ok dzieki raz jeszcze.Napisał Szef
Po prostu twoja na zdjęciu wyglada jak uzywana i z tego wynikało moje dodatkowe pytanie o jej cene. Ale juz wszystko jasne.
Pozdrawiam
ok dzieki raz jeszcze.Napisał Szef
Po prostu twoja na zdjęciu wyglada jak uzywana i z tego wynikało moje dodatkowe pytanie o jej cene. Ale juz wszystko jasne.
Pozdrawiam
Bo wlasnie o to chodzilada 2107 na drodze i z takeigo golfa sie robi harmonijka..
Obecnie samochody sa tak projektowane aby ich konstrukcja przejela jak najwieksza czesc energii a nastepnie ja rozproszyla czyli w uproszczeniu rozsypala sie
Doskonale mozna to zaobserwowac w bolidach F1 lub Dragsterach ktore w momencie uderzenia rozpadaja sie na tysiace kawaleczkow
to ty chyba kupiles z innego samochodu, bravo ma te same kielichy co alfa i tą samą odległosc pomiedzy nimi.. jedyne co moze przeszkadzac to silnik i złe wygięcie rozporkiNapisał Uszatek
![]()
![]()
Nie chyba ...raczej na pewno :mrgreen: Koleś sprzedawał jako spinka do Bravo....Wtedy pracowałem na kontrakcie, a zakupu dokonałem na urlopie.Nie miałem czasu ani ochoty żeby dochodzić swych praw. 200 pln w plecy. Wk...em sie troche, ale wytargałem materiały i nowa spinka gotowa była w 1 popołudnie.
z tego co ja wiem to zadaniem rozpórki jest zapobieganie tzw schodzeniu sie kielichów w zawieszeniu typu mc person i generalnie w przypadku utwardzenia zawieszenia badz jak w przypadku favorit felicji i nnego syfu w konsekwencji błędu konstrukcyjnego ( pękały szyby czołowe) a tu co niektórzy nadają jej jakieś magiczne wrecz właściwości
Proponuję doczytac temat od deski do deski.Ze zrozumieniem.
zastanawiające co to ma wspólnego z moją wypowiedziąNapisał Uszatek
przeczytałem temat i wywnioskowałem że niektórzy nadają rozpórce wręcz magiczne właściwości....
wcześniej wyraziłem swoje zdanie czy dokładniej mówiąc odpowiedziałem na pytanie zawarte w temacie czyli po prostu napisałem co myślę o ropórce
No widzisz??? nie czytasz dokładnie.
Zapytał o rozpórkę użytkownik AR33. Pytał o zasadność montażu w aucie, mając na myśli 33.
a przepraszam bardzo kolega czym jeździ ze się wypowiada w tym temacie i dlaczego wogóle posiadacze ar 156 się wypowiadają - ponieważ temat brzmi CO MYŚLICIE O ROZPÓRKACH? a nie np Ar 33 - rozpórka czy jakoś podobnie. a poza tym żeby można było wyrazić obiektywną ocenę warto zebrać jak najwięcej opinii rozważyć je i zdecydować ale nie wystarczy jedna opinia kolegi i po temacie w końcu idea forum na tym nie polega żeby każdy wyraził swoją opinię... kompletnie nie rozumiem sensu dyskusji miedzy nami na temat inny niż o rozpórkach... zresztą o rozpórkach to też nie pogadamy bo kolega kiedyś pracował jako blacharz zna się na rzeczy sam wykonał rozpórkę wszystko o niej wie itd...
a wogóle to przepraszam Cie ze zabrałem głos w tym temacie jutro wpłacę 300 zł na biedne dzieci i zapomnimy o sprawie ok
o jeszcze kolega czyta w myślach... pięknie
A co maja spinki do crash testów? A po 2 AR_33 tez ma 33 dłużej niż ja, myślę ze tak jak ja nie podziela Twojej teorii porównania 33 do plasteliny 8)Napisał Uszatek