jest na minimum czyli na 1 i tak właśnie się dzieje
jakoś tam się połączyłem ,z błędów mi wyskakuje tylko lampa temperatury płynu, ale rzecz najważniejsza teraz czyli ta nierówna praca silnika, więc z ciekawości odkręciłem świece pod cewkami tylko 4 i okazuje się idąc od lewej strony że pierwsze dwie są normalne dwu elektrodowe na a 3 i 4 są jakby dopalające wsadzone w miejsce podstawowych poza tym są jedno elektrodowe ( gwinty są te same) i co ważniejsze 3 i 4 jest cały czas w oleju ,czyli prawdopodobnie spod uszczelki mi leci. specjalnie dzisiaj wykręciłem przeczyściłem a następnie wsadziłem suche a wyjąłem z powrotem mokre
jak te same skoro średnica inna ?
świec nie da się wkręcić inaczej bo dopalające i zwykłe maja inna średnicę
popatrz dobrze
szanowni koledzy mam pytanie. jakis czas temu zakupiłem kabel VAGKKL+fiatecuscan z podejsciem do kompa na usb. kabel mial pasowac takze do innych aut wiec podpiołem sie do innego ale po przekreceniu kluczyka zapłonu poszlo napięcie na kompa i mi go spalilo. wiec mam problem, czy podłączyć sie do AR bez obaw i czy musi byc kluczyk przekrecony czy jak bo boje sie drugi raz laptoka spalic..
16 odkręciłem. poza tym zalewa mi świece olejem i prawdopodobnie dlatego nierówno pracuje, chociaż patrząc na te wszystkie świece co wykręcałem to są wszystkie do wymiany
---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 21:59 ----------
wiem że dopalająca i podstawowa się różnią średnicami ale obydwie wykręcamy jednym kluczem, poza tym ja sam nie wiem jak to możliwe że w miejscu zwykłej jest dopalająca. nie wiem co za debil to wkręcał. poza tym nie tylko rozmiarem gwintów się różnią ale też długością
---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:05 ----------
tylko pytanie najważniejsze teraz ,dlaczego olejem ją zalewa ? świeca do wywalenia ? czy gdzieś spod uszczelki leci