Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Temat: Kabel diagnostyczny do mojej belli - co myślicie?

Użytkownik Rowerzysta Avatar janusz_w5
    Mieszka w
    Otwock
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1,8TS

Domyślnie

Cytat Napisał black1233 Zobacz post
    Witam a ja mam problem bo kupiłem kobel odb II i teraz podłączyłem , FES wystartowałem, połączyłem się ale po chwili wypluwa mi komunikat że "opóźnienie jest zbyt wysokie" więc kąbinowałem z tym portem ale ciągle jest to samo. więc co jest , jaki jest powód ? A z tego co zdąrzyłem na szybko sprawdzić to błąd przepływomierza -skasowany, w czasie testów wyszło że na luzie jest 9 kg/h powietrza. normalne ?
    zmniejsz latencje do min. u mnie pomoglo

black1233
    Gość

Domyślnie

jest na minimum czyli na 1 i tak właśnie się dzieje

black1233
    Gość

Domyślnie

jakoś tam się połączyłem ,z błędów mi wyskakuje tylko lampa temperatury płynu, ale rzecz najważniejsza teraz czyli ta nierówna praca silnika, więc z ciekawości odkręciłem świece pod cewkami tylko 4 i okazuje się idąc od lewej strony że pierwsze dwie są normalne dwu elektrodowe na a 3 i 4 są jakby dopalające wsadzone w miejsce podstawowych poza tym są jedno elektrodowe ( gwinty są te same) i co ważniejsze 3 i 4 jest cały czas w oleju ,czyli prawdopodobnie spod uszczelki mi leci. specjalnie dzisiaj wykręciłem przeczyściłem a następnie wsadziłem suche a wyjąłem z powrotem mokre

Masaq
    Gość

Domyślnie

jak te same skoro średnica inna ?

świec nie da się wkręcić inaczej bo dopalające i zwykłe maja inna średnicę

popatrz dobrze

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    poznań
    Auto
    ALFA ROMEO147 1,6 TS

Domyślnie

szanowni koledzy mam pytanie. jakis czas temu zakupiłem kabel VAGKKL+fiatecuscan z podejsciem do kompa na usb. kabel mial pasowac takze do innych aut wiec podpiołem sie do innego ale po przekreceniu kluczyka zapłonu poszlo napięcie na kompa i mi go spalilo. wiec mam problem, czy podłączyć sie do AR bez obaw i czy musi byc kluczyk przekrecony czy jak bo boje sie drugi raz laptoka spalic..

black1233
    Gość

Domyślnie

16 odkręciłem. poza tym zalewa mi świece olejem i prawdopodobnie dlatego nierówno pracuje, chociaż patrząc na te wszystkie świece co wykręcałem to są wszystkie do wymiany

---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 21:59 ----------

wiem że dopalająca i podstawowa się różnią średnicami ale obydwie wykręcamy jednym kluczem, poza tym ja sam nie wiem jak to możliwe że w miejscu zwykłej jest dopalająca. nie wiem co za debil to wkręcał. poza tym nie tylko rozmiarem gwintów się różnią ale też długością

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:05 ----------

tylko pytanie najważniejsze teraz ,dlaczego olejem ją zalewa ? świeca do wywalenia ? czy gdzieś spod uszczelki leci