Zobacz wyniki ankiety: Głosuję na zdjęcie numer:

Głosujących
309. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1.

29 9.39%
  • 2.

48 15.53%
  • 3.

7 2.27%
  • 4.

22 7.12%
  • 5.

38 12.30%
  • 6.

19 6.15%
  • 7.

67 21.68%
  • 8.

79 25.57%
Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 65

Temat: Zdjęcie miesiąca - czerwiec

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

poszło na Brerkę

Użytkownik Embrion Avatar Piotrkop
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    mam... w planach mam.

Domyślnie

Cytat Napisał lemi Zobacz post
    Napisałem kolego że to czy zdjęcie jest ciekawe to kwestia gustu, ale faktycznie w Twoim komentarzu jest "moim zdaniem" a u innych.......nie ma znaczenia. Ogólnie przeczytałem wszystkie komentarze i miałem wrażenie jakby to było forum fotograficzne.........chociaż może macie racje, szczerze mówiąc pierwszy raz zagłosowałem i poczytałem sobie komentarze odnośnie konkursu, może faktycznie dzięki takim opiniom podwyższa się poziom konkursu na zdjęcie miesiąca.
    pozdrawiam
    też starałem się w swojej wypowiedzi podkreślić jej subiektywizm. każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, są gusta i guściki. Jeśli ktoś przypadkiem w Bydgoszczy złapie małpką alfę 8c to niewątpliwie będzie to zdjęcie dla Alfaholików ciekawe. Czy podobające się? Wątpię. Często wraz z lepszą techniką zdjęcie staje się atrakcyjniejsze. Akurat ja odnoszę wrażenie, że częściej głosujący uzasadniają swój wybór osobistymi preferencjami względem modelu, kolorystyki czy perspektywy wystąpienia w kalendarzu (która na ile się orientuję jest oderwana od samego fakty wygrania w konkursie) niż techniką fotografowania

Użytkownik Alfa i Omega Avatar eMka
    Mieszka w
    zza kierownicy
    Auto
    156 '02 1,8 TS plus 159 '06 3,2 Q4

Domyślnie

Odnośnie "pobocza", to nawet nie wypowiadałam się na ten temat, bo wydawało mi się oczywiste, że to dobry pomysł. Ale jak trzeba oficjalnie to potwierdzam: TAK, super pomysł

Odnośnie tego, czy głosujemy na zdjęcie, czy samochód. Ja głosuję na zdjęcie w odniesieniu do skojarzeń i spostrzeżeń z nim związanych. Czy to wystarczająco dobra i profesjonalna idea nie wiem, ale to ja głosuję i akurat ja opieram się na tym. Zdjęcie ma mnie jakoś poruszyć, a nie pozostać obojętne i tylko podobać się.
    I takie "emocjonalne" zdjęcie wybrałam, bo przywołuje we mnie fajne wspomnienia - relaks, plaża, morze, miłe towarzystwo i przyjemność z jazdy samochodem (prędkość, muzyka).
    Wydaje mi się, że ważne jest to, aby miało głębię w swoim wyrazie, a nie tylko było dobrze zrobione, miało ładną kompozycję, ostrość, kolory, albo był na nim świetny samochód, co jest atutem samym w sobie.
    Nie znam się na technicznych aspektach robienia zdjęć. Nie mam o tym zielonego pojecia, więc nie mogę wybierać pod tym kątem.
    Kieruję się tym "co mi w duszy gra".
    Być może są ustalone ścisłe kryteria oceny, jakie powinny być brane pod uwagę przy głosowaniu, ale ja o nich nie wiem. W takim przypadku niech mnie ktoś oświeci...

ja i ona - "iniemamocne"

Użytkownik Embrion Avatar Piotrkop
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    mam... w planach mam.

Domyślnie

Cytat Napisał eMka Zobacz post

Odnośnie tego, czy głosujemy na zdjęcie, czy samochód. Ja głosuję na zdjęcie w odniesieniu do skojarzeń i spostrzeżeń z nim związanych. Czy to wystarczająco dobra i profesjonalna idea nie wiem, ale to ja głosuję i akurat ja opieram się na tym. Zdjęcie ma mnie jakoś poruszyć, a nie pozostać obojętne i tylko podobać się.
    I takie "emocjonalne" zdjęcie wybrałam, bo przywołuje we mnie fajne wspomnienia - relaks, plaża, morze, miłe towarzystwo i przyjemność z jazdy samochodem (prędkość, muzyka).
    Wydaje mi się, że ważne jest to, aby miało głębię w swoim wyrazie, a nie tylko było dobrze zrobione, miało ładną kompozycję, ostrość, kolory, albo był na nim świetny samochód, co jest atutem samym w sobie.
    Nie znam się na technicznych aspektach robienia zdjęć. Nie mam o tym zielonego pojecia, więc nie mogę wybierać pod tym kątem.
    Kieruję się tym "co mi w duszy gra".
    Być może są ustalone ścisłe kryteria oceny, jakie powinny być brane pod uwagę przy głosowaniu, ale ja o nich nie wiem. W takim przypadku niech mnie ktoś oświeci...
    ależ oczywiście o to chodzi! by jedno łączyć z drugim, by były i emocje, i technika. Dlatego inaczej jest reklamowany samochód w zamyśle producenta przeznaczony dla kobiet, inaczej dla mężczyzn, ale musi budzić skojarzenia i zainteresowanie. A tu znajomość techniki przychodzi z pomocą by jak najmocniej te skojarzenia obudzić. Jak się coś robi, to na 100% możliwości

Rita
    Gość

Domyślnie

Auta wszystkie sa piekne ale ujecie nr 7 jest zniewalajace!!!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Rafcio
    Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto
    Ford Focus Kombi Duratorq

Domyślnie

Cytat Napisał Rita Zobacz post
    Auta wszystkie sa piekne ale ujecie nr 7 jest zniewalajace!!!
    Popieram, najlepiej oddaje klimat tego miesiąca

a odnośnie
    Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    saroo dobry pomysł z poboczem, może niektórzy teraz przestaną psioczyć... albo będą psioczyć jeszcze bardziej
    najlepiej chyba ma to forum mazdy zorganizowane, jedna osoba jedno zdjęcie i każde wchodzi do głosowania. Zazwyczaj jest koło 50 pozycji na które można głosować i jest ok.

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Kocham się w Brerce ale muszę ją zdradzić z 159, kadr zniewala, nie jest wcale jarmarczny i wiejski, kojarzy mi się z plenerami malarskimi. Jest pięknie, stawiam na 7.

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

2nd poszło
    [*]

Użytkownik Rowerzysta Avatar andkula
    Auto
    Alfa Mito 1,4

Domyślnie

7 poszło

Pozdr

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Boro.m
    Mieszka w
    Oława, Poland
    Auto
    156 1,9 JTD 115 KM SW 2002, Grigio Sterling

Domyślnie

ja stawiam na 8 chociaż wybór nie łatwy. pobocze super pomysł, może kiedyś i jakaś moja fotka tam trafi
    Marzenie - > Quattroporte, ale powolutku .....