Nie trzeba dużo pisać na ten temat.
Kierowca "anglika" w Polsce = II wojenny pilot kamikadze na Pacyfiku.
Krzywdę chce zrobić innym nie bacząc na siebie.
Nie trzeba dużo pisać na ten temat.
Kierowca "anglika" w Polsce = II wojenny pilot kamikadze na Pacyfiku.
Krzywdę chce zrobić innym nie bacząc na siebie.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Uwierz mi, nie wszyscy mają takie podejście.
---------- Post dodany o godzinie 20:24 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:23 ----------
Również już o tym pisałem, ale to pewnie mało popularne, więc nikt się do tej teorii nie odniósł.
---------- Post dodany o godzinie 20:26 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:24 ----------
Naprawdę nie wiesz o czym piszesz.
Jeśli polski kierowca ciężarówki jedzie do UK, to też nie powinien wrócić, a znam co najmniej kilku, którzy robią/robili takie trasy z powodzeniem.
---------- Post dodany o godzinie 20:27 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:26 ----------
Niestety/stety pod uwagę brany jest ogół a nie margines.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
szkoda, że wcześniej do Ciebie z moją cbrką się nie odezwałem ;P
a tak poważnie, z motocyklami jest o tyle łatwiej, że należy wymienić tylko światła, co tanie nie jest, ale warto to zrobić dla własnego bezpieczeństwa, bo jednak nocą trochę dziwnie jak nie świeci gdzie trzebana przeglądach raczej nie zwracają na to uwagi, ale też mogą się przyczepić
wyświetlacz w milach jak jest lcd to nie problem, z reguły kombinacja paru klawiszy zmienia skalę na kmph. to tyle wyjaśnienia dot. moto
![]()
Nie rozumiem po co ta dyskusja. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie jeździł anglikiem po polskich drogach. Miałem okazję tego doświadczać i jest to nie praktyczne, męczące itd. Dlaczego odmawiać możliwości rejestracji takich samochodów jak w całej UE jest to możliwe? Rząd chce sie znowu głupotą wykazać czy czym, dbałością o zwykłego szarego obywatela?
Anglików na drogach nie przybędzie, dobre egzemplarze wcale mniej nie kosztują jak się doliczy sprowadzenie, dostosowanie lamp itd, a trupów nikt nie kupi bo tego to już u nas nie brakuje.
Rożnych, dziwacznych pojazdów jest na naszych drogach całkiem sporo. Na przykład taki traktor ma kierownicę po środku. Tiry są długie i tylko przeszkadzają - trudno je wyprzedzić, ergo stanowią zagrożenie. Autobusy zarzucają tyłem i biada śmiałkowi, który zbytnio do nich się zbliży. Motocykle pojawiaja się znikąd, czyli trzeba patrzeć cały czas w lusterka - zagrożenie, bo to utrudnia obserwację drogi na wprost. Przykłady można mnożyć.
Tymczasem rzecz tkwi w niefrasobliwości i braku wyobraźni. Najpierw jest brak odpowiedzialności i umiejętności. Gaz do dechy i niesprawny pojazd mają się nijak do tego, gdzie jest kierownica. Zawsze pierwszy jest kierowca. Na przykład, gdy kierowca cofa pojazd, to na nim spoczywa obowiązek sprawdzenia, czy z tyłu jest czysto. Nie ma wymagań czy tylna szyba ma być wtedy mała, czy duża.
I tylko pozornie rozwiązanie z wolantami lewym i prawym w samolocie jest idealnym dla pojazdów na naszych drogach.
Co tu odpowiedzieć amatorom wyprzedzania? Przepis mówi jasno: nie masz pewności, że manewr jest bezpieczny - nie wyprzedzasz.
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.
nie ułańska fantazja tylko wrodzona buraczana głupota (co to nie ja) chce się być ułanem to po łąkach trzeba jeździć. Miłośnicy bmw, audi itp marek wyrobili sobie opinię sprowadzając rzęchy, przekładając kierownicę w stodole, to właśnie ułani. Świat idzie do przodu a my chcemy być z tyłu, nic się nie zmienia, nasza wola walki o byle gówno, później i tak czy to uk czy usa tyłki poliżemy i wszystko za free, lepiej niż w erze.
Buractwo to siedzi na wyspach, bo zamiast zaprzestać produkcji złomów z kierownicą po prawej stronie i produkować samochody jak w krajach cywilizowanych, to nie. Uparli się na swoją głupotę i są dumni. Dlaczego UE nie karze GB zmienić ruchu na prawostronny tylko naraża mieszkańców pozostałych krajów. Znów mniejszość rządzi większością.
Przy okazji wypraszam sobie używanie na tym forum, w tym wątku i w innych brzydkich słów, obraźliwych itp. Jeśli nie, będą wyciągane konsekwencje.
Ostatnio edytowane przez Wujek ; 08-10-2010 o 18:36
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
o jakie brzydkie słowa chodzi?; jakie obrażanie?, buractwo na wyspach nie produkuje samochodów z kierownicą po prawej stronie, robi to dla nich cały świat.