Aster156 liczymy na jakiś mały tutorial ze zdjęciami z operacji![]()
Aster156 liczymy na jakiś mały tutorial ze zdjęciami z operacji![]()
I jak tam prace??Stoją w miejscu??
![]()
aktualnie tez mam w planie kupic kapliczke i wsadzic tam navi ( ma ktos na handel ? )
ale to rozwiazanie tez mnie korci.. http://www.youtube.com/watch?v=aD2ZSsoeuAI
Mi w głowie zaświtało jeszcze coś innego:
Umiejscowienie w miejscu standardowego wyświetlacza jak najbardziej na +.
Nawigacja, jak to nawigacja - wg. nazwy do nawigowania służy. Za to smartphone z Androidem jak HTC HD2 (4,3"), SE Xperia X10 (4"), czy nawet Samsung galaxy S. Może trochę drożej, ale...
Android to masa aplikacji: prócz nawigacji (bardzo wiele producentów - za darmochę idzie wyrwać wszystko), są aplikacje mogące współpracować z komputerem samochodu - łączność przez bluetooth (chyba elm237) i to już swojego rodzaju stała diagnostyka samochodu. Wiem, że smartfon to większy koszt, ale dobrze szukając X10 można za mniej niż 400zł wyrwać. Dalej, taki smartfon można podłączyć do radia i już mamy centrum multimedialne. Wystarczy pokombinować. Chyba sam tak zacznę kombinować...![]()
To rozwiazanie jest napewno trudniejsze do zrobienia niz to z kapliczka.. jak na moje to elementy jakiegos napedu CD sam mechanizm otwierajacy i zamykajacyodpowiednio to "wyklepac" przycisk do otwierania pociagnac i tyle.. duzo wiecej rzezby ale fajana sprawa ! i praktyczniejsza bo Navi mozemy sobie wyciagac kiedy chcemy...albo wstawic w to miejsce dowolny ekran np. do ogladania filmow czy kamery cofania.. najlepiej zeby sie otwieral automatycznie na wstecznym
nie wiem jeszcze ktore.. ale ktores z tych rozwiazan bedzie u mnie w aucie mysle ze jeszcze w tym miesiacu
tu jest dwa jednym --> http://www.youtube.com/watch?v=IL2HE...feature=relmfu
Ostatnio edytowane przez kivi89 ; 07-06-2012 o 20:50
wygląda to jak ten napęd cd/dvd do pc
Piękna sprawa!
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Na napęd DVD od PC-ta to raczej nie wygląda - jest zbyt duży i ciężki. Poza trudnością montażu na większych wybojach navi pod własnym ciężarem wpadało by do środka. Szkoda, że autor projektu nie ujawnił z jakiego napędu korzystał. Mój projekt "kapliczka" z braku czasu został czasowo zawieszony![]()
Ostatnio edytowane przez Aster156 ; 08-06-2012 o 12:03
może to być napęd cd/dvd ale z laptopa jest dużo mniejszy i cieńszy niż z pc