

Remek
    Gość

Domyślnie

Podziele sie z wami tym co zaopserwowalem,a mianowicie,to co raz wiecej mlodych ludzi kupuje alfy(zapewne z racji na ceny) i robi z nich wiejskie samochody!! Po opolu jezdzi 147 tak okropnie zrobiona,a jeszcze ten kierowca...pozycja za kierownica typowego "wiesmaka" fotel prawie lezy,lapa z branzoleta na kierownicy...(a tak nawiasem to objechalem goscia na pierwszych swiatlach na ktorych sie spotkalismy ) Po ozimku zas jezdzila 33 ze spojlerami zrobionymi chyba w garazu za pomoca majzla i mltoka... ;// Ale juz ja gosciu rozbil i to na prostej dordze...Szkoda jej bo byla to naprawde fajna wersja 33...1.7 16v :cry:

marek1975
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Rosik
    A 90% ludzi którzy psioczą na Alfy robi to z ukrytej zawiści. Przecież każdy z nas już słyszał "kupiłbym Alfę ale się boję". Ludzie często widzą te piękne samochody na ulicach i próbują się pocieszyć wmawiając sobie że Alfy kupować nie warto.
    Uważam w 100% to samo, zazdrość i bezradność(?) przez ludzi przemawia

Mario
    Gość

Domyślnie

Często słyszę od znajomych, że Alfy to fajne auta, tylko się psują. Oczywiście żaden z nich Alfą nie jeździł. Ale raz na jakiś czas spytają jaką ma moc itp i widzę, że pytają z taką nutką zazdrości. Natomiast ci, którzy się ze mną przejechali lub wręcz sami prowadzili, zaczęli innym opowiadać, jakie to wygodne i fajne samochody.
    A najmilej ostatnio czułem się na przeglądzie, jak pracownik SKP po sprawdzeniu auta podniósł bez słowa kciuk do góry i zaprosił do kasy