Mam nadzieję, bo ciekaw jestem efektówNapisał mrutyna
Pozdrawiam.
- Rafał
Mam nadzieję, bo ciekaw jestem efektówNapisał mrutyna
Pozdrawiam.
- Rafał
już działa![]()
jako ze moja 156 będzie dopiero jakoś w weekend a miałem stare lampy no i chciałem troszkie poćwiczyć.
to rozebrałem lampy system na ciepla wode polecam rozbiórka 2 lamp 45 min i nawet ich nie uszkodziłem jedynie ta małą śrubka mi sprawiła chwilowy kłopocik hihii
jutro ramkę zmatuje i prysnę 1 raz
Każdy przerabia i przerabia można kupić gotowcaCEna niska jak widac
![]()
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=398646277
Lampki zostały przez mnie zakupione i czekają na montaż.Napisał lukasz33155
Tylko czy ktoś wie który kabel w wiązce podłączeniowej (jest ich 9) jest do czego??? Większości się nie podłącza bo są to kabelki od systemu samopoziomowania, ale które kabelki są do zasilania ksenonu i które do świateł drogowych???
A moze by tak ktos wreszcie opisal proceder wyjecia lamp bez zderzaka bo narazie sa one conajmniej na poziomie da sie ale tak na serio to mi to nie wyszlo... Bo poki co zal mi takich ludzi ktorzy sadza ze jednak ma to jakichs sens. Jezeli to mozna zrobic po przez wybebeszenie reszty gratów pozostawiajac za wszelka cene zderzak to thx serdeczne. Ale bajkopisarzy jest wielu...
PRZECZYTAŁ, OBADAŁ I ZBADAŁ NOI ZATWIERDZIŁ MAjESTIC
ja dalej bede zwolennikiem odkrecenia tego zderzaka. To proste i szybkie rozwiązanie. Mi wydaje się ze gdyby podłożyć jakoś szmate pod lmape i na pałe uwiesić się na zderzaku to tez sie da. Ale zbyt łatwo cos przy tym uszkodzić.
Gdybyś przeczytał cały post to byś był innego zdania. Są zdjęcia ze zderzakiem a bez lamp a później są zdjęcia działających lamp. Wiec da się i mi wyszło :!:Napisał MAJESTICAR156
odkręcasz lampę i wyciągasz. Samą lampę, bez wyciągania czegokolwiek innego, silnika też nie musisz wyciągać :twisted: :twisted: :twisted: . Możesz to nazywać bajkopisarstwem czy jak tam wolisz. Jak nie wierzysz to po prostu zdejmij zderzak i po problemie.Napisał MAJESTICAR156
Skoro udało się to dwóm osobom na tym forum to może się i udać innymDD
DD ale ja nikogo do mojego zdania przekonywać nie muszę każdy robi wg. własnego uznania.
A najkrótsza instrukcja wyjęcia lampy to odkręcenie dwóch śrub z tego co pamiętam to klucz nr. 10
Oklejeniem zderzaka nagięciem go w dół i wyjęcie lampy.
Dziękuję za uwagę. :mrgreen: i nie bądź niedowiarkiem a wierzącym.![]()
Przerobienie auta, które nie posiada układu samopoziomującego jest nie opłacalne… A że xenony w takich autach, które nie posiadają takiego układu itp. Jest nie legalne to ciągle jest wałkowane… Sam posiadam xenony w aucie, które nie jest dostosowane do nich i jakoś mi nikt nie mruga itp. Przeglądy przechodzi wszystko ok. Spryskiwacze często już są w AlfieNapisał kozi146
ale nie trzeba dokładać. Dodam że posiadam auta z orginalnymi xenonami i hym... układa samopoziomujacy jakoś tak słabo działa.