ja szukam wlasnie SW 150 konnego diesla rok 2007 2008 . ten próg jest dosyc wysoki . a czy montaż fotelika dla dziecka jest wygodny?
Ja miałem i mam
A miałem właśnie Signum 1.9 CDTI i byłem bardzo zadowolony. Ale do czasu jak sie zaczęło psuć - sprzęgło, dwumasa, CIM... tak około 150tys przebiegu trzeba w diesla włożyć i potem znowu można jeździć
Teraz mam zamiar kupic MiTo i wszystkich którzy maja chwilkę proszę o opinię auta na które padło
http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...e_o_opnie.html
Od dłuższego chwili zastanawiam sie nad choc jednym aspektem w którym Signum mógłby przewyższyć 159.Nic mi niestety nie przychodzi do głowy.Miałem w życiu kilkanaście samochodów, ale 159 to moje największe motoryzacyjne zdziwienie.Kupując myslałem,że jest to ciut lepsza 156,natomiast 159 to milowy krok Alfy w dziedzinie jakości i trwałości.Jeżeli trafisz oczywiscie na odpowiedni zadbany egzemplarz bedziesz mega zadowolony!!!!
tak po prawdzie to... signum jest autem praktycznym i mocnym, rodzinnym w pełnym tego słowa znaczeniu. Choć nietanim w utrzymaniu...
159 to jednak auto lifestylowe, miejsca nie ma tam za wiele, mimo, ze buda jest obszerna wymiarowo... Powiem tak: jestes pragmatykiem i masz zonę pragmatyczkę, nie bujaj się po forach alfy ale kup signum i zapomnij o rozkoszy. Będziesz miał dobry, rzemieślniczy samochód.
Jesli jednak chcesz czuć się, jak mężczyzna z charakterem i finezją, nie wahaj się. 159 to wybór dla ciebie.
To w ogóle, wybór swiatopoglądowy. Dwie rózne bajki. Wiem to, bo od lat używam w rodzinie zarówno AR jak i Opli. Niedawno zaczałęm ujeżdzać nowiutką insignie CDTI. Złego słowa nie powiem, na rodzinne wakacyjne wyjazdy tylko Opel. Vectrą, poprzednikiem, zjechałem cały kontynent wzdłuż i wszerz. Nigdy mnie nie zawiódł. A miejsca tyle, ze w bagazniku moglem przemycać małego słonia z zoo do zoo.
Ale na codzień jezdze AR. I wtedy czuję to COŚ. Czego nigdy nie da ci żaden Opel.
Moja rada: weź oba auta![]()