Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Temat: Sprzedaz modyfikowanej Alfy

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał MRDUX Zobacz post
    Krajcok a ty nie mieszkasz w niemcowni czasem? Może tam ją sprzedaj, tam więcej maniaków tuningu więc powinno być łatwiej.
    A do reszty eko....w sprawdżcie czy wasze katalizatory są sprawne że innym wytykacie jego brak.
    Mieszkam w Polakowni. Twoja propozycja jest analogiczna do pomyslu kupna Alfy od np. obywatela Ukrainy. Absurdalne, biorac pod uwage wiele kryteriow (jakosc drog i paliwa, kulture techniczna tu i tam, etc).

Poza tym nie uwazam, ze sa to mocne modyfikacje. Ktos napisal, ze nie wiedzialby jak naprawic cos takiego. Ludziska, przeciez zmodyfikowane zostaly same przyleglosci, proste, bzdurne rzeczy powiedzialbym. Silnik jest w 100% seryjny, wydech bedzie dozywotni, jak peknie IC podczas np stluczki, to mozna zalozyc nowy, a turbine zregenerowac lub zalozyc nowa fabryczna, bo przeciez obudowa, wejscia/wyjscia sa identyczne.
    Ostatnio edytowane przez Krajcok ; 13-02-2011 o 11:34
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

MRDUX
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    Mieszkam w Polakowni. Twoja propozycja jest analogiczna do pomyslu kupna Alfy od np. obywatela Ukrainy. Absurdalne, biorac pod uwage wiele kryteriow (jakosc drog i paliwa, kulture techniczna tu i tam, etc).

Poza tym nie uwazam, ze sa to mocne modyfikacje. Ktos napisal, ze nie wiedzialby jak naprawic cos takiego. Ludziska, przeciez zmodyfikowane zostaly same przyleglosci, proste, bzdurne rzeczy powiedzialbym. Silnik jest w 100% seryjny, wydech bedzie dozywotni, jak peknie IC podczas np stluczki, to mozna zalozyc nowy, a turbine zregenerowac lub zalozyc nowa fabryczna, bo przeciez obudowa, wejscia/wyjscia sa identyczne.
    Myślałem że w niemcowni i że masz furkę na niemieckich blaszkach wtedy byłoby sprzedać. Ale nic nie stoi na przeszkodzie dac ogłoszenie na np. http://www.mobile.de/home/index.html
    być może trafi się potencjalny nabywca, mój szwagier sprzedł w ten sposób auto do austrii.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    Poza tym nie uwazam, ze sa to mocne modyfikacje. Ktos napisal, ze nie wiedzialby jak naprawic cos takiego.
    jest na forum użytkownik rybakmj, który też tjuninguje
    swojego JTDM i z tego co pisze można wywnioskować,
    że to są poważne modyfikacje

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Jak to są poważne modyfikacje to poczytajcie o Punciaku Cinka .
    To są modyfikacje przede wszystkim skuteczne i dające największe efekty, większość przy sporym zapale i większej ilości wolnego czasu zrobić samemu i oddać auto na strojnie do kogoś kto się na tym zna.. Nie przesadzajcie z tą naprawą.. :|

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał HyenaHF Zobacz post
    Jesli ktos jezdzi do ASO na dolanie plynu do zbiornika spryskiwaczy, to owszem, sa to powazne modyfikacje (dla takiego uzytkownika)
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

Cytat Napisał HyenaHF Zobacz post

wez wrzuc to do Hyde Parku, to sie chłopaki przynajmniej pośmieja,
    nie no leze i kwicze...dobre... dobre...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

edit
    del.

do usunięcia

wystarczy offa
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 14-02-2011 o 22:04

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Skoro zostałem wywołany do tablicy ,więc 2 słowa odemnie.

Trzeba powiedzieć jasno iz FMIC,dolot w kwasie,wydech,inne turbo ( tymbardziej hybryda) to modyfikacje z cyklu znaczących,na widok których laik może mieć obawy lub co gorsza złudne przeświadczenie o właścicielu,zaś osoba "w temacie" dostanie gęsiej skórki ,ogarnie ją podziw i zarazem satysfakcja ,bo kupi auto juz pomodzone w cenie absolutnej serii.

Każdy kto chce swoje auto bardziej stuningowac inwazyjnie ,aniżeli sam soft,musi liczyć sie z tym ,że potem mogą być problemy z odsprzedażą,a gdy tym autem jest alfa romeo,to problem rosnie do kwadratu.

Na miejscu załozyciela tematu,mysląc poważnie o sprzedaży tej niezwykłej GT,wystawił bym ogłoszenie ale tu lub na SR,bo allegro może tylko zniesmaczyć telefonami od potencjalnych osób zainteresowanych,którzy zaczną wciskać ,że auto jest w stanie bardzo rózniącym się od rzeczywistego,co będzie absolutną bzdurą.

Sam,gdybym natrafił na ogłoszenie sprzedazy pomodzonej 156,nie mając jeszcze swojej,mocno bym się zastanowił nad kupnem,choc ubolewał bym ,że sam tych modyfikacji nie zrobię w przyszłosci,ale fakty ekonomiczne pewnie by wzieły górę.

Krajcok-a może warto zostawić sobie tą GT ?? Włozyłeś duzo kasy i serca,auto prezentuje się naprawdę znakomicie,a przeciez możesz je jeszcze bardziej udoskonalić.Poczekaj z pół roku,to moze moje wyniki ( mam nadzieję) zmotywują ciebie jednak nie do sprzedazy ,a do dalszego modzenia

Pozdrawiam Ciebie i trzymam kciuki za zatrzymanie alfy.

PS.mam nadzieję ,żę z tym ASO to nie było omnie.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Krajcok-a może warto zostawić sobie tą GT ?? Włozyłeś duzo kasy i serca,auto prezentuje się naprawdę znakomicie
    a widziałeś ją na "żywca" ?
    cena zaporowa wg mnie

edit -
    krajcok przepraszam , pomyliłem twoją z tą białą od mijakiego ( bo on gdzieś pisał o sprzedaży swojej )
    przepraszam za wprowadzenie w błąd pozostałych
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 18-02-2011 o 18:54

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Masz rację nie widziałem,tylko co zdjęcia więc nie mogę być obiektywny.

Podaj link do sprzedaży.

Cena to najwiekszy mankament aut tuningowanych,bo ile by kasy sie nie włozyło i jakich elementów uzyło,nie wspominając o renomie firm gdzie to sie robiło,to żaden kupujący nawet 1/4 wartości modów nam nie zwróci.Cena może oscylować w górnym pułapie cen ,nazwijmy to " giełdowych" i tyle,chyba że trafimy na pasjonatę/napaleńca.Takie moje zdanie i dlatego tymbardziej zostawiłbym ją dla siebie na miejscu właściciela.