I to właśnie to tworzywo jest winne wszystkich awarii tylnych podnośników. Z czasem staje się bardzo kruche i najczęściej urywają się te małe łapki, trzymające wózek na szynie. Z resztą zdaje się, że dostawcą mechanizmu była firma z Łodzi...
I to właśnie to tworzywo jest winne wszystkich awarii tylnych podnośników. Z czasem staje się bardzo kruche i najczęściej urywają się te małe łapki, trzymające wózek na szynie. Z resztą zdaje się, że dostawcą mechanizmu była firma z Łodzi...
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
witam. kupiłem auto z niedziałającymi mechanizmami tylnych szyb. W weekend rozebrałem i okazało się ze linki są skręcone a uchwyty połamane. Mam pytanie, czy jak szyna (po której posuwa się biały plastikowy uchwyt) jest zamocowana. Tam są dwa otwory fasolki, czy może jest luźna?U mnie te szyny były luźne, a szyba zaklinowana listewką. Pozdro tom
Ostatnio edytowane przez Alfa_Tom ; 14-03-2017 o 10:45
Nie do końca zrozumiałem o co pytasz, ale jeśli chodzi o szyny, są one na sztywno przymocowane do tej blachy z silniczkiem i żadnych luzów nie było, u mnie tak jak wyżej plastik się ułamał i potem linki się poluzowały, wymieniłem na zamiennik za 120 zł i jest ok.
Chociaż zauważyłem że nie zamyka się do końca szyba ( normalnie tego nie widać bo się chowa za uszczelką ) i podczas mycia bardzo lekko mi przepuscila wodę, ale nie jest to problematyczne ;P
Trzeba było nie brać najtańszego zamiennika tylko dołożyć 5 dych i wziąć magnetti marelli - nie miałbyś żadnych problemów...
no właśnie. Przy mechanizmie ktoś majstrował. Szyna i rolka jest połączona linkami. Rolka jest później przykręcona z silniczkiem. A szyna do czego? U mnie była luźna
Witam.
Szyna jest przykręcona do tej samej srebrnej blachy co silniczek. Nie może być luźna.
W zeszłym miesiącu wymieniałem jeden podnośnik szyby z tyłu.
Kupiłem firmy SKV Germany za 139 zł. + przesyłka. Pasuje idealnie szyba domyka się do końca. Polecam.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Ja naprawiałem oba tylne podnośniki, jeden cały nowy mechanizm za ~150zł, drugi zestaw naprawczy za połowę tej ceny plus niezła gimnastyka żeby to złożyć. Oba ponownie się rozleciały w ciągu kilku miesięcy od montażu :/ Obecnie mam znów niesprawne obie tylne szyby. Ten cały nowy po czasie chrupnął w czasie normalnej pracy. Ten drugi zimą jak szyba była przymarznięta to zagrzechotało i tyle w temacie.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
U mnie też zachrobotało i przestało działać. Kupiłem zamiennik firmy SRL za 79pln. Założyłem, wszystko pasowało i działa. Zobaczymy jak długo.
Oryginalnego nie opłaca się wskrzeszać gdyż przy demontażu złamał mi się jeszcze w dwóch miejscach. Raz przy odpinaniu od szyby a drugi już w rękach i to nie te małe ząbki tylko cały element się złożył na części. Tak więc skruszał i łamie się na potęgę. Dzięki za opis, dzięki temu wymiana poszła gładko. Czas około 1,5h, jedna osoba.