Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Temat: Kupować taki olej?

Remek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bimski
    Wypraszam sobie.
    Wybacz mialem na mysli stereotypowego wlasciciela

To wszyscy rozbieraliscie silniki po wymianie oleju? Odpowiedz kolegi amigas jest juz konkretym. A z kad inni alfacholicy wiedza ze mieli syf w silniku?

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał Remek
    Cytat Napisał bimski
    Wypraszam sobie.
    Wybacz mialem na mysli stereotypowego wlasciciela

To wszyscy rozbieraliscie silniki po wymianie oleju? Odpowiedz kolegi amigas jest juz konkretym. A z kad inni alfacholicy wiedza ze mieli syf w silniku?
    Tak, po pożarze samochodu został mi jedynie silnik. Rozbierałem.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał speedward
    WItam!
    W mojej okolicy są sklepy gdzie można kupić olej z beczki różnych firm. Co panowi myślicie o tym?
    Nie kupuj z beczki. Skąd wiesz czy sprzedawca jest uczciwy i nie dolał tam innego tańszego oleju? Smiało tak mógł zrobić i nawet wymieszać pół na pól z Superolem po 4zł za litr takim do traktorów, a ty i tak byś się nie poznał.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    Cytat Napisał speedward
    WItam!
    W mojej okolicy są sklepy gdzie można kupić olej z beczki różnych firm. Co panowi myślicie o tym?
    Nie kupuj z beczki. Skąd wiesz czy sprzedawca jest uczciwy i nie dolał tam innego tańszego oleju? Smiało tak mógł zrobić i nawet wymieszać pół na pól z Superolem po 4zł za litr takim do traktorów, a ty i tak byś się nie poznał.
    Ksiazke mozna by zapewne napisac :wink: . Znajomy sprzedaje oleje to czasem cos tam opowie, np. o tym jak to jeden mechanior ciagle u niego kupuje Gulfa i sprzedaje jako Mobil, a ludzie kupuja szczesliwi ze leja tanio najwyzsza jakosc :wink: . Nie zebym krytykowal jakies ogolne rozwiazania, sam kupuje z beczki, ale Agipa, wiec raczej male szanse na ew. przekret.

speedward
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    .....a ty i tak byś się nie poznał.
    No nie wiem, chyba bym się poznał, zresztą to było by totalnie bezsensu. Facet handluje olejem w dużych ilościach, na tym ma dobry zarobek, poco miałby sie spalic na rynku fałszując olej. Zresztą, każdy olej ma inny kolor i zapach, nie mówiąc o gestości.

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Remek
    Ja nie wiem czy był syf w misce olejowej bo tam nie zaglądałem ale w rozrządzie nie było - sprawa dotyczy mojej poprzedniej Alfy tj 156 1,6 TS a auto zaraz po gwarancji miało zalewany półsyntetyczny castrol - natomiast mam inne spostrzeżenia - zmieniłem rozrząd z wariatorem i olej ( castrol 10w40) wariat zdechł po ok 14 tyś km ( zaczął terkotać przy rozruchu) przy przebiegu ok 20 tys od wymiany rozrządu zmieniłem wariator i poraz kolejny olej tylko tym razem na motul wtedy jeszcze 4100 - i tak zmieniałem co 10 tyś ( jak wcześniej) wariator przejechał 40 tyś i sprzedałęm auto z nieklekoczącym wariatorem - czy to wina oleju ?? może tak ! na wszelki wypadek od tamtej pory leje tylko motula.
    I jeszcze jedno z beczki to ja mogę ogórki albo kapustę kupić ale nigdy nie kupię oleju za mała różnica w cenie za duże ryzyko zakupu niewiadomo czego i do tego widmo zniszczenia silnika lub osprzętu ( turbiny) - nie warto

[ Komentarz dodany przez: AR_33: 2008-03-20, 08:17 ]
    Piotr używaj przycisku EDYTUJ :wink: