surfer@ dzięki za pomoc, ja już też to poczytałem i pogodziłem się z faktem że amortyzacja 50% jest nieunikniona w przypadku gdy oddam auto do ASO dlatego nie chodzi mi już nawet o części. chodzi mi po prostu o to że odwołałem się od kosztorysu Compensy, powołując się np na drastycznie zaniżone koszty RBG jak sam wspomniałeś i liczyłem że zostanie mi przedstawiony nowy kosztorys który uwzględni wyższe koszty robocizny, a w odpowiedzi dostałem kompletnie coś innego niż to o co prosiłem. Teraz co prawda wiem że do ASO na pewno nie pójdę bo nie będę dokładał do interesu 1000zł i nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się na wycenę TU z tym że, no właśnie od tej wyceny się odwołałem a w odpowiedzi na mój pisemny list dostałem drogą mailową coś co w ogóle nie porusza tematu odwołania. I tego nie rozumiem...
tak na marginesie za parę dni kończy mi się w umowa z Compensą, zdecydowałem że AC nie przedłużam, na zmianę ogólnie ubezpieczyciela już jest chyba za późno więc jeszcze ten rok się z nimi pomęczę ale tylko OC. mam nadzieję że rezygnacja z AC nie wymaga pisania jakiś stosownych pism z miesięcznym wyprzedzeniem tylko po prostu jak przyjdzie do opłaty na kolejny rok to opłacę tylko OC rezygnując tym samym z AC