Z tego co już się dowiedziałem to nie jest żaden ryk tylko lekki basowe brzmienie
Z tego co już się dowiedziałem to nie jest żaden ryk tylko lekki basowe brzmienie
Alfa 156 1,9 JTD 115KM Nero
Kryniu ogólne z montażem jest nie lekko bo niedość ,że oryginalny tłumik jest wielkości wydechu z cięzarówkito jeszcze ma ostro pokręconą rure idącą od kata( bo idzie nad wachaczami ) . Ja zrobiłem tak że z oryginalnego wydechu uciąłem wieszak ( pręcik do powieszenia tlumika na gumach ) i przyspawałem do"WM-a" ,kupiłem kolanko fi-55mm i troche było cięcia i spawania ,żeby tłumik był prosto i nigdzie nie tłukł po karoserii. No ale ładnie wygląda no i rozluzniło się troszku. I pamietaj dołóż parę dyszek i kup tłumik cały z nierdzewki ( w polerce ) niedosc ,że lepije wygląda to nie zgnije ci za rok lub dwa..
Panowie pytanko:wywalić "plecionkę" czy zostawić (dłuższą/krótszą/ori)?
Witam,
Bardzo podoba mi się takie cudeńko:
http://allegro.pl/tlumik-tuning-wyde...873391672.html
tylko jestem ciekaw czy zmiana samego końcowego na takiego Ultera cokolwiek zmieni w brzmieniu;
może ktoś już miał z tym styczność i podzieli się wrażeniami.
Według opisu zmienia dźwięk na lekko basową barwę i taka zmiana bardzo by mi odpowiadała - cichy, niski basik; żadnego ryku.
AR 156 2,4JTD 136KM '99 Blue Cosmo met.
Nissan Navara 4x4 D22 DoubleCab 2,5TD 103KM '01
Polcomtex.pl - usługi brukarskie
wydaje mi się że niewiele osiągniesz z takim tłumikiem z tego względu że charakterystyka pracy jtd jest inna niż w benzyniakach . Proponuje wywalić kata i tylny tłumik wspawać prostą rurę i jakieś ładne końcówki a dzwięk będzie powalał i nie jest zbyt uciążliwy a do tego pojawi się nowy dzwięk hamujących łopatek turbiny takie whuuuuuuu...coś pięknego jak blow off D: o taki jak w tym tdi http://www.youtube.com/watch?v=ndGbH...feature=fvwrel
Efekt, nie powiem, ciekawy, ale ja nie chcę z alfy robić wyścigówki - robię dziennie prawie 200km i komfort to podstawa.
Taki tłumik podoba mi się optycznie i ciekawi mnie czy założenie go (lub innego, podobnego bądź nie) zmieni coś poza wyglądem.
Poza tym nie chcę mieć problemów na przeglądach związanych z wywaleniem kata.
AR 156 2,4JTD 136KM '99 Blue Cosmo met.
Nissan Navara 4x4 D22 DoubleCab 2,5TD 103KM '01
Polcomtex.pl - usługi brukarskie
sam wydech koncowy niewiele zmieni... jak staniesz za autem to na wolnych odczujesz minimalna róznice. Żeby miec lekki basik to trza przelot zrobic jak pisal kolega wczesniej tyle ze koncowy zamnienic na sportowy przelotowy. A zamiast kata mozesz wstawic albo strumienice o takim samym wygladzie lub na allegro idzie dostac "pusty katalizator"- tlumik srodkowyi juz nie powinienes miec problemu z przegladem.
Koledzy może ktoś napisz ile taki przelotowy wydech, który sprawdza sie w 2,4 JTD i nie będzie zbyt głośny +- kosztuje. Chodzi mi o części i robote tłumikarza bez remapu.