odpusc serwisy, znajdz warsztat prowadzony przez goscia, co zna włoskie auta. Zrobi ci lepiej, szybciej i o połowe taniej.
odpusc serwisy, znajdz warsztat prowadzony przez goscia, co zna włoskie auta. Zrobi ci lepiej, szybciej i o połowe taniej.
Oto wyrok
"
Witam z góry przepraszam za zwłokę z kosztorysem.
Koszt części
Klocki hamulcowe 100
tarcze hamulcowe 95x2
zestaw montażowy hamulców tył 40
szczęki hamulcowe 110 kpl
linki hamulcowe lewa 70
linka hamulcowa prawa 60
wahacz przód 175 x2
łożysko koła lewy tył 300 (piasto łożysko)
tłumiki niestety nie dostępne
filtr powietrza 35
filtr paliwa 50 + 30 dwa filtry paliwa
filtr oleju 25
świece zapłonowe 15x4
olej 10w40 4 l shell 120
Koszt wymiany
naprawa układu hamulcowego przód 80
naprawa układu hamulcowego tył czyli linki szczęki cylinderki około 120 zł
wymiana łożyska tył 30
wymiana świec zapłonowych 60
wymiana filtra powietrza 15
wymiana filtra paliwa 30
wymiana oleju gratis
wymiana wahaczy przód 100 zł
ustawienie zbierzności 40 zł
środki czyszczące smary około 50 zł
Mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałem
Czekam na odpowiedź"
niestety nie napisał jakie to zamienniki, jakich marek ale wiem, że części ciągną z INTERCARS. Podliczyłem wszystko i wyszło 2065zł, targować się będę bo jest z czego
co myślicie o tym, o czymś zapomniałem?
a co do serwisu to oni niedawno się mianowali markowym serwisem ( Bosch Service) tak ich nazywam, mogę mówić warsztat jak kto woli
Ostatnio edytowane przez Jester ; 02-03-2011 o 18:29
juz CI mowie z miesca ze czesci bedem mial taniej wystarczył rzut okadowiedz sie o marki czesci bo mzoe za chore pieniadze chcą Ci wsadzic jakiegos 4max'a (zwanego w branzy 4 dni max
) daj nr nadwozia na priv i robie wycene jak masz ochote
![]()
Ostatnio edytowane przez amigas ; 02-03-2011 o 18:26
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Kurde ceny z kosmosu. Szczęki hamulcowe tył 110 zł wczoraj kupowałem komplet i płaciłem 52 zł. Łożysko 300 to też przesada ale wiem że niektóre sklepy mają taką cene łożysk. Ja osobisćie wymieniałem w 33 łożyskao i płaciłem coś ok 40 zł ale kupowałem nie w sklpie motoryzacynym tylko w sklepie z łożyskami. Dziwi mnie sprawa gdzie znajduje sie drugi filtr paliwa w 145 1.4 bx. Osobiście wymieniałem jeden o drugim nie mam najmniejszego pojęcia. A ceny serwisu też mają zajebiste wymiana świec 60 zł kurde 15 min pracy ale za wymiane filtru powietrz chcą 15 zl która trwa 5 min. Kurde paranoja jakaś. Jedynie to ustawienie zbierznosći mają w miare tanio bo 40 zł. Wymiana tego wszytkiego to jest dzień pracy max dwa. Żebyś kolego mieszkał troche bliżej pomógł bym Ci z tą naprawą ale do wrocka mam ok 100 km.
Zorientuj się co to za części żeby Ci byle czego nie zamontowali a jednocześnie poszukaj taniej. Ja dla przykładu mam obie nowe linki hamulcowe do bębnów, kupione omyłkowo, wystawiałem na giełdzie i za 40 kupiec się nie znalazł. Dla Ciebie byłoby chyba atrakcyjnie. W ten sam sposób może znajdziesz więcej części
bije się trochę z myślami, bo zainwestuje raz w to auto i pojeżdżę nim trochę aczkolwiek nie jestem pewien co do jakości montowanych części, z drugiej strony to mogę poszukać taniej części a zaoszczędzoną kasę mogę np. wlać do baku albo pomyśleć o kupnie czegoś jeszcze do tego auta np. dobrego radia albo oponfakt, niektóre części mogę sam wymienić, wystarczy tylko znaleźć trochę wolnego czasu
czekam na nazwę tych części. zastanawiam się też nad tymi świecami, bo ojciec kupił platynowe boscha- nie wiem w jakim stanie są i ile przejechały więc to nie jest chyba nagląca potrzeba wymiany, tak samo filtr kabinowy i powietrza- to mogę zrobić sam
Przepraszam, że znów w taki sposób podaję ale tak dostałem maila
Klocki hamulcowe 100 Bosch
tarcze hamulcowe 95x2 Bosch
zestaw montażowy hamulców tył 40 Lucas
szczęki hamulcowe 110 kpl Lpr
linki hamulcowe lewa 70 Adria Auto
linka hamulcowa prawa 60 Adria Auto
wahacz przód 175 x2
łożysko koła lewy tył 300 (piasto łożysko) Ruville
filtr powietrza 35 Filtron
filtr paliwa 50 + 30 dwa filtry paliwa Filtron
filtr oleju 25 Filtron
świece zapłonowe 15x4 Bosch
olej 10w40 4 l shell 120
filtry chyba kupię sam i świece też![]()
Kazde ztych zalatwie Ci taniej daj dane na priv linki to smieci tak jak i szczeki
szczęki hamulcowe : ABE, ATE, Bosch, Delphi, Ferodo, JC Auto, Textar, TRW
linki hamulcowe : ATE, Bosch, JC Auto, TRW, Veca
które z tych firm polecacie z wyżej wymienionych części?
jeszcze proszę was dobrą markę wahaczy przód. muszę szybko zrobić auto
p.s co do wahaczy to czy Fortuna Line są coś warte?
Ostatnio edytowane przez Jester ; 08-03-2011 o 19:47