po czym poznać czy mam tą dodatkową nagrzewnice ?? Moja po drodze do pracy (9km) dogrzewa sie do 90 (wskaźnikowego i komputerowego) i potem spada do ok 82st i tak trzyma. 90st mam po ok 8 km bez gwałtownego dodawania gazu i bez przekraczania 2000obr. Natomiast jak gwałtownie wciskam gaz, ale też nie przekraczając tych 2000 to z 1 km wcześniej mam te 90
Był całkiem niedawno temat w dziale 147 o dodatkowej nagrzewnicy.
Uaktywnia się ona dopiero jak temperatura spadnie w okolice 4 czy 6 st temperatury zewnętrznej.
Ma 3 stopnie grzania w zależności od temperatury na zewnątrz i podgrzewa płyn w układzie chłodzenia.
Występowała ponadto chyba jedynie z dwustrefową klimatyzacją.
Ja sprawdziłem obecność w swojej 147 po numerze nadwozia i liście opcji zamówionych w salonie.
Fasola, a jakiej firmy termostat kupiłeś??
Ja ze swojej strony polecam Wahlera.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Patrząc na zachowanie temperatury obstawiam 82 ale jak to mówią lepsze jest wrogiem dobrego, nie chce wydać 3 stówek by podnieść sobie temperaturę silnika nowym 88st termostatem jeśli ten 82st jest sprawny...
PS
Wezmę lapa i sprawdzę kiedy następuje otwarcie w fes jeśli chodzi o temp płynu chł.
dzisiaj przy +3st na zewnątrz 90st (licznikowe) miałem po ok 6km bez gwałtownych przyspieszeń...
Spawdzałem u siebie lapkiem i pokazuje mi FES tak samo jak wskaźnik. Czyli jak nie dochodzi do 90 przy jeździe 20 km to termostatek do wymiany. Jaki jest koszt tego Verneta?
A jakość?
df
Unikaj Verneta - na forum jest spore grono osób niezadowolonych z tych termostatów. Celuj w Behra albo Wahlera.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars