Panowie jak ktoś z was dojdzie do tego jak rozwiązać ten problem to niech da znać tutaj - ja mam co prawda 156 ale silnik 1.9 16v i takie same objawy, nie ukrywam, że jest to strasznie męczace
po pierwsze trzeba zaślepić EGR. U mnie po tej operacji zdecydowanie się poprawiło, w tej chwili, już po jakimś czasie od zaślepienia właściwie mogę uznać, że problem nie występuje. Być może coś tam się wypaliło bo w tej chwili reakcja na gaz jest taka jak być powinna, może szału nie ma, ale biorę poprawkę na to, że jest to 1.9 a nie 2.4.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Masz na myśli zaślepkę z otworami? Jeśli tak to ja mam taką odkąd kupiłem auto, bo przy wymianie rozrządu, felernego kolektora kazałem też zaślepić egr znanym zestawem. Reakcja jest lepsza na nagrzanym ale na zimnym bardzo kiepsko, a nie ma czasu sie tym zająć
Jakie macie chwilowe spalanie podczas ruszania np spod świateł, mówię o takim normalnym nie z pedałem w podłodze.
U mnie tak 15-20, czasem więcej. Zależy czy jest płasko, czy nieco pod górkę. 1.9 JTDm 16V
Ja akurat w ogóle nie patrzę na chwilowe.
u mnie tak samo, jak mocniej depnę to 25 pokazuje
---------- Post added at 17:06 ---------- Previous post was at 17:01 ----------
zwróć uwagę na czujnik doładowania, u mnie teraz podnosi się od razu jak wcisnę gaz, wcześniej prze kilka sekund nic się nie działo dopóki turbo nie napompowało, może po prostu łopatki turbiny ci się zastały. Ja bym zaczął od tego jeśli egr masz ok.
No co Ty miałeś opóźnienie na turbo kilkusekundowe w stosunku do pedału gazu ???!!!
pamiętajcie, że jest jeszcze coś takiego jak turbodziura...w 1,9JTDM całkiem spora.
Born to be wild.