poszło na Brerkę![]()
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
poszło na Brerkę![]()
też starałem się w swojej wypowiedzi podkreślić jej subiektywizm. każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, są gusta i guściki. Jeśli ktoś przypadkiem w Bydgoszczy złapie małpką alfę 8c to niewątpliwie będzie to zdjęcie dla Alfaholików ciekawe. Czy podobające się? Wątpię. Często wraz z lepszą techniką zdjęcie staje się atrakcyjniejsze. Akurat ja odnoszę wrażenie, że częściej głosujący uzasadniają swój wybór osobistymi preferencjami względem modelu, kolorystyki czy perspektywy wystąpienia w kalendarzu (która na ile się orientuję jest oderwana od samego fakty wygrania w konkursie) niż techniką fotografowania![]()
Odnośnie "pobocza", to nawet nie wypowiadałam się na ten temat, bo wydawało mi się oczywiste, że to dobry pomysł. Ale jak trzeba oficjalnie to potwierdzam: TAK, super pomysł
Odnośnie tego, czy głosujemy na zdjęcie, czy samochód. Ja głosuję na zdjęcie w odniesieniu do skojarzeń i spostrzeżeń z nim związanych. Czy to wystarczająco dobra i profesjonalna idea nie wiem, ale to ja głosuję i akurat ja opieram się na tym. Zdjęcie ma mnie jakoś poruszyć, a nie pozostać obojętne i tylko podobać się.
I takie "emocjonalne" zdjęcie wybrałam, bo przywołuje we mnie fajne wspomnienia - relaks, plaża, morze, miłe towarzystwo i przyjemność z jazdy samochodem (prędkość, muzyka).
Wydaje mi się, że ważne jest to, aby miało głębię w swoim wyrazie, a nie tylko było dobrze zrobione, miało ładną kompozycję, ostrość, kolory, albo był na nim świetny samochód, co jest atutem samym w sobie.
Nie znam się na technicznych aspektach robienia zdjęć. Nie mam o tym zielonego pojecia, więc nie mogę wybierać pod tym kątem.
Kieruję się tym "co mi w duszy gra".
Być może są ustalone ścisłe kryteria oceny, jakie powinny być brane pod uwagę przy głosowaniu, ale ja o nich nie wiem. W takim przypadku niech mnie ktoś oświeci...
ja i ona - "iniemamocne"
ależ oczywiście o to chodzi!by jedno łączyć z drugim, by były i emocje, i technika. Dlatego inaczej jest reklamowany samochód w zamyśle producenta przeznaczony dla kobiet, inaczej dla mężczyzn, ale musi budzić skojarzenia i zainteresowanie. A tu znajomość techniki przychodzi z pomocą by jak najmocniej te skojarzenia obudzić. Jak się coś robi, to na 100% możliwości
![]()
Auta wszystkie sa piekne ale ujecie nr 7 jest zniewalajace!!!
Kocham się w Brerce ale muszę ją zdradzić z 159, kadr zniewala, nie jest wcale jarmarczny i wiejski, kojarzy mi się z plenerami malarskimi. Jest pięknie, stawiam na 7.
ja stawiam na 8 chociaż wybór nie łatwy. pobocze super pomysł, może kiedyś i jakaś moja fotka tam trafi![]()
Marzenie - > Quattroporte, ale powolutku .....