Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Temat: [166] Proszę o pomoc w wyborze :) posiadaczy 166 2.4 JTD i 2

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

Cytat Napisał luki166
    Sprzedaje a raczej czekam spokojnie na kupca bo na przełomie maja i czerwca mam zamiar kupić AR 159. Mój kuzyn będzie sprzedawał. Więc jak widzicie powód mam dobryyyyy.....
    no, powod b.dobry
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW

luki166
    Gość

Domyślnie

Kurde chciałem wam pokazać zdjęcia tej 159, ale robiłem w poniedziałek formata i chyba poszłłłłyyyyyyyyy, no ale pokażę wam z allegro to ta sama tylko na innych kołach
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=322117725
    Moja też będzie czarna.

kisiu
    Gość

Domyślnie

Witam

Czy ktos z Was widział tą AR 166?
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4573137

pozdrawiam i thx za info

luki166
    Gość

Domyślnie

Niestety ja jej nie widziałem ale na pierwszy rzut oka jest ok poza przebiegiem z tego co widzę po rejestracji auto jest z belgii więc myślę że powinno być trochę więcej, ale może ktoś po prostu mało jeździł. Weź zapytaj kolegów z Forum Południe może ktoś będzie miał blisko i ci ją sprawdzi

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

W sumie czytałem troche postów na naszym forum o zakupie 166 i potwierdzają sie z moimi przemyśleniami, wniosek taki że ciężko kupić 166 w dobrym stanie, jeśli nie znajde 166 będe szukał 156.
    Ale jeśli i owej nie nabęde pozostanie do kupienia nie alfa lecz (żeby zostać w ulubionym włoskim klimacie) będzie to lancia lybra 2.4 disel (kombik) co myślicie o tym aucie ?
    Z tego co widze na allegro to można w dobrych pieniądzach kupić autko bardzo dobrze wyposażone i w miare dobrym stanie.
    Jakieś spostrzeżenia, uwagi, opinie ???
    Chętnie poczytam
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał QBA
    Z tego co widze na allegro to można w dobrych pieniądzach kupić autko bardzo dobrze wyposażone i w miare dobrym stanie.
    To prawda, że są dobrze wyposażone i za dobrą kasę, ale z tym stanem to bardzo mocno trzeba uważać. Sam ostatnio oglądałem wiele Libr i naprawdę ciężko jest znaleźć coś naprawdę godnego uwagi.
    Dużo zależy też od tego jaki rocznik Cię interesuje.

Dawid166
    Gość

Domyślnie

Też dość długo chodziłem za takim autem. Moje obserwacje są takie, że nie bardzo można je porównywać ze 166 (raczej 156 - to ta sama klasa) a to ze względu choćby na przestronność wnętrza - w Lanci z tyłu jest naprawdę niewiele miejsca w porównaniu ze 166-ką. Wyposażenie za to (szczególnie w wersji LX i limitowanych Emblema i Intensa o ile dobrze pamiętam) jest imponujące nawet (a może szczególnie) w porównaniu ze 166 (która niby jest klasę wyżej).

Design to czyswiście sprawa osobista, mnie się te samochody podobają (szczególnie sedan w kolorze czerwonego wina z jasna tapicerką).

Silniki diesla to tosamo co w AR.

Natomiast duża przewaga Lancii to stopień komplikacji zawieszenia - jest ono po prostu prostsze i przez to znacznie tańsze (szczególnie tył), a różnice w prowadzeniu nie są jakieś kolosalne.

Co do ceny to ja się nią interesowałem jak jeszcze były w sprzedaży nowe - trzeba pamiętać, że najtańsza wersja (1.9 diesel) jakoś na przełomie 2002 i 2003 roku kosztowała w salonie ponad 100 000 zł (!), dlatego teraz wydaje się, że egzemplarze z 2003 roku raczej nie powinny schodzić poniżej 30 000 zł jeśli są dobrym stanie.

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Jedno co mnie odpycha od tej lanci to wygląd siedzeń jakieś dziwne w alfach są o znacznie ładniejszym kroju. Z przodu jeszcze by obleciały ale tył ochyda według mnie i ten podłokietniczek jakiś smieszny na tyle, ale cóż ja z tyłu jeździł nie będe
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA